PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 05 December, 05:50

PrivataAffärer - 10 nov 20 kl. 07:01

Ericsson inför nya långsiktiga mål”Bolaget avser att nå detta mål genom förbättringsinsatser inom hela koncernen. Tillväxt och förbättrad bruttomarginal, drivna av mjukvaruförsäljning och operativ hävstångseffekt, kommer att vara viktigt för att nå de långsiktiga målen”, skriver bolaget. Nytt långsiktigt mål är också ett fritt kassaflöde, före M&A, på 9-12 procent av försäljningen. Upprepar lönsamhetsmål för 2022 Ericsson upprepar dock sitt lönsamhetsmål för 2022 för koncernen om en rörelsemarginal på 12-14 procent, exklusive omstruktureringskostnader. Inom det målet höjs marginalmålet för segmentet Networks och segmentet Managed Services 2022.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Ericsson, Networks, Managed Services, Digital Services, FoU, Artificiell Intelligens, Emerging Business, Other, IoT, Cradlepoint, Börje Ekholm, Ericssons, USA, Kina, Sverige, Post

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ericssoninför nya , långsiktigamål
PrivataAffärer - 08 nov 18 kl. 07:43

Ericsson höjer försäljningsmålet

Målet om rörelsemarginal om mer än 10 procent för 2020 står fast, samtidigt som Ericsson nu är tydligt med att det siktar på att det tidigare långsiktiga marginalmålet om 12 procent ska nås senast år 2022. Det framgår av ett pressmeddelande inför bolaget kapitalmarknadsdag i New York på torsdagen. Snittestimatet av 16 analytikers prognoser, som Infront Data sammanställt inför kapitalmarknadsdagen, ligger på en försäljning på drygt 212 miljarder kronor år 2020 och en justerad rörelsemarginal på 10,6 procent.

Dagens PS - 09 okt 17 kl. 08:50

Han blir ny ordförande för krisande Ericsson

”Vi har hittat rätt person”, säger valberedningens ordförande. Ericssons valberedning föreslår att Ronnie Leten blir ny styrelseordförande i Ericsson. Mellan 1985 och 2017 har Ronnie Leten haft olika positioner inom Atlas Copco.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Ericsson sågat av marknaden

Ericsson fick se kvartalsvinsten falla jämfört med förra året, men slog ändå förväntningarna med råge. Men frågetecknen är många och aktien dök rejält när börsen öppnade. Ericsson redovisar en vinst före skatt på 3,2 miljarder kronor för tredje kvartalet 2012.

BT - 26 okt 12 kl. 09:36

Ericsson sågat av marknaden

Ericsson fick se kvartalsvinsten falla jämfört med förra året, men slog ändå förväntningarna med råge.
Men frågetecknen är många och aktien dök rejält när börsen öppnade.
Ericsson redovisar en vinst före skatt på 3,2 miljarder kronor för tredje kvartalet 2012.

Opinionen.se - 30 jan 14 kl. 11:20

Ericsson mot strömmen


Ericssons resultat för fjärde kvartalet landar en knapp miljard lägre än förväntat. Men Hans Vestberg är nöjd: – Precis de förväntningar vi hade, säger han till TT. Aktien stiger på en rapportsur börs.

BT - 30 jan 14 kl. 11:12

Ericsson mot strömmen

Ericssons resultat för fjärde kvartalet landar en knapp miljard lägre än förväntat. Men Hans Vestberg är nöjd: - Precis de förväntningar vi hade, säger han till TT.Aktien stiger på en rapportsur börs.

PrivataAffärer - 08 okt 19 kl. 11:20

DNB: Ericsson och Nokia har bara sett början av 5G-investeringscykeln

Köpråden baseras på att DNB förväntar sig positiva konsensusrevideringar för både Ericsson och Nokia. ”Vi räknar med att Ericsson gynnas av den svaga svenska kronan, sin stora installerade bas av 1 miljon mjukvaru-uppgraderbara 4G-basstationer, och att bolaget så småningom lyckas med vändningen inom Digital Services”, skriver DNB. Högre risk på kort sikt Nokia har samtidigt ett starkare element av ”självhjälp” än vad Ericsson har, menar DNB Markets som tror att det finländska bolaget potentiellt sett har bättre förutsättningar för att hantera de långsiktiga riskerna i sektorn, men samtidigt har en högre risk i sitt genomförande på kort sikt.

Opinionen.se - 30 jan 14 kl. 09:40

Sämre än väntat för Ericsson


Ericssons resultat för fjärde kvartalet landar en knapp miljard lägre än förväntat. Men Hans Vestberg är nöjd: – Precis de förväntningar vi hade, säger han till TT. Ericsson redovisar en vinst före skatt på 8,9 miljarder kronor för fjärde kvartalet 2013.

PrivataAffärer - 07 okt 19 kl. 10:47

SEB: Begränsad risk för negativa triggers för Ericsson

Det framgår av en analys, där banken höjer rekommendationen för Ericsson till behåll (sälj) och tar upp riktkursen till 70 kr (67). SEB räknar också med att tillväxten i bruttovinsten kan fortsätta ligga stabilt kring 10 procent under andra halvåret. ”För 2020 ifrågasätter vi fortfarande hur Ericsson ska klara av att öka bruttovinsten”, skriver SEB emellertid i analysen och nämner risker som att USA-marknaden mattas av och att de positiva valutaeffekterna dämpas.

BT - 04 okt 16 kl. 10:29

Upp till bevis, Ericsson!

Efter måndagens uppgifter om att telekom-jätten Ericsson avser att lägga ner alternativt kraftigt minska sin närvaro i bland annat Borås, kom det första livstecknet från företaget under tisdagsmorgonen. I ett pressmeddelande låter ledningen meddela att man ”aviserar förändringar” av verksamheten i Sverige. Det innebär ”betydande neddragningar” i just Borås och Kumla.

PrivataAffärer - 31 maj 19 kl. 11:38

Hernhag: Sju aktier för långsiktiga

Missa inte Marcus nya bok: Nyligen kom Marcus femte aktiebok ut - ”Att lyckas med aktiesparande”. Boken är skriven tillsammans med Jan Sterner och är en guide in i aktiernas underbara värld. Beställ boken här!

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.