PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 30 November, 18:47

PrivataAffärer - 10 nov 20 kl. 13:07

EU: Amazon misstänks för konkurrensbrottKommissionen invände på tisdagen att Amazon systematiskt använder icke offentliga affärsdata från självständiga försäljare som använder Amazons marknadsplats. Därmed fåt Amazon en fördel mot företag som konkurrerar med Amazon. Kommissionen beslutade också att återuppta en gammal utredning om att Amazon gynnar sina egna erbjudanden, och de företag som använder Amazons logistik och leveranstjänster. Det skrev kommissionen i ett pressmeddelande. Kommissionen beslutade därför att skicka ett formellt meddelande till Amazon om kommissionens misstankar.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Amazon, Amazons, Margrethe Vestager, Frankrike, Tyskland, Buy Box, Prime

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU Amazonmisstänks för , konkurrensbrott
DI - 14 aug 20 kl. 19:23

Amazon utreds för konkurrensbrott

E-handelsjätten Amazon utreds nu i Kanada av deras motsvarighet till Konkurrensverket för misstänkta konkurrensbrott..

Dagens PS - 25 jan 19 kl. 10:00

Amazon kan åka på miljardböter

E-handelsjätten Amazon kan komma att utredas av EU-kommissionen. Kommissionen tittar just nu på om det amerikanska bolaget konkurrerar med sina egna partners genom att använda den datan som de samlat in från dem, rapporterar Sveriges Radio. EU-kommissionen kommer snart att fatta beslut om det skall inledas en formell utredning mot Amazon rörande konkurrensbrott.

DI - 11 sep 19 kl. 13:05

Amazon under lupp – utreds för konkurrensbrott

Amerikanska FTC-kommissionen har påbörjat en konkurrensutredning mot Amazon..

Expressen Dina Pengar - 17 aug 20 kl. 12:33

Tyskland utreder Amazon för konkurrensbrott

Den tyska konkurrensmyndigheten har inlett en utredning mot Amazon, efter misstankar om att den amerikanska e-handelsjätten påverkat handlares prissättning..

Computer Sweden - 24 jul 19 kl. 12:13

It-jättar utreds i USA för misstänkta konkurrensbrott


Det amerikanska justitiedepartementet misstänker att att Amazon, Apple, Facebook och Google agerat konkurrenshämmande, vilket kan ha lett till minskad innovation och varit till skada för kunderna..

Helsingborgs Dagblad - 16 maj 20 kl. 01:13

Google utreds för konkurrensbrott

En grupp delstatsåklagare i USA väntas stämma nätjätten Google för brott mot konkurrenslagarna, erfar Wall Street Journal. Google, tillsammans med andra nätjättar som Facebook, Amazon och Apple är föremål för en rad utredningar gällande anklagelser om a.

IDG - 13 jun 20 kl. 17:04

Amerikanska myndigheter ska utreda App Store för konkurrensbrott


I juli kommer cheferna för Apple, Alphabet, Amazon och Facebook att frågas ut av USA:s representanthus gällande misstankarna om brott mot landets konkurrenslagar..

Cornucopia - 29 jul 20 kl. 10:14

Nu ska e-handelsbolaget Amazon etablera sig i Sverige i år igen

Enligt mediauppgifter ska e-handelsbolaget Amazon etablera sig i år igen, och denna gång är det likt tidigare år bekräftat, fast inte av Amazon. Kanske blir det rätt i år, men varje sommar de senaste tio åren har just detta sagts, kanske på grund av brist på nyheter för media att skriva om. Ooops, fel bild.

Dagensanalys.se - 08 mar 16 kl. 11:15

Darren Mowry är Amazon-amerikanen som älskar digital innovation från Sverige

Darren Mowry är Norden- och Baltikumchef för det progressiva cloudföretaget Amazon Web Services. Vi pratade med honom om varför det är viktigt för digitala företag att ha en molntjänst som kan analysera samtidigt som den samlar in data. Vi diskuterade hur han ser på oss svenskar och varför han flyttade hit och hur Amazon Web Services blivit megastort på bara tio år samt vad han vill göra med det faktum att Sverige har flest framgångsrika tillväxtföretag (teknik-startups) per innevånare i hela världen.

Dagensanalys.se - 16 maj 18 kl. 13:01

Amazon lanserar eget retargeting-verktyg för bannerannonser

E-handelsjätten Amazon fortsätter expandera sin annonsverksamhet och kommer enligt uppgifter från Bloomberg att inom kort lansera ett eget verktyg för retargeting-annonser som ska kunna konkurrera med Google och Criteo. Förra året växte Amazons annonsverksamhet med 60 % till hela 1,7 miljarder dollar (nästan 15 miljarder kronor). Nu fortsätter de sin aggressiva expansion och enligt uppgifter som Bloomberg kommit över testar Amazon just nu sitt eget verktyg som ska låta företag få ut Amazon-annonser på andra plattformar på nätet.

Dagens PS - 14 apr 18 kl. 08:00

Plus och minus med Amazon-etablering

Här är hoten och möjligheterna med e-handelsjättens inträde i Sverige, enligt ny rapport. Böcker, elektronik och leksaker – det är de detaljhandelsbranscher som drabbas hårdast om Amazon bestämmer sig för att satsa i Sverige. ”Det är just de branscher som redan pressats hårt av digitaliseringen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.