SVT > Utrikes

Friday, 04 December, 09:23

SVT - 30 okt 20 kl. 22:54

Rekordstora demonstrationer mot Polens abort-lagMilitärpolis har satts in för att stävja protesterna mot Polens skärpa abortlagar. Men åtgärden har inte avskräckt abortrörelsen – som uppges ha samlat rekordmånga demonstranter under fredagen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Polens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordstora, demonstrationermot , Polens, abort-lag
YLE - 31 maj 18 kl. 19:55

Finlands handbollsdamer föll mot Polens B-lag – ”Väldigt svårt i anfallet”

Finland kunde inte rå på Polens B-landslag då lagen drabbade samman i en träningsmatch i Sjundeå. Chefstränaren Tommy Suoraniemi var nöjd med försvaret men i andra ändan blev det tungt..

SR - 29 mar 18 kl. 13:34

Sviktande stöd för Polens regeringsparti Lag och rättvisa

I Polen har stödet för det regerande Lag och rättvisa-partiet sjunkit, visar en undersökning. En orsak uppges vara planerna på striktare abortlagstiftning..

YA - 13 jul 13 kl. 04:00

Abort en mänsklig rättighet

Foto: Julien Behal
Hennes namn var Savita Halappanavar. Hon var 31 år gammal, arbetade som tandläkare och hade bosatt sig på Irland tillsammans med sin man Praveen.
När Savita var gravid i sjuttonde veckan upptäcktes det att fostret i hennes mage inte skulle ha en chans att överleva.

Sydsvenskan - 09 jan 16 kl. 22:34

Polska demonstrationer mot medielag

Tiotusentals demonstranter samlades i flera polska städer under lördagen för att visa missnöje över Polens nya medielagar. Den största protesten genomfördes i huvudstaden Warszawa där minst 20 000 personer samlades utanför det nationella tv-bolagets lokaler.Många demonstranter bar med sig både polska fanor och EU-flaggor och bar plakat med krav på frihet för landets medier.

Helsingborgs Dagblad - 09 jan 16 kl. 22:34

Polska demonstrationer mot medielag

Tiotusentals demonstranter samlades i flera polska städer under lördagen för att visa missnöje över Polens nya medielagar. Den största protesten genomfördes i huvudstaden Warszawa där minst 20 000 personer samlades utanför det nationella tv-bolagets lokaler.Många demonstranter bar med sig både polska fanor och EU-flaggor och bar plakat med krav på frihet för landets medier.

HBL - 23 feb 14 kl. 04:05

Rätten till abort hotas i Europa

Rätten till abort hotas i flera länder i Europa. Den ekonomiska krisen, konservativa rörelser och kyrkan ligger bakom utvecklingen.– Jag tror tyvärr att man tagit aborträtten för given, säger Kristina Ljungros på RFSU.

DN - 14 apr 20 kl. 17:42

Polskt lagförslag förbjuder abort och sexundervisning

Polens regerande högernationalistiska parti Lag och rättvisa (PIS) är inte främmande för att utnyttja coronapandemin i politiska syften..

SmålandsPosten - 08 nov 14 kl. 09:50

Samvetsfrihet är oförenligt med att värna fri abort

I abortfrågan är Sverige­demokraterna tydliga, de vill begränsa aborträtten. Kristdemokraterna är mer svävande. De säger sig stödja svensk lagstiftning, det har de sagt i 20 år, samtidigt går det inte att bortse från kopplingarna till abortmotstånd, inte minst till rörelsen Ja till livet, skriver Anne Karlsson, ordförande S-kvinnor i Kronobergs län, Anette Nerlie Anderberg, ordförande S-kvinnor Växjö, Ulla-Britt Storck, ordförande­ S-kvinnor Ljungby och Carina Ohlsson, ordförande S-kvinnor.

Nerikes Allehanda - 05 aug 16 kl. 16:05

Så hindrar du kvinnor från att göra abort – i tre enkla steg

Det är ett himla liv om abort just nu. Men det verkar råda olika uppfattningar om vad de effektivaste sätten är för att inskränka aborträtten. Så, varsågoda, här följer en snabbguide över beprövade antiabortknep:Steg 1: ”Avskräck”Det bästa är ju om kvinnor själv avstår från att göra abort.

Nyheter 24 - 13 dec 13 kl. 15:10

Ny lag kräver "våldtäktsförsäkring"

MICHIGAN, USA. I onsdags röstade politikerna i Michigan igenom en kontroversiell lagändring. Det kommer från mars nästa år inte längre ingå i sjukvårdsförsäkringen att kunna göra abort, så länge inte mammans liv är i fara.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.