PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 05 December, 22:40

PrivataAffärer - 11 nov 20 kl. 04:00

Ålandsbanken överviktar USA- och nordiska aktierÅret 2020 har varit exceptionellt, då god tillväxt i början av året byttes mot ” i det närmaste bottenlös nedgång” under det andra kvartalet då nedstängningar av verksamheter dominerade samhälls- och näringslivet. Sedan kom det tredje kvartalet med en mycket starkare återhämtning än någon hade räknat med. Det skriver Ålandsbanken i sin Marknadsutsikt för november som gäller för den närmaste sexmånadersperioden. ”Oväntad förmåga ställa om” Året har samtidigt varit de massiva stimulansernas år då regeringar och centralbanker stöttat både näringslivet och hushållen med finanspolitiska och penningpolitiska åtgärder, vilket skapat förutsättningarna för den starka återhämtningen. Den pessimism som bredde ut sig under våren ledde dock inte till n
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
USA, Ålandsbanken, Marknadsutsikt, Året, Marknadsutsikter, Men, Europa, När, Tyskland, Frankrike, Norden, Nordiska

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ålandsbanken, överviktar, USAoch , nordiska, aktier
PrivataAffärer - 13 maj 20 kl. 04:00

Ålandsbanken överviktar aktier

Den kraftiga nedgången på marknaderna har lett till att den ”exceptionellt svaga” konjunkturstatistiken inte längre påverkar marknaden negativt, då nedgången ”redan är diskonterad”. Flera större ekonomier står samtidigt inför ett successivt återöppnande vilket därefter omedelbart leder till att redan annonserade rekordstora finans- och penningpolitiska stimulanser kommer att ”understödja ett kraftfullt ekonomiskt återtåg”, skriver banken i den nya marknadsöversikten. Flera positiva besked Det statsfinansiella läget just nu skiljer sig åt mellan olika länder.

PrivataAffärer - 09 sep 20 kl. 13:00

Danske överviktar USA – även Asien lockar

Även om börsen har noterat nya kursrekord så är ekonomin i betydligt sämre skick än för ett halvår sedan, med högre arbetslöshet, lägre konsumtion och färre och lägre investeringar. Danske Bank ser ändå att det finns ytterligare en uppsida i det ekonomiska läget eftersom de cykliska sektorerna inte klivit på det nuvarande börsrallyt ännu. Men den högsta potentialen finns i amerikanska aktier: ”Högre tillväxt och lägre politisk risk” ”Vi föredrar den amerikanska aktiemarknaden framför den europeiska.

PrivataAffärer - 02 jun 20 kl. 13:00

Chefsstrategen: Överviktar USA, IT och Hälsovård

Det är USA som har de bästa förutsättningarna när det gäller att erbjuda fortsatta lättnader, vilket är ett av huvudskälen till att övervikta USA. Inom aktier underviktas samtidigt Japan. Men det finns en risk att den japanska centralbanken fortsätter med aktieköp, medan aktieåterköpen i USA minskar, anser Johan H Larsson.

PrivataAffärer - 09 apr 19 kl. 04:00

Ålandsbanken sänker aktievikten i portföljerna

Ålandsbanken ser flera ”distinkta varningssignaler” när det gäller konjunkturen framöver, samtidigt som den makroekonomiska omgivningen har utvecklats sämre än banken tänkt sig under de senaste veckorna. Avkastningskurvan i USA har dessutom inverterat, då långa räntor fallit under nivån på korta räntor. Historiskt har sådana lägen alltid varit negativa för risktillgångar som aktier, konstaterar banken.

PrivataAffärer - 31 mar 20 kl. 09:18

Ålandsbanken: 2020 ett förlorat år i Norden

De nordiska bankernas värdering har kommit ned till en nivå på 0,72 gånger av eget kapital, klart lägre än det historiska snittet på 1,16. Men till finanskrisen post Lehman Brothers (cirka 0,4x) är det en bit kvar, konstaterar banken, som föredrar Nordea för värdering och SEB av lönsamhetsskäl. ”Swedbank och Danske är ännu inte ute ur penningtvättsutredningarna, men kan bli intressanta igen då detta sker”, skriver banken.

PrivataAffärer - 13 jun 17 kl. 15:00

Ålandsbanken: Fortsatt övervikt i Europa

Volatiliteten på marknaden befinner sig återigen på historiskt låga nivåer. Det konstaterar Ålandsbanken i sin senaste ”Marknadsutblick” för det närmaste halvåret, och överviktar amerikanska aktier....

PrivataAffärer - 12 dec 19 kl. 13:00

Ålandsbanken fortsätter övervikta USA

Om tonläget dessutom blir mer konstruktivt än hittills mellan USA och omvärlden, blir effekten att investeringsklimatet för näringslivet blir stabilare. Ålandsbanken fortsätter därför att övervikta USA, trots handelsoron, eftersom ekonomin fortsätter att utvecklas väl, drivet av den privata konsumtionen i kombination med låg ränta. Hushållens konsumtion tillsammans företagens investeringar och en expansiv ränte- och finanspolitik bör vara tillräckligt för att understödja konjunkturen 2020, resonerar Ålandsbanken.

PrivataAffärer - 02 mar 20 kl. 11:29

Ålandsbanken: Börsraset en överreaktion

Ålandsbanken uttrycker osäkerhet kring om det går att konstatera en botten efter den globala börsturbulens som bröt ut i samband med att coronaviruset nådde global spridning med explosiv utveckling i flera världsdelar i förra veckan. Anledningen till att det är svårt att sia om är att det handlar ”inte så mycket om fundamenta som om psykologi”. Ändå väljer banken att inte minska sin aktieexponering samtidigt som bedömningen är att volatiliteten kommer att fortsätta.

PrivataAffärer - 12 aug 20 kl. 07:41

Pictet överviktar Europa

Världens centralbanker har levererat aldrig tidigare skådade ekonomiska stöd för att försöka dra marknaderna ur pandeminträsket. Men det är för tidigt att ”öppna champagnen” konstaterar Pictets chefsstrateg Luca Paolini i Barometern för augusti. Antalet bekräftade coronavirusfall fortsätter att öka i världen samtidigt som företagens intjäning är i ”fritt fall”.

PrivataAffärer - 30 jun 20 kl. 13:00

Nordea överviktar amerikanska aktier

Det är framför allt USA som har mer att ge när det gäller aktier. Precis tvärtom gäller för Japan som Nordea underviktar, bland annat med motiveringen att det finns risk för att den japanska centralbanken fortsätter att stödköpa aktier, samtidigt som aktieåterköpen i USA dämpas. Sektormässigt är IT och Råvaror det mest intressanta just nu, enligt Johan Larsson.

PrivataAffärer - 14 nov 19 kl. 04:00

Även Ålandsbanken ökar aktievikten

Ålandsbanken konstaterar att trots att Internationella Valutafonden, IMF, reviderat ned sina prognoser för både 2019 och 2020 är tillväxten ändå i linje med ”historiska genomsnitt”. ”Ledande indikatorer visar också tecken på att bottna och jämförelsetalen blir mindre utmanande under kommande månader. Vår bedömning är att vi kommer att få se en gradvis förbättring även i Eurozonen, drivet av fortsatt god inhemsk konsumtion samt en viss återhämtning för bilindustrin”, skriver Ålandsbanken i sin senaste Marknadsutblick.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.