DI > Ekonomi

Wednesday, 25 November, 14:36

DI - 31 okt 20 kl. 07:27

Storbritannien väntas utlysa ny nedstängning på måndag
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storbritannien, väntas, utlysany , nedstängning, måndag
DN - 01 okt 13 kl. 13:09

Storbritannien: USA riskerar världsekonomin

Storbritanniens premiärminister David Cameron varnade på tisdagen för att USA:s nedstängning av myndigheter hotar den sköra världsekonomin..

SR - 02 sep 19 kl. 13:18

Dramatisk vecka väntas i Storbritannien

När parlamentet öppnar imorgon ska oppositionen tillsammans med en grupp partikamrater till premiärministern Boris Johnson, försöka ta över dagordningen i parlamentet och lägga fram förslag som ska tvinga Johnson att be om en Brexit-förlängning hos EU..

PrivataAffärer - 12 feb 20 kl. 06:30

Marknaden lättar på coronatrycket

På nationell nivå har antalet misstänkta smittofall i Kina stabiliserats under ett par dagar, men då det på en del sjukhus saknas testutrustning är osäkerheten är hög. Dessutom fluktuerar antalet fall dag för dag och det är för tidigt att avgöra om trenden ändrats, rapporterar fondbolaget AGCM:s medarbetare i Kina, enligt förvaltaren Gustav Rhenman som förvaltar fonden AGCM China Stars. – Produktionsbortfallet lär pågå under två till tre veckor till på många håll, men det finns fortfarande risk för att bortfallet blir både längre och mer omfattande, om fler städer och provinser drabbas, säger han.

PrivataAffärer - 27 apr 20 kl. 12:56

Landeborn: Börsen och ekonomin går åt olika håll

”Fokus den här veckan är hur det fungerar att öppna upp ekonomin i Europa, nya stimulanser samt rapportsäsongen. I USA släpper flera av de stora teknikjättarna sina resultat”, beskriver sparekonomen och påpekar att både Microsoft och Apple rapporterar, två bolag som står för nästan 10 procent av S&P 500. Förra veckan kom preliminära siffror för inköpschefsindex för april, vilket visade tydligt hur djup och extrem recessionen är.

Ekonomistas - 21 mar 20 kl. 08:32

Värdering av coronavirusets dödsfall

Det här är ett gästinlägg av Mats Bergman, professor i nationalekonomi vid Södertörns högskola. En specifik människas liv kan inte värderas i pengar, men för att vi ska kunna fatta rimliga policybeslut behöver vi ha en uppfattning om värdet av ett statistiskt liv. De vanliga metoder som brukar användas för att värdera statistiska liv kan bidra till beslutsunderlaget när våra politiker och andra beslutsfattare ska välja strategi för att bekämpa coronaviruset.

BT - 10 apr 14 kl. 08:40

Vindkraft för klimat och jobb

Svar till Morgan Hjalmarsson (FP), BT 3/4. Morgan Hjalmarsson tycks helt ha missat att Sverige är en del i ett elsystem med andra länder. I våra grannländer finns fortfarande smutsig kolkraft.

YLE - 27 nov 16 kl. 16:11

Piratkopieringen är döende - länge leve piratkopieringen?

Användningen av lagliga streamingtjänster för musik, film och tv har ökat, samtidigt som andelen som laddar ner och delar material illegalt har minskat. Ändå pågår kriget mot internetpiratismen fortfarande. Är nätpiratismen döende?

GlobeNewswire - 25 aug 20 kl. 07:00

Nordic Outlook: Effektiv krispolitik med långsiktiga risker

Pressmeddelande
Stockholm 25 augusti 2020 Nordic Outlook: Effektiv krispolitik med långsiktiga risker Sverige: Fortsatt rekyl uppåt efter mindre BNP-fall än befarat Trots ökad virusspridning har den ekonomiska återhämtningen i de utvecklade ekonomierna gått snabbare än väntat. BNP-prognosen för industriländerna inom OECD revideras upp till minus 6,6 procent i år jämfört med ett förväntat fall på 7 procent i maj. Prognosen för global ekonomi skrivs däremot ned efter oväntat stora skadeverkningar från pandemin på EM-länderna.

PrivataAffärer - 25 aug 20 kl. 07:52

SEB: Lägre BNP-tapp än väntat

I prognosen i maj väntades BNP minska med 6,5 procent i år och öka med 5,0 procent 2021. ”Mindre restriktioner gör att covid-19-pandemin inte fått samma negativa effekter på svensk ekonomi som i euroområdet. Återstudsen under andra halvåret blir mer beskedlig än för de länder som vidtog mer omfattande nedstängningar, men för helåret stannar BNP-fallet på 3,8 procent, mindre än hälften av den förväntade nedgången för euroområdet och Storbritannien”, skriver SEB.

PrivataAffärer - 11 apr 19 kl. 06:30

Sista oktober ny deadline för brexit

Men om brittiska underhuset godkänner utträdesavtalet dessförinnan kan Storbritannien lämna tidigare. ”Det är lite kortare än jag väntade mig, men fortfarande tillräckligt med tid för att hitta den bästa möjliga lösningen”, sade Europeiska rådets ordförande Donald Tusk vid en presskonferens. Före mötet förespråkade han en förlängning på ett år.

PrivataAffärer - 14 okt 19 kl. 07:03

EU: Mycket återstår i brexitsamtalen

Inga fler detaljer gavs i uttalandet, annat än att samtalen hade varit ”konstruktiva”. Michel Barnier ska rapportera om det aktuella läget vid rådsmötet för EU-ministrar på tisdag, som förbereder EU-toppmötet på torsdag-fredag. I fredags gav ambassadörerna Michel Barnier klartecken att starta intensifierade diskussioner under helgen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.