PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 27 November, 20:49

PrivataAffärer - 12 nov 20 kl. 07:50

Balcos resultat sjönk någotRörelseresultatet blev 29 miljoner kronor (31) och rörelsemarginalen ökade till 11,2 procent (10,7). ”Den goda beläggningen inom produktion och av våra operationsresurser är främsta anledningen till marginalförbättringen”, skriver balkongbolaget. Nettoomsättningen sjönk dock till 259 miljoner kronor (292) samtidigt som orderingången minskade till 142 miljoner kronor (199). Den lägre orderingången sedan mars kommer negativt påverka omsättning och resultat kommande kvartal, enligt vd Kenneth Lundahl. ”Kortsiktigt kommer vi påverkas negativt av den lägre orderingången sedan mars.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Kenneth Lundahl, Balco, Corona

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Balcos, resultat, sjönknågot
PrivataAffärer - 16 nov 17 kl. 08:09

Balcos resultat tyngs av börsnoteringen

En av börsens nykomlingar, balkongbolaget Balco, redovisar ett resultat som tyngs rejält av noteringskostnaderna. Men försäljningen ökade rejält....

DI - 14 nov 19 kl. 08:58

SEB räknar med neutral kursreaktion efter Balcos rapport

Balkongtillverkaren Balcos rapport var överraskande bra när det gäller omsättning och resultat, men orderingången var….

DI - 06 okt 17 kl. 07:33

Börsdebutanten Balcos vd: Nya marknader inte aktuella

Balcos affärsidé går ut på att ta marknadsandelar från traditionella balkongsrenoverare genom att bort gamla balkonger och ersätta dem med en större inglasad balkong. På så vis kan livstiden för en balkong förlängas från 10-15 år till uppemot 50 år. Kunderna är främst bostadsrättsföreningar, allmännyttan och privata fastighetsägare..

DI - 20 nov 17 kl. 16:59

Balcos ordförande tankar aktier

Balcos styrelseordförande Lennart Kalén har köpt 4.987 aktier i bolaget, enligt Finansinspektionens insynslista..

Affärsvärlden - 26 feb 18 kl. 10:51

Balcos vd och ordförande tankar aktier

Balcos vd Kennet Lundahl och styrelseordförande Lennart Kalén har köpt 20 000 aktier vardera..

Affärsvärlden - 20 feb 20 kl. 07:35

Balcos vinst stiger

Balkongbolaget Balco redovisar ett resultat efter skatt på 26,1 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (19,0)..

PrivataAffärer - 27 aug 20 kl. 07:46

Balcos orderingång rasade

Balco redovisar ett resultat efter skatt på 37 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (34). Resultatet per aktie uppgick till 1:62 kronor (1:64). Rörelseresultatet blev 49 miljoner kronor (44).

Nyan - 16 nov 16 kl. 08:22

Sämre resultat för Viking Line

Ett sämre resultat än i fjol, det räknar styrelsen för Viking Line med enligt den delårsrapport som publiceras idag.

Viking line-koncernens omsättning uppgick till 397,3 miljoner euro under perioden 1 januari – 30 september i år, en minskning med över fem miljoner jämfört med samma period ifjol. Övriga rörelseintäkter var 2 miljoner euro.

Ekonomistas - 21 apr 16 kl. 09:24

Dags att höja kraven på statistiska resultat?

Alla forskare som vill dra slutsatser från sina kvantitativa forskningsresultat måste först försäkra sig om att resultaten är statistiskt säkerställda. Det finns lyckligtvis regler, och tumregler, som anger vad som krävs för att resultat ska anses säkra. Men i takt med att datamängder vuxit, det som ibland kallas “big data”, och att dagens datorer möjliggör omfattande analyser för att hitta bästa förklaringsmodellen kan vissa av de gamla tumreglerna ha blivit förlegade.

Ekonomistas - 20 nov 14 kl. 13:15

Andersson och Jonungs annorlunda resultat beror på ett elementärt fel i deras metod

Det enda substantiella i Anderssons och Jonungs mångordiga kritik är att de med en annan metod får ett annat resultat i skattningar av Phillipskurvan än vad jag får i en uppmärksammad uppsats. Men skälet till detta är av allt att döma att Andersson och Jonung gör sig skyldiga till ett elementärt fel sin ekonometriska metod. Detta fel medför att deras regressioner blir otillförlitliga och får en missvisande tendens till att inte ge signifikanta resultat.

YLE - 31 aug 17 kl. 04:04

Henrik Dettman: För att få bra resultat behövs bättre ledarskap

Henrik Dettman har gjort en lång resa som tränare för Finlands landslag i basket. Under processen har han själv vuxit som ledare från en lite skräckinjagande typ till en mer human ledare. Och det här har gett resultat.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.