Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 25 November, 23:09

Cornucopia - 10 nov 20 kl. 18:20

Elen kostar 179 öre per kWh och det är inte ens vinterkallt änElen för oss med timtaxa kostar just nu 179 öre per kWh före alla skatter och nätavgifter och det är inte ens vinter än, och Ringhals 1 kör fortfarande även om reaktorn ska vara helt avstängd till vintern och effekten successivt sänks i takt med att det sista laddade bränslet används upp.Ringhals kärnkraftverk Elen i elhandelsområde SE3 kostar i skrivande stund 179 öre per kWh (före klockan 18, priset sänktes till 77 öre klockan 18).
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
kWh, Ringhals, Elen, SE3, Västkusten, R4, MW, Kwhvid, SEK, CO2, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elen, kostar, 179, öre, per, kWhoch det är , inte ens vinterkallt än
YLE - 04 maj 14 kl. 11:00

Korv-Görans: Vi visste inte om elen

Krögaren Frank Holmström, som driver Korv-Görans i Ekenäs, talar nu ut om de omdebatterade hyresavtalen som han har med Raseborgs stad. Enligt avtalet står staden för grillrestaurangens elkostnader. I anbudsförfrågan stod det att företagaren ska betala driftkostnaderna, dit elen hör.

Cornucopia - 29 aug 18 kl. 08:07

88 öre per kWh för elen under gårdagen

Igår fortsatte omställningen av svenskt elenergisystem bort från kärnkraft och över till otillförlitliga energikällor som vindkraft, samt förstås kolkraftimport, att fira segrar. Elpriset nådde exklusive moms och skatter igår 88 öre per kWh under kvällen. Det är priser man normalt inte ens ser vintertid.

Kristianstadsbladet - 14 jan 11 kl. 01:55

Många riskerar få elen avstängd

Arkivbild: Bosse Nilsson
Dagligen hotas familjer i Kristianstad av att elen stängs av.
Överst i räkningshögen borde hyra och el ligga, tillsammans med en summa pengar som ska räcka till månadens mat. Men många verkar lägga mobilräkningen, kabel-tv och allmän konsumtion före elräkningen.

YLE - 31 jul 17 kl. 10:42

Elbilarna ska bli fler, men hur ska elen produceras?

Bilbranschens experter är ense om att det behövs fler laddningsställen och bättre batteriteknologi för att elbilen ska vinna terräng i Finland. Men hur ska själva elen produceras? För att fler finländare ska ta i bruk elbilar behövs betydligt bättre infrastruktur för att ladda bilarna.

Nya Wermlands Tidningen - 19 jun 12 kl. 07:30

Climate Arenas el kostar 200 miljoner

Gänget bakom Torsby skidtunnels el föreslår främst ledbelysning till Climate Arena. ? Den spar inte så mycket energi, men varar längre, säger Matts Nyström på Goodtech.

YLE - 20 jun 16 kl. 18:33

Ny datakabel i Hangö: "Som när elen kom till Västnyland"

Stadsdirektörerna i Hangö och Raseborg lovordar den nya datakabeln och lokala företagare investerar stora summor i den. För en lekman känns det hela ändå ganska abstrakt. Det är ändå frågan om en grundläggande infrastruktur menar experter.

Trelleborgs Allehanda - 08 apr 13 kl. 07:00

Snart strömmar elen till färjorna i Trelleborgs hamn

Foto:
Det har dröjt ett tag, men inom kort kommer den första färjan någonsin att använda el i stället för diesel vid kaj i Trelleborgs hamn. Stena Lines färja M/S Skåne blir pionjär.
?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

179 036 – kan du gissa vad den siffran betyder för polisen?

Siffran 179 036 är antalet fortkörningsböter som polisen fick ge ut till bilister under 2014. Och det är rätt många. LÄS MER: "Den här killen fick sova i fyllecell – hans lapp till polisen är urfin" Det är lika med en bot var tredje minut, skriver polisen på sin Facebook.

Cornucopia - 03 okt 16 kl. 15:02

Skatteverkets succé: 179 000 anslutna till bedrägerispärr

Skatteverkets nya tjänst för att hindra obehörig adressändring har blivit en omedelbar succé. På endast fyra dagar hade i morse 179 000 personer anslutit sig till tjänsten.
Bild: SkatteverketEnligt verksamhetsutvecklaren Agneta Carlquist på Skatteverket hade man inte någon speciell prognos för hur många som skulle ansluta sig till tjänsten för bedrägerispärr mot adressändring.

Västerbottens Folkblad - 17 nov 16 kl. 07:19

Storvinst till Västerbotten – vann 179 246 kronor på V86

En person i Västerbotten vann 179 246 kronor i går, onsdag, på V86 på Solvalla/Jägersro. En länsbo fick hög utdelning på åtta rätt på onsdagens V86-omgång. En kupong inlämnad via ATG.

Sydsvenskan - 28 jan 11 kl. 00:03

Vakna, politiker, elen är dyr

Sverige är kallt på vintern. Och kallare blir det i svenska hem när allt fler får svårt att betala elen. Frågan måste tas på större politiskt allvar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.