Realtid > Ekonomi

Saturday, 28 November, 05:38

Realtid - 10 nov 20 kl. 12:04

SBB köper hyres- och samhällsfastigheter av Skebo för 1,3 miljarder kronorI samband med förvärvet av fastigheter från Skebo avser SBB att investera ytterligare 3 miljarder kronor i lägenhetsbyggande i Skellefteå..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
SBB, Skebo, Skellefteå

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SBB, köper, hyresoch , samhällsfastigheterav , Skeboför , 1,3, miljarder kronor
DI - 05 jul 18 kl. 06:50

SBB köper två samhällsfastigheter

SBB förvärvar två samhällsfastigheter, med äldreboende och utbildning, samt 35 bostadsfastigheter för ett totalt fastighetsvärde om cirka 730 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 05 jul 18 kl. 07:54

SBB köper två samhällsfastigheter

SBB förvärvar två samhällsfastigheter, med äldreboende och utbildning, samt 35 bostadsfastigheter för ett totalt fastighetsvärde om cirka 730 miljoner kronor..

Realtid - 05 jul 18 kl. 07:07

SBB köper två samhällsfastigheter

Ilija Batljans Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB förvärvar samhälls- och bostadsfastigheter i Stockholm, Oskarshamn och Avesta..

DI - 09 okt 18 kl. 19:31

SBB köper fastigheter i Höganäs till ett värde av 289 miljoner

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, köper två samhällsfastigheter och åtta bostadsfastigeter i centrala Höganäs. Det totala fastighetsvärdet uppgår till 289 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 20 apr 18 kl. 07:14

SBB köper fastigheter Karlskrona

Fastighetsbolaget SBB förvärvar genom bolag två samhällsfastigheter, med vård- och äldreboende, samt två bostadsfastigheter av allmännyttan i Karlskrona. Det framgår av ett pressmeddelande. .

Realtid - 20 nov 17 kl. 08:56

SBB köper norskt fastighetsbolag

Fastighetsbolaget Samhällsbyggnadsbolaget har förvärvat norska Offentlige Bygg AS inklusive tre samhällsfastigheter. Priset för aktierna i bolaget uppgår till 90 miljoner kronor..

DI - 29 nov 18 kl. 08:05

SBB köper samhällsfastigheter till ett värde av 238 miljoner

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, förvärvar ett äldreboende i Sundbyberg samt en skolfastighet i Luleå till ett totalt fastighetsvärde på 238 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. .

PrivataAffärer - 15 nov 19 kl. 07:37

SBB lägger bud på Hemfosa

Budet, som består av en kombination av kontanter och egna aktier, är värt motsvarande 126:15 kronor per stamaktie, lika med en premie på 22,7 procent jämfört med torsdagens stängningskurs, och 194:63 kronor per preferensaktie, en premie på 1,1 procent. ”Med denna transaktion skapar vi Nordens största bolag för social infrastruktur. Det sammanslagna bolaget skulle ha en attraktiv och stabil fastighetsportfölj kännetecknad av exponering mot nordiska välfärdsstater med långa hyresavtal, höga uthyrningsgrader och en diversifierad bas av hyresgäster”, säger SBB:s vd Ilija Batljan i ett uttalande.

PrivataAffärer - 21 feb 19 kl. 13:00

Starkaste året hittills för SBB

Den starka kvartalsrapporten lyfter resultatet för 2018 och den finansiella ställningen stärks då belåningsgraden sänkts till 53 procent medan den justerade soliditeten höjts till 44 procent. Resultatet blev 691 miljoner kr efter skatt, vilket innebär 0,83 kr per aktie. – Resultatet drivs framför allt av våra investeringar i renoveringar i både bostads- och samhällsfastigheter.

PrivataAffärer - 24 sep 19 kl. 08:25

SBB: Nya finansiella mål och ny utdelningspolicy

SBB:s nya finansiella mål är följande: Generera tillväxt i substansvärde per stamaktie, exklusive utdelning på stamaktier, som över en femårsperiod i genomsnitt uppgår till minst 12 procent per år (oförändrat) Belåningsgrad lägre än 50 procent (oförändrat) Soliditet om minst 45 procent (minst 35 procent) Generera en intjäning från försäljning av byggrätter om i genomsnitt 250 till 400 mkr per år (oförändrat) Säkerställd belåningsgrad lägre än 30 procent (tidigare mål lägre än 40 procent) Räntetäckningsgrad om lägst 3,0 ggr (tidigare mål 2,5 ggr) SBB:s nya operationella mål är följande Ett fastighetsbestånd om 55 miljarder kronor till år 2021, med bibehållen BBB+ rating (tidigare mål 40 miljarder till år 2023, med bibehållen investment grade rat

Helsingborgs Dagblad - 27 apr 20 kl. 08:18

Kraftigt vinstlyft för SBB

Fastighetsbolaget Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB), som äger både hyres- och samhällsfastigheter, redovisar en vinst före skatt på 1,7 miljarder kronor för årets första kvartal, mot 394 miljoner kronor under motsvarande kvartal ett år tidigare. "S.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.