Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Thursday, 26 November, 16:04

Expressen Dina Pengar - 31 okt 20 kl. 04:30

”Jag flyttade utomlands för min mans skull – sen blåste han mig”Ekonomijournalisten Birgitta Piper har fått ett mejl från en kvinna i en svår situation. Hon och hennes make planerade en flytt till Portugal, där han skulle stå för alla kostnader – eftersom flytten skulle ge honom flera skattemässiga fördelar.Hon sålde sina företag för att göra flytten möjlig.Men väl i Portugal tog maken tillbaka alla löften och kräver nu att kvinnans små inkomster från extraknäck ska gå direkt till honom – trots att han drar in lika mycket pengar på en månad som hon drar in på ett helt år.Här kan du läsa Birgitta Pipers och juristen Molly Malms svar och råd..
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Birgitta Piper, Portugal, Birgitta Pipers, Molly Malms

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag flyttade, utomlandsför min , mans, skull, sen, blåste han mig
Nerikes Allehanda - 08 nov 14 kl. 15:01

Flyttade utomlands – fick bidrag på 150000

En förälder i Örebro tog med sina barn och flyttade utomlands under tio månader. Under tiden fick föräldern över 150 000 kronor i bland annat barnbidrag och bostadsbidrag. Nu kräver Försäkringskassan att personen betalar tillbaka pengarna..

Hela Gotland - 15 dec 11 kl. 04:00

De flyttade för skolans skull

När Östergarns skola stängde, då flyttade flera företagare in.Två av dem är Maria Pettersson och Maja Östman. GA har träffat familjerna som valde Östergarn för barnens skolas skull..

YLE - 12 mar 15 kl. 13:32

Finlandssvenskar flyttar gärna utomlands

Finlandssvenskar är mer benägna att flytta utomlands än finskspråkiga. Sverige är det populäraste målet – men resor längre bort lockar också då ankdammen ibland kan kännas för liten. Magnus Enlund (t.

Cornucopia - 07 jul 17 kl. 08:39

Transportstyrelsen flyttade sekretessbelagda databaser utomlands - sparkad GD bötfälld

Eftersom bloggen var den som släppte att Transportstyrelsens generaldirektör fick sparken tidigare i år, kan en kommentar om varför vara aktuell nu när hon fått ett straffföreläggande om 70 000 kronor för vårdslöshet. Generaldirektören tog ytterst beslutet att flytta all transportstyrelsens data till molnet och sekretessbelagd data hamnade utomlands i strid mot svensk lag. Flera chefer inom myndigheten har också lämnat Transportstyrelsen, men det finns inga uppgifter om dessa också utreds för brott.

Cornucopia - 24 jun 19 kl. 10:11

Jobbat i Norge eller utomlands och flyttat hem igen - du kan vara utförsäkrad

Om man jobbat och varit skriven utomlands blir man utförsäkrad från svenska Försäkringskassan. Det räcker inte att flytta tillbaka till Sverige, utan du förblir utförsäkrad. I värsta fall kan detta innebära att du inte omfattas av sjukersättning ("förtidspension") om du förolyckas med skador för livet.

GöteborgsPosten - 03 mar 18 kl. 20:24

Det är viktigast när du köper hus utomlands

Rekordmånga svenskar flyttade utomlands under 2016 – och ett första steg till det kan vara att köpa ett eget hus. Under helgen har tusentals göteborgare spanat efter drömboendet på Svenska mässan..

Aftonbladet - 21 nov 11 kl. 21:01

Deltagarna flyttade för kärlekens skull

Fortfarande ihop - tre månader efter ?Ensam mamma söker?.

Corren - 29 maj 16 kl. 17:32

Flyttade utomlands - fick kvarts miljon i bidrag

En 35-årig kvinna, som tidigare bott i Linköping, måste betala tillbaka en kvarts miljon kronor till Försäkringskassan..

Expressen - 04 mar 19 kl. 19:40

Matias Concha lämnade allt – flyttade utomlands

Han var spelare, agent, sportchef, kommentator och tv-expert.I somras lämnade Matias Concha fotbollen och tog med sig familjen till Marbella på spanska solkusten – för att bli fastighetsmäklare.– Det är klart att det är skönt att vara i en härlig miljö men jag är inte här enbart för att njuta.

YLE - 30 mar 20 kl. 07:02

"Pojkar dansar inte": Mikael Hagelstam lyssnade inte på mobbarna och flyttade utomlands som 13-åring – tycker inte om att höra att han är född med guldsked i mun

När andra tvivlade stod Mikael Hagelstam på sig. Nu lever han sin dröm och tävlingsdansar i Tallinn. Han njuter av den stränga estniska träningsfilosofin och tar inte åt sig när danslärarna skriker att han slösar föräldrarnas pengar..

Helsingborgs Dagblad - 05 aug 20 kl. 18:15

Flyttade utomlands –fortsatte lyfta barnbidrag

Försäkringskassan kräver tillbaka sexsiffrigt belopp..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.