Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 29 November, 17:29

Cornucopia - 31 okt 20 kl. 18:19

Enkätresultat: Stockholmare minst villiga att följa coronarekommendationerna - östgötar och upplänningar mestUtifrån bloggenkäten kring huruvida läsarna kommer följa de nya hårdare coronarestruktionerna, så är stockholmarna minst benägna att följa dem, medan östgötar och upplänningar är mest villiga. Totalt sett avser fyra av tio att inte följa rekommendationerna.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Götaland, Östergötland, Stockholms, Västra Götaland, Skåne, Uppsala, Östergötlands, Man, Covid, Stockholm

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Enkätresultat, Stockholmareminst , villigaatt , följa, coronarekommendationerna, östgötaroch , upplänningar mest
Cornucopia - 11 apr 18 kl. 15:24

Västerås: "Blir vi 200 000 flyttar jag till Enköping"

"Blir vi tvåhundratusen flyttar jag till Enköping. Det är trafikkaos i Västerås i rusningstid redan nu." - Taxichaufför i Västerås till bloggarenVästerås och Mälardalen med Örebro och Eskilstuna visar upp helt andra demografiska tillväxtsiffror än Stockholm, Göteborg och Malmö.

YLE - 24 feb 17 kl. 04:00

Biskopen: Prästerna ska följa de regler som finns

Att det finns en stor grupp präster som vill ändra kyrkolagen överraskar inte Björn Vikström, biskop i Borgå stift. Han manar ändå till tålamod och hoppas att prästerna inte börjar fatta egna beslut i frågan. - När samkönade par vänder sig till prästerna hoppas jag på följande svar: tyvärr kan vi inte enligt nuvarande kyrkolag erbjuda en kyrklig vigsel.

YLE - 14 maj 14 kl. 14:22

Finlandssvenskarna är ivriga att rösta

Finlandssvenskarna är mer taggade inför EU-valet än förra gången. Nästan 80 procent är helt säkra eller ganska säkra på att de kommer att gå och rösta. Motivationen har stigit mest bland de äldre och på Åland.

SmålandsPosten - 20 jul 13 kl. 09:08

?Jag brinner för Tingsryd?

En före detta yrkesmilitär på 124 kilo med lång stubin och känsla för att koordinera och sälja. Mikael Håkansson är mannen som ska föra Tingsryds AIF tillbaka till den ljusa framtid som gick förlorad. ?

Ekonomistas - 22 apr 20 kl. 09:22

Ekonomin oroar mer än sjukdomen

Det här är ett gästinlägg av Ola Andersson, docent i nationalekonomi, Uppsala universitet och Institutet för Näringslivsforskning, Pol Campos-Mercade, forskare i nationalekonomi, Köpenhamns universitet, Fredrik Carlsson, professor i nationalekonomi, Göteborgs universitet, Florian Schneider, forskare i nationalekonomi, Zürichs universitet och Erik Wengström, professor i nationalekonomi, Lunds universitet och Hanken Svenska handelshögskolan. Sveriges smittskyddsstrategi har väckt debatt. Den bygger i hög utsträckning på frivillighet och tillit.

YLE - 24 apr 17 kl. 09:23

Sjukvårdare positiva till eutanasi

En klar majoritet, 64 procent, av sjukvårdarna anser att patienters rätt till eutanasi borde legaliseras. Det visar en undersökning som Sjukskötarförbundet har gjort bland sina medlemmar. Sju av tio anser att obotligt sjuka vuxna som själva kan fatta beslut om eutanasi bör ha rätt till det.

YLE - 27 feb 17 kl. 16:32

Biskoparna godkänner inga homovigslar

Biskoparna inom den evangelisk-lutherska kyrkan har en klar ståndpunkt: det är inte möjligt att viga homopar i kyrkan. Biskoparna tänker ingripa i fall enskilda präster trotsar reglerna. Den evangelisk-lutherska kyrkans biskopar tänker inte se mellan fingrarna på kyrklig vigsel av samkönade par.

YLE - 30 jun 15 kl. 05:23

Nya krafttag för turismen i Jakobstadsregionen

I Jakobstadsregionen söker man just nu en modell för att utveckla och organisera turismen i framtiden. Den nya modellen ska grunda sig på företagens och kommunernas behov. Projektledare Marika Kjellman på utvecklingsbolaget Cocordia träffar just nu företagare för att ta reda på vad de vill ha hjälp med för att locka till sig turister.

YLE - 06 feb 14 kl. 13:30

Minusränta räddning för ekonomin?

Europeiska centralbanken ECB ska se över räntorna i dag. En del ekonomiska experter väntar sig historiska beslut, som en eventuell negativ ränta på depositioner. Då måste bankerna betala för att deponera sina överskottspengar vid ECB.

YLE - 19 maj 16 kl. 02:00

Amnesty: Folket mer positivt till asylsökande än ledarna

Nästan två tredjedelar av medborgarna anser att regeringen gör för lite för att hjälpa människor som flyr undan krig och förföljelser, visar Amnesty i en ny enkät där medborgare i 27 länder svarade på frågor om asylsökande. Dessutom var nästan en tredjedel av de tillfrågade redo att inkvartera flyktingar i sina egna hem. Niina Laajapuro, tillfällig verksamhetsledare för Amnesty Finland, tycker att resultatet är överraskande positivt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.