DI > Ekonomi

Thursday, 26 November, 07:27

DI - 31 okt 20 kl. 17:46

Fritt fram att åka Uber – men undvik aktien
Läs mer på DI
Läs mer om:
Uber

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frittfram att , åka, Ubermen , undvik, aktien
Sydsvenskan - 1 timme sedan

M-kollegorna vädjar till Lund: Säg inte upp avtalet om fritt sök

Stor oro i flera grannkommuner. Eslöv har byggt ny skola helt anpassad till fritt sök..

Cornucopia - 12 jun 20 kl. 15:28

Folhälsomyndigheten avråder från kollektivtrafik - undvik buss, tunnelbana, pendeltåg, spårvagn, färjor och linbanor

Folkhälsomyndigheten ändrade igår sina reserekommendationer från att avråda från resor inom landet till att nu avråda från alla resor med kollektivtrafik där man inte kan boka plats. Det inkluderar alltså såväl buss, som tunnelbana, pendeltåg, spårvagn, färjor och ibland även linbanor. Istället ska man gå, cykla eller ta bilen.

YLE - 26 dec 15 kl. 10:00

Uber: känslan av ett ärligt jobb med polisen hack i häl

Antalet Uberanvändare fortsätter att öka i huvudstadsregionen trots att konceptet strider mot taxilagen. Vi åkte runt med några Uberförare som betalar skatt på sin verksamhet men samtidigt kan bli bötfällda av polisen när som helst. Två minuter står det på skärmen och ikonen av en bil närmar sig sakta längs med gatorna till den punkt där jag står.

YLE - 12 apr 16 kl. 12:09

Uber-chaufför: På natten ska man vara försiktig

De två bötesdomarna som gavs till två Uber-chaufförer i Helsingfors förra veckan har väckt oro bland resten av chaufförerna. Enligt de Uber-chaufförer som Yle Helsinki har pratat med har domarna gjort att många nu är försiktiga, särskilt när de kör nattetid. De säger att risken att stoppas av polisen ökar på nätterna.

Nyteknik - 21 apr 16 kl. 10:15

Uber – den kritiserade idésprutan

KRÖNIKA. Känner du till Uber Eats, Uber Fresh, Uber Rush, Uber Health, Uber Slim, Uber Moto, Uber Assist, Uber English, Uber Chopper, Uber Boat, Uber Icecream och Uber Puppies?.

Dagensanalys.se - 15 aug 17 kl. 13:31

Uber värt med än AirBnb och WeWork tillsammans

I samband med förhandlingar mellan Uber och investmentbolagen Benchmark och SoftBank har frågan om vad bolaget egentligen är värt dykt upp. Enligt Business Intelligence-företaget PitchBook är Uber inte riktigt värt de 100 miljarder dollar som den nuvarande investeraren Benchmark menar, men de är ändå värda bra mycket mer än alla andra start-ups i USA just nu. De tre företagen håller precis på att förhandla om huruvida Benchmark ska sälja delar av sina investeringar i Uber till företaget SoftBank.

Cornucopia - 21 jan 19 kl. 11:25

Taxistrejker i Spanien mot Uber

I Spanien hålls taxistrejker mot tjänsten Uber, som hotar de traditionella taxiförarna. I Barcelona ska strejken pågå hela januari och februari, inklusive just nu under en turismmässa. Minst en Uber-förare har fått medicinsk hjälp sedan vederbörandes taxibil angripits av strejkande och flera större gator i Barcelona är blockerade av antingen taxi eller i motprotest Uberförare.

PrivataAffärer - 25 nov 19 kl. 11:34

Uber rasar efter förlust av licens i London

TFL har noterat ett ”mönster av misslyckanden” hos Uber, enligt ett uttalande från en talesperson för myndigheten, rapporterar flera medier. Det amerikanska taxibolaget Uber tilldelades under förra sommaren en 15-månaders licens från myndigheten Transport for London (TFL) som möjliggjorde verksamheten. Det är denna licens som nu löper ut och som inte kommer att förnyas.

Dagens PS - 10 okt 16 kl. 10:02

Polis om Uber pop: ”Bondfångeri”

I maj lades Uber pop ned. Men för de privatpersoner som agerat förare åt den omdiskuterade jänsten slutade inte historien där. De har alla fällts i domstol för att ha kört åt Uber pop i Stockholm och Göteborg och känner sig i dag blåsta.

Dagens PS - 26 okt 16 kl. 07:50

Pokerspelaren blev Uber-chef

Dagens PS har tidigare i en rad artiklar uppmärksammat lågpristjänsten Uberpop, som tvingades skrota sina verksamhet i Sverige. Kritiken om skattesmitande förare har haglat och många chaufförer har efteråt blivit upptaxerade av Skatteverket. Nu handlar det om Martin Hedevåg, som nyss har tillträtt som chef för Uber i Sverige efter två års strategiarbete på taxijättens europeiska kontor i Amsterdam, berättar DiGital, som fått en exklusiv intervju med Hedevåg.

Dagens PS - 19 maj 17 kl. 09:40

Uber-ingenjör riskerar sparken

Ingenjören vid taxijätten Uber anklagas för att ha stulit dokument vid Waymo, Googles företag för autonoma fordon, som tidigare stämt Uber för att ha stulit tekniken som beskrivs som ”avgörande delar av självkörandeteknik”, rapporterar TT-Reuters. Googleföretaget Waymo hävdar att ingenjören – som tidigare jobbade för Waymo – laddat ner 14.000 dokument innan han gick vidare och började arbeta för Uber.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.