Resume > Ekonomi

Friday, 27 November, 23:45

Resume - 11 nov 20 kl. 15:22

Så smart (eller osmart) är det att likna marknadsledaren – och här går gränsen för plagiatAtt efterlikna marknadsledaren är inte ovanligt – oavsett om det handlar om produktdesign, kommunikation eller färgsättningar. Men hur mycket får man inspireras utan att man passerar gränsen för plagiat? Bryr sig konsumenten överhuvudtaget? Och är det strategiskt smart att följa John? Vi har vänt oss till jurister och varumärkesexperter för att få svar..
Läs mer på Resume
Läs mer om:
John

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , smarteller , osmartär det att , likna, marknadsledaren, och här går gränsen för plagiat
Sydsvenskan - 09 maj 14 kl. 11:55

Ulf Jarevik: Smart telefon blir osmart i bilen

Här är ett viktigt meddelande – låt telefonen vara när du kör.
Skicka inte sms, gå inte in på Facebook, Instagram eller surfa inte runt över huvud taget
Det är inte smart – det är direkt osmart..

Supermiljöbloggen - 17 nov 14 kl. 08:45

Mattias Rust, WWF: ”Att pumpa ut orenat avloppsvatten i Östersjön är en osmart affärsmodell”

Att kasta sopor i naturen slutade vi med för länge sedan. På 1980-talet täppte vi till avloppen på våra tåg. Men ute till sjöss är det fortfarande helt lagligt att tömma orenat avloppsvatten i havet.

SVT - 27 sep 15 kl. 22:55

Klimatforskare: Inte smart att lägga ner kärnkraften

Det är osmart att lägga ner kärnkraften. Det menar forskaren och klimataktivisten James Hansen som är på Sverigebesök. Däremot behöver priset på fossila bränslen och avgiften på utsläpp höjas kraftigt för att undvika en klimatkatastrof, säger han..

GöteborgsPosten - 16 mar 18 kl. 11:13

Smart att fördela statliga jobb

Feltänk att likna kompetensvinst vid flyttcirkus..

SVT - 24 apr 12 kl. 18:20

Regeringen anses osmart i eu-förhandling

Folkpartiets eu-parlamentariker Marti Paulsen anklagar regeringen för att ha agerat okunnigt och osmart i förhandlingarna om eu:s långtidsbudget.Hon kritiserar regeringens krav om att budgetens strukturfonder bör skäras ned. Dessa fonder ger årligen cirka fyra miljarder till svensk glesbygd och till kompetensutveckling och integration..

Expressen - 15 okt 15 kl. 11:29

Är kritisk mot Pontus kärlekstaktik: Osmart

Hästbonden Pontus Hugosson valde att inte ha någon ensamtid med någon av sina tjejer i "Bonde söker fru". Nu riktar programledaren Linda Lindorff kritik mot hans kärlekstaktik. "Jag tycker att det är konstigt och lite osmart", skriver TV4-profilen på sin blogg.

SvD - 05 dec 15 kl. 12:32

Experter om SD-utspelet: "Otänkbart och osmart"

Uppseendeväckande, otänkbart och osmart. Så bemöter juridiska experter SD-ledaren Jimmie Åkessons uttalande om möjligheten att dra tillbaka permanenta uppehållstillstånd..

Expressen - 05 jan 17 kl. 09:50

Nylander kritisk mot egna laget: "Osmart"

MONTREAL. Alexander Nylander var lysande i första perioden – men vid två tillfällen fick Sveriges bästa offensiva vapen inte chansen att leverera i powerplay. – Vi tog dumma utvisningar och det kostade.

Dalarnas tidningar - 16 mar 18 kl. 16:55

Halfvarsson självkritisk efter finalmissen: "Har tränat osmart"

Efter en strulig säsong såg Calle Halfvarsson fram emot världscupavslutningen på hemmaplan. Men efter uttåget i sprintsemin var han självkritisk. – Jag har tränat mycket, men osmart, säger Sågmyrasonen..

Länstidningen i Jämtland - 16 mar 18 kl. 16:55

Halfvarsson självkritisk efter finalmissen: "Har tränat osmart"

Efter en strulig säsong såg Calle Halfvarsson fram emot världscupavslutningen på hemmaplan. Men efter uttåget i sprintsemin var han självkritisk. – Jag har tränat mycket, men osmart, säger Sågmyrasonen..

Expressen - 25 mar 19 kl. 17:18

Kronprinsparets hovchef får kritik: ”Osmart beslut”

Det danska kungahuset är i blåsväder. Kronprinsparets hovchef Christian Schønau anklagas för att sitta på dubbla stolar. – Det är ett osmart beslut.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.