Resume > Ekonomi

Wednesday, 02 December, 19:53

Resume - 12 nov 20 kl. 08:33

WPP slår samman AKQA och Grey – skrotar 103 år gammalt varumärkeFjärde jättesammanslagningen för WPP, Dentsu sämst av holdingbolagen under Q3 och McDonalds anammar ny strategi. Det och mer i dagens morgonsvep..
Läs mer på Resume
Läs mer om:
WPP, AKQA, Grey, Q3, McDonalds

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: WPPslår , samman, AKQAoch , Grey, skrotar, 103, år, gammalt varumärke
Resume - 09 dec 13 kl. 09:42

Grey – Årets globala byrå


WPP-byrån Grey tar hem det presitigefulla utmärkelsen "Global Agency of the year" av tidningen Adweek..

Dagensanalys.se - 07 mar 18 kl. 11:01

Fortsatt stor löneskillnad mellan män och kvinnor på WPP

Enligt en ny lag i England måste företag med fler än 250 anställda redovisa lönegapet mellan män och kvinnor. Nu publicerar mediejätten WPP siffror för alla sina byråer, och skillnaden är hela25,5 % i lön mellan män och kvinnor. Endast på två av företagen hade kvinnorna högre lön än männen.

Resume - 13 maj 15 kl. 10:40

AKQA till Sverige

Den WPP-ägda digitalbyrån AKQA ska öppna kontor i Göteborg. Detta sedan de vunnit uppdraget som global digital byrå för Volvo Cars, enligt Dagens Media. .

Resume - 31 okt 13 kl. 10:23

Grey utser ny kreativ chef


WPP-ägda Grey har utsett sin kreative chef i New York, Tor Myhren, till kreativ chef över hela den globala verksamheten. Han tar över Tim Mellors, som går i pension. Tor Myhren behåller även sitt ansvar för New York-kontoret..

Dagensanalys.se - 27 nov 18 kl. 22:03

WPP slår ihop JWT och Wunderman

WPP letar i varje hörn av sitt imperium efter optimeringsmöjligheter och kostnadsbesparingar. Senaste draget är att slå ihop byråerna JWT och Wunderman. Den nya byrån heter Wunderman Thompson och har 20.

Dagensanalys.se - 07 jul 17 kl. 15:11

WPP vill skapa ett digitalt powerhouse med Possible och Wunderman

WPP tänker slå samman byråerna Wunderman och Possible för att skapa ett powerhouse inom allt digitalt. Tillsammans blir det en styrka om 9.200 personer och 200 kontor världen över.

Dagensanalys.se - 16 apr 18 kl. 08:30

Martin Sorrell väljer att lämna WPP efter 33 år

Efter 33 år väljer nu Martin Sorrell att lämna WPP. Detta efter att bolaget startade en utredning om honom och ekonomiska oegentligheter i bolaget. ”Sir Martin Sorrell has stepped down as Chief Executive Officer of WPP with immediate effect,” the holding company said in a statement.

Dagensanalys.se - 07 mar 17 kl. 09:31

WPP spår en mer återhållsam utveckling för 2017

Som en av världens största tillhandahållare av tjänster inom marknadskommunikation är WPP en viktig aktör att titta på för att se vart vindarna blåser. Nu spår de att 2017 blir ett mindre framgångsrikt år än 2016 till följd av en mer ljummen ekonomisk tillväxt. 2016 visade WPP en omsättningsökning på 3% (på lika-för-lika bas som kompenserar för valutakurser och anförskaffningar) vilket översätts till ca 159 miljarder kronor.

Dagensanalys.se - 25 jun 18 kl. 07:14

Sorrell slår tillbaka mot WPP

Martin Sorrell, som var VD för jätten WPP innan han blev utslängd, har återigen uttalat sig om WPP. Enligt WPP handlar det om ”personal misconduct” som fick styrelsen att slänga ut Sorrell. Vad vi kunde läsa senare var att han köpt prostituerade med företagets pengar.

Dagensanalys.se - 02 mar 18 kl. 16:00

2017 var inte ett vackert år för WPP enligt Martin Sorrell

2017 var ett år för konsolidering och omorganisation för WPP, inklusive sammanslagningen av MEC och Maxus för att bilda Wavemaker och lanseringen av Superunion, som kombinerade fem av sina befintliga designbyråer. Sir Martin Sorrell kommenterat fjolåret ”2017 var inte ett vackert år för WPP, med en flat tillväxt, rörelsemarginaler och rörelseresultat var också lika som fjolåret eller endast en marginell tillväxt på sina håll” Han spelade in påverkan av Googles och Facebook-duopolet och ökad konkurrens från managementkonsulter inom marknadsföringssektorn, istället tillskriva företagets bristande prestanda på effekterna av ”tekniskt störande” och ”den kortfristiga inriktningen av nollbaserade budgeterare, aktivist investerare och privat kapital ”. Sorrell

Dagensanalys.se - 03 mar 19 kl. 17:07

WPP varnar att 2019 kommer bli ett tufft år för bolaget

WPP som håller på och ser över sin koncern rapporter att vinsten föll med 9 procent under 2018 och 2019 ser inte ut att bli bättre. WPP rapporterar in att de nådde intäkter om 15,6 miljarder pund under 2018, vilket är 1,3 procent lägre än året innan. Vinsten landade på 9% lägre än 2017.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.