DN > Ekonomi

Thursday, 03 December, 01:14

DN - 11 nov 20 kl. 07:54

Cirka 100.000 på väg bli långtidsarbetslösaArbetslösheten har slutat öka de senaste månaderna. Men mer illavarslande är att de långtidsarbetslösa blir allt fler, visar. .
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Cirka, 100.000, vägbli , långtidsarbetslösa
Expressen - 27 apr 20 kl. 06:08

Larmet: Över 200 000 kan bli långtidsarbetslösa

Coronapandemin har slagit hårt mot världen där flera blivit av med sina arbeten.I Sverige kan över 200 000 bli långtidsarbetslösa, enligt beräkningar från Arbetsförmedlingen.– Cirka 150 000 personer har varit arbetslösa ett år i dag.

YLE - 05 aug 15 kl. 06:16

Antalet långtidsarbetslösa ökar snabbt

Antalet långtidsarbetslösa i huvudstadsregionen ökar i rasande takt, skriver Helsingin Sanomat. Över 15 000 människor har varit utan jobb i över 12 månader. Sedan 2013 har antalet långtidsarbetslösa fördubblats i Helsingfors.

YLE - 05 aug 15 kl. 06:16

HS: Antalet långtidsarbetslösa ökar snabbt

Antalet långtidsarbetslösa i huvudstadsregionen ökar i rasande takt, skriver Helsingin Sanomat. Över 15 000 människor har varit utan jobb i över 12 månader. Sedan 2013 har antalet långtidsarbetslösa fördubblats i Helsingfors.

YLE - 21 jan 16 kl. 06:14

Hyrestvist hindrar sysselsättning av långtidsarbetslösa i Jakobstad

Snickeriverkstaden för långtidsarbetslösa stampar på stället i Jakobstad trots beslut i fullmäktige. Ifjol betalade staden i snitt 95 000 euro i månaden i böter för bristen på sysselsättning åt långtidsarbetslösa. Stadens delfinansiering av arbetsmarknadsstödet kostar cirka 4900 euro/person/år och det betyder att kostnaderna blir snabbt väldigt höga om sysselsättning inte kan ordnas.

Alliansfritt Sverige - 04 jun 12 kl. 19:30

MUF:s 100 jobbförslag - vi har superanalysenJOBBLISTA. Idag släppte MUF hela listan på vad framtidens borgerliga ledare anser att man bör göra för att skapa fler jobb i Sverige. Folk har gjort sig lustiga på Twitter mest hela dagen genom att plocka den lågt hängande frukten (och sådan finns det gott om, även om den mesta är sedan länge fallen och rutten).

YLE - 24 maj 17 kl. 08:50

De långtidsarbetslösa blir färre - men arbetslöshetsgraden steg

Långtidsarbetslösheten minskar. I april fanns den 109 200 långtidsarbetslösa i Finland, det vill säga personer som varit arbetslösa arbetssökande i minst ett år utan avbrott. Det här är 13 000 färre än i april i fjol, visar siffror från Arbets- och näringsministeriet.

YLE - 07 mar 14 kl. 04:46

Kommuner bötar för långtidsarbetslösa

Larsmo kommun har inga problem. Kommunen har just nu bara två personer som gått över gränsen 500 dagar utan att kommunen lyckats ordna varken utbildning eller jobb. Räkningen från staten är inte stor, bara några tusenlappar per år.

YLE - 11 sep 17 kl. 15:47

Lyckad rehabilitering av långtidsarbetslösa i Vasa

Genom ett större samarbete mellan Vasa stads socialarbete och personalservice har staden kunnat sysselsätta långt fler unga arbetslösa och långtidsarbetslösa än tidigare. Det här har gjorts genom så kallad rehabiliterande arbetsverksamhet. De senaste åren har Vasa stad åkt på dyra böter för den stora mängd långtidsarbetslösa som bor i staden.

HBL - 03 aug 14 kl. 05:00

Miljonsatsning rår inte på arbetslösheten

Endast fem procent av tusentals del­tagare i ett projekt för långtidsarbetslösa har fått jobb. Ändå satsar staten fem miljoner euro till per år på sam­arbetet.– Det här ger struktur på dagarna, säger Eija Suvimäki, 58.

YLE - 04 apr 14 kl. 04:55

Gymnasier och centralkök granskas i Raseborg

Raseborg bör granska gymnasieutbildningen och utreda om maten i Tenala och Bromarv kunde levereras från ett centralkök i Ekenäs. Det framgår av stadens uppdaterade åtgärdsprogram som stadsstyrelsen godkände på måndagen (31.3).

PrivataAffärer - 18 sep 19 kl. 04:00

Här är nyheterna i höstbudgeten

En hel del av nyheterna i höstbudgeten är redan kända, framför allt genom statsminister Stefan Löfvens regeringsförklaring för en vecka sedan. Områden som prioriteras inom den privatekonomiska sfären är skatter och pensioner. Här följer i punktform ett axplock av redan kända förändringar i höstbudgeten: Sänkt skatt för pensionärer.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Boeings olycksdrabbade 737-plan har gjort sin första tur efter flygförbudet

Boeings flygplan 737 Max 8 genomförde på onsdagen sin första flygning efter att ett globalt flygförbud infördes för modellen, till följd av….

DN - 4 timmar sedan

Svenskägt bolag lockar kunder med bitcoinbluff

Driver egna versioner av ökända bitcoinsajter • Svensk miljardär bland ägarna..

DN - 8 timmar sedan

Bakslag för Lundin – utredningen om folkrättsbrott får fortsätta

Lundins försvarsadvokater vill få utredningen om misstänkt folkrättsbrott stoppad, för att den anses ta för lång tid..

DN - 11 timmar sedan

LO säger upp bemanningsavtal

LO-förbunden säger upp avtalet med Kompetensföretagen. Detta efter att förhandlingarna om villkor för de bemanningsanställda har strandat….

DN - 11 timmar sedan

Black Week gav lyft åt hemelektronikbranschen

Black Week gav ett rejält lyft för hemelektronikbranschen, enligt Swedbanks statistik över korttransaktioner..

DN - 11 timmar sedan

Andra vågen slår mot Volvo i Europa

Volvo sålde fler bilar globalt förra månaden än man gjorde under november ifjol..

DN - 13 timmar sedan

Nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen backar inledningsvis i linje med utvecklingen på de ledande Europabörserna..

DN - 17 timmar sedan

Bottenbetyg för SEB:s hållbarhetspolicy

Vad gör banken med dina pengar? Sveriges konsumenter listar bankerna efter hållbarhetspolicy..

DN - 17 timmar sedan

Saknad mångmiljonvinnare efterlyses

Trots flera telefonsamtal har Svenska Spel ännu inte lyckats få tag i den Kalmarbo som kammade hem 114 miljoner kronor i Eurojackpot för….

DN - 18 timmar sedan

Kan xxx

Hösten 2020 vändes svensk arbetsmarknad upp och ner. Plötsligt är den viktigaste fackföreningsledaren inte en arbetare utan en tjänsteman..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.