Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 28 November, 06:21

Cornucopia - 12 nov 20 kl. 14:16

EU vill spionera på medborgarnas privata direktmeddelanden - Europeiska Piratpartiet emot"Den som är beredd att offra frihet och personlig integritet för illusionen av trygghet och säkerhet kommer förlora samtliga dessa" - parafraserat av migEU planerar enligt läckta uppgifter att införa en resolution som innebär att det ska öppnas vägar in i alla idag krypterade meddelandetjänster, som t ex Whatsapp, Apples iMessages mfl. Det innebär inte bar att myndigheterna i hela EU ska få lyssna på dina privata konversationer, utan också att vägar öppnas för hackare att göra det samma.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Piratpartiet, Whatsapp, Imessages, EU, Österrikes Public Service ORF, Internet, Piratparti, European Parliament, Pirates, Kolaja, “contrary, Breyer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU vill spionera, medborgarnas, privata, direktmeddelanden, Europeiska, Piratpartiet, emot
HBL - 21 jan 15 kl. 11:50

Studio HBL • Finland vill spionera på internet

I december 2013 tillsattes en arbetsgrupp vid försvarsministeriet med uppdraget att undersöka de lagliga förutsättningarna för Finland att i framtiden bedriva underrättelseverksamhet utomlands – och på internet.  Gruppen som leddes av lagstiftningsdirektör Hanna Nordström lämnade förra veckan över sin rapport till försvarsminister Carl Haglund. Läs hela rapporten här (på finska) eller sammandraget (på svenska).

YA - 07 nov 13 kl. 04:00

I medborgarnas intresse

Foto: Michael Kappeler
En massiv övervakning tär på det sociala kapitalet där medborgarna litar på samhället och på varandra.
Smeknamnen är många på USA:s hemliga säkerhetstjänst National Security Agency, NSA. ”No such agency” eller ”Never say anything” är några populära benämningar.

YLE - 12 dec 15 kl. 16:49

Inrikesminister vill låta Skypo spionera mera

Inrikesminister Petteri Orpo (saml.) vill att Skyddspolisen får större befogenheter att utföra spaning på nätet. Orpo sade i Yles tv-program Morgonettan att myndigheternas befogenheter bör utökas speciellt i fråga om bevakning av informationstrafik över statsgränser.

DN - 10 apr 14 kl. 13:58

Snart slut på privata Facebookmeddelanden

Snart är de privata meddelandena på Facebook ett minne blott. Inom kort kommer appen Messenger vara det enda sättet att skicka direktmeddelanden på, enligt sajten IDG..

YLE - 14 okt 16 kl. 04:36

Privata vårdföretag i Österbotten ser fram emot reform

Både små och stora vårdbolag räknar med att social- och hälsovårdsreformen ska ge dem nya möjligheter. Vasa centralsjukhus ovissa framtid påverkar också den privata vården i regionen. I Finland finns fyra stora producenter av privat vård.

Nyheter 24 - 02 feb 12 kl. 13:04

Buggen som gör det möjligt att spionera i andras iPhones


En Apple-anställds privatliv har hamnat i en pojkes iPhone utan att han vet om det. Orsaken är en gömd bugg som gör det möjligt att spionera i andras iPhones. En Apple-anställd hjälpte en kvinna att få sin sons iPhone lagad och telefonen blev återlämnad i perfekt skick.

BT - 10 sep 13 kl. 12:34

Privata företag utvecklar välfärden

I debatten framställs de privata välfärdsföretagen som vinsthungriga och ofta utan samhällsansvar. Men av de företag som går med vinst uppger en klar majoritet att vinsten används till återinvesteringar som på sikt stärker bolaget. Lagen om valfrihetssystem (Lov) har öppnat för nya inriktningar och breddat den svenska välfärden.

IDG - 12 dec 13 kl. 16:49

Nu kan du skicka direktmeddelanden i Instagram


Användare kan nu skicka direktmeddelanden till varandra på Instagram. Men rena textmeddelanden funkar inte..

SvD - 21 apr 15 kl. 08:49

Twitter öppnar upp för direktmeddelanden från alla användare

Twitter kommer från och med idag göra det möjligt för användare att ta emot direktmeddelanden från alla användare, även från de som man inte följer. Det skriver bolaget på sin blogg..

IDG - 13 aug 15 kl. 10:59

Twitter skrotar gränsen på 140 tecken i direktmeddelanden


Twitter har lyssnat på användarnas önskemål och skrotar nu gränsen på 140 tecken. Ändringen gäller dock bara direktmeddelanden..

SvD - 16 sep 15 kl. 07:15

Twitter stäms – påstås snoka i direktmeddelanden

En grupptalan har väckts mot Twitter där mikrobloggen anklagas för att snoka i användarnas direktmeddelanden med hjälp av algoritmer, något som man sedan sägs tjäna pengar på..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.