Aftonbladet > Nyheter

Tuesday, 24 November, 09:41

Aftonbladet - 30 okt 20 kl. 22:32

Väderexperten: "Globala uppvärmningen kommer förvärras om inget görs"▸ Havsisen på Arktis har, trots att det är slutet av oktober, inte börjat frysa. Detta har aldrig någonsin hänt – och enligt forskarna är det ännu en allvaligt varning för klimatkrisen..
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Arktis

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Väderexperten, Globala, uppvärmningenkommer , förvärrasom , inget, görs
BT - 31 mar 14 kl. 08:52

IPCC varnar: Klimathotet förvärras

De allvarliga effekterna av klimatförändringen blir allt tydligare. Samhällen och ekosystem kommer att drabbas av fler extrema väderhändelser, torka och översvämningar.Den slutsatsen dras i den senaste delrapporten från FN:s klimatpanel (IPCC).

TA - 31 mar 14 kl. 08:52

IPCC varnar: Klimathotet förvärras

De allvarliga effekterna av klimatförändringen blir allt tydligare. Samhällen och ekosystem kommer att drabbas av fler extrema väderhändelser, torka och översvämningar.
Den slutsatsen dras i den senaste delrapporten från FN:s klimatpanel (IPCC).

BT - 31 mar 14 kl. 02:21

Ny rapport: Klimathotet förvärras

De allvarliga effekterna av klimatförändringen blir allt tydligare, och kommer sannolikt att bli ännu mer påtagliga de kommande decennierna. Samhällen och ekosystem kommer att drabbas av fler extrema väderhändelser, torka och översvämningar. Den slutsatsen dras i den senaste delrapporten från FN:s klimatpanel (IPCC).

YA - 01 apr 14 kl. 03:59

Mer anpassning och mindre alarmism

Ännu en larmrapport om klimatförändringarna. Då är det lätt att slå dövörat till.
Men gör inte det, det finns faktiskt hopp om framtiden.

Sydsvenskan - 18 nov 15 kl. 11:10

Fyra döda i bränder i Australien

Fyra människor har omkommit i en serie bränder i närheten av staden Esperance i västra Australien, de första dödsfallen under den årliga säsongen för busk- och skogsbränder.Australiens vädermyndighet BOM varnar för "katastrofala" förhållanden med höga temperaturer, starka vindar och låg luftfuktighet i den västra och södra delen av landet.Forskare har varnat för att de årligen återkommande terrängbränderna kan förvärras av den globala uppvärmningen..

Helsingborgs Dagblad - 18 nov 15 kl. 11:10

Fyra döda i bränder i Australien

Fyra människor har omkommit i en serie bränder i närheten av staden Esperance i västra Australien, de första dödsfallen under den årliga säsongen för busk- och skogsbränder.Australiens vädermyndighet BOM varnar för "katastrofala" förhållanden med höga temperaturer, starka vindar och låg luftfuktighet i den västra och södra delen av landet.Forskare har varnat för att de årligen återkommande terrängbränderna kan förvärras av den globala uppvärmningen..

Supermiljöbloggen - 07 okt 16 kl. 09:57

”Vi måste prata om klimatflyktingar”

Den här veckan har EU-parlamentet genomfört två historiska omröstningar: att med stor majoritet godkänna klimatavtalet och rösta igenom en resolution inför COP 22 i Marrakech där det för första gången finns skarpa skrivningar om klimatflyktingar, detta skriver EU-parlamentarikern Linnéa Engström (MP) idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen Vi lever i en tid av klimatförnekelse. Vi ser cyklonerna och naturkatastroferna på teve och tänker ”stackars människor”, byter kanal och glömmer. Vi har presidentkandidater som Donald Trump som rakt av förnekar klimatförändringarna.

Supermiljöbloggen - 28 apr 17 kl. 10:38

Arktis klimat skiftar till ett nytt tillstånd

Arktiska rådet har kommit med en stor rapport om klimatförändringarna i Arktis. Huvudbudskapet är att klimatet i Arktis håller på att skifta till ett nytt tillstånd. Artikeln består av en kortare sammanfattning i fyra punkter och sedan en längre fördjupning.

Supermiljöbloggen - 25 sep 19 kl. 14:58

IPCC: Smältande isar och permafrost snabbar på klimatförändringar

Utsläppen av växthusgaser får allt större påverkan på världens hav och istäckta områden, enligt ny rapport från FN:s klimatpanel. Samtidigt leder de smältande isarna till att uppvärmningen stiger ännu mer.  Världens istäckta områden håller på att försvinna i snabbare takt än man tidigare trott, enligt den specialrapport om klimatets påverkan på hav och isar som publicerades idag.

YLE - 03 sep 17 kl. 18:54

Säsongen i underkant trots rejält rekord: ”Ingen ser hur du tränar hemma på vintern”

Det var riktigt hemskt, säger Camilla Richardsson om säsongens sista lopp i Sverigekampen. En säsong som inte får högt betyg även om hon kapat fem sekunder från personbästat. – Löpningen funkade inte, hindertekniken funkade inte, känslan funkade inte – det var nog riktigt hemskt.

Skånskan - 26 nov 19 kl. 16:29

Öka krisberedskapen

Världen slog utsläppsrekord förra året, med 55.3 gigaton koldioxidekvivalenter.
I sin årliga rapport om skillnaden mellan utsläpp och uppsatta klimatmål konstaterar FN:s miljöprogram, Unep, att om inte utsläppen av växthusgaser minskar med 7,6 procent per år mellan 2020 till 2030 kommer det inte att gå att hålla uppvärmningen till 1,5 grader.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.