Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 25 November, 17:28

Cornucopia - 11 nov 20 kl. 09:04

Pissar Spotify på musikbranschen och artisterna med sin podcastsatsning?Förlustbolaget Spotify satsar på att bredda sin affär till att inkludera podcasts (Internet-baserad pratradio) och även ljuddrama. Frågan är om deas mångmiljonförvärv av podcastbolag och -rättigheter kommer uppfattas som att de pissar på musikbranschen och artisterna, som får uselt betalt.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Spotify, Det, Crash Nomada Spotifys, Joe Rogan, MUSD, Megaphone, Gimlet, Anchor, For, Record, SpotifyVisst, Rogan, Netflix, Disney, SpotifySpotify

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pissar, Spotify, musikbranschenoch , artisternamed sin , podcastsatsning
Expressen - 05 nov 14 kl. 13:46

Spotify ger artisterna mer pengar än Itunes

Efter Taylor Swifts avhopp - nu rapporterar Techcrunch att Spotify slår bland annat Itunes. Musiktjänsten ger mer pengar till artisterna, enligt sajten..

Expressen - 18 aug 15 kl. 15:53

Hetast på Spotify av artisterna under 25 år

Här är de mest inflytelserika artisterna under 25 år. Streamingtjänsten Spotify har sammanställt listan och Ed Sheeran toppar tätt följd av Ariana Grande och Sam Smith..

Cornucopia - 17 jan 17 kl. 12:34

Alla siffror om musikstreaming - Apple Music betalar artisterna bäst

Financial Times har publicerat en artikel om streaming av musik, som är mycket läsvärd. Det framgår bland annat att Apple Music betalar artisterna bäst och att Spotify vill sänka ersättningen ca 10% till skivbolag och artister för att kunna uppnå lönsamhet inför börsnotering.
Som vanligt får skivbolagen största delen av kakan från streamingen, och därtill har de större bolagen fått ett betydande ägande i Spotify, vilket också ger dem en hävstång och mindre incitament att få bättre betalt för streamingen.

YLE - 28 okt 13 kl. 16:48

Nätmusik och konserter allt viktigare för artisterna

Musikerna har fått hitta nya sätt att tjäna på sin musik då skivförsäljningen minskar. Fast speltid i radio och tv ännu ger artisterna mest intäkter blir inkomsterna från konserter allt viktigare. Vinsterna från musik som spelas på nätet är för de flesta ännu mycket små.

Expressen - 21 nov 14 kl. 11:15

Spotifys utveckling - artisterna får rätt pröjs

Ett privat Spotify-konto får inte spelas i offentliga rum. Därför tar nu Spotify ännu ett steg för att artister ska få rätt ersättning för sina spelade låtar. - Vi ville starta ett alternativ där vi gör något bra för musikbranschen, säger Andreas Lifftgard som har grundat Spotify Business tillsammans med Ola Sars..

Dagensanalys.se - 21 maj 18 kl. 15:51

Imorgon tisdag lanserar Google YouTube Music som skall sno användare av Spotify

Google vill vara med och kriga om pengarna för musik och lanserar YouTube Music som kommer att kosta 10 dollar, en direkt utmanare till Spotify. ”Det finns inget gott om ett duopol mellan Spotify och Apple Music”, säger Lyor Cohen, YouTubes musikchef, som hjälpt till att forma hiphop på 1980-talet och 1990-talet som manager för Jay-Z och Run DMC. Han säger att Spotify och Apples dominans, som har 125m betalande abonnenter på sina musikströmmingstjänster och har blivit ett problem för musikbranschen ”det är läskigt för producenter och skivbolag”.

SVT Debatt - 15 aug 13 kl. 05:18

Vi måste prata om den sviniga sexismen i musikbranschen

MUSIKSEXISM Efter Way out West i lördags fick jag skjuts av medlemmar i Alicia Keys band. När jag inte ville följa med till deras hotell berättade de att de kunde göra vad de ville med mig och mitt könsorgan ? en fitta som för övrigt stank, enligt dem.

YLE - 18 mar 14 kl. 16:12

"Spotify är inget spöke"

Musikartisterna ska inte oroa sig över sina inkomster från direktuppspelningstjänster, säger skivjätten Universal Music Group Internationals vd Max Hole. Han tror att artisterna kommer att ändra sin inställning allteftersom direktuppspelningar blir vanligare. Han nämner Sverige, Spotifys hemland, som exempel.

Cornucopia - 08 aug 18 kl. 10:44

Skivbolagen dumpar Spotify

De stora skivbolagen dumpar sina Spotify-aktier, nu när aktien är börsnoterad. Frågan blir vad som händer med skivbolagens tolerans för dåliga avtal med Spotify när de inte längre äger aktier i bolaget.
Foo Fighters på Nya Ullevi.

Entreprenör24 - 15 jan 14 kl. 13:14

Dr Dre utmanar Spotify

Han har skrivit och producerat musik, äger ett skivbolag och säljer sina egna hörlurar. Nu ger sig rapparen Dr Dre in i musikbranschen igen genom att utmana musiktjänsten Spotify. Den amerikanska rapparen Dr Dre har varit i musikbranschen länge och producerat artister som Eminem, 50 cent och Snoop Doog.

Cornucopia - 06 feb 15 kl. 13:59

Spotifys avgifter går till skivbolagen, inte artisterna

Artister åt höger och vänster beklagar sig över att Spotify betalar dem så dåligt per spelad låt på tjänsten. Men artisternas och upphovsmännens låga ersättningar beror helt enkelt på att skivbolagen tar 73% av utbetalningarna och stoppar i egen ficka, och kvar till upphovsmännen blir det 10% och artisterna 7% av vad kunden betalar enligt en ny rapport.

Ett Spotifyabbonemang kostar i teorin 99:- SEK i månaden (se nedan för att detta inte nödvändigtvis gäller längre), eller för den delen 9:99 EUR.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.