SVT > Inrikes

Tuesday, 24 November, 10:26

SVT - 30 okt 20 kl. 22:06

Psykolog: ”Ta hand om dig fysiskt och psykiskt”Sedan denna vecka lever en majoritet av folket under skärpta råd på grund av den ökade smittspridningen. Någonting som kan påverka många psykologiskt. Filip Arnberg, psykolog och expert på katastrofpsykologi, förklarar hur den nuvarande situationen påverkar människor..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Arnberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: PsykologTa , handom dig , fysisktoch , psykiskt
Kristianstadsbladet - 16 nov 11 kl. 06:30

Poliserna är vana vid psykiskt sjuka

Arkivfoto: Tommy Svensson
-?Det är mycket känsligt att omhänderta psykiskt instabila, säger Stefan Åkesson.
Stefan Åkesson poängterar att han inte kan uttala sig i det enskilda fallet.

Helsingborgs Dagblad - 13 okt 19 kl. 07:00

Stor del av polisens resurser används för att ta hand om psykiskt sjuka människor

Stor ökning av sådana fall de senaste 1,5 åren..

YLE - 20 maj 17 kl. 07:00

Sinnesundersökning avslöjar om de som begått de grövsta brotten är psykiskt sjuka eller inte

När räknas en person som begått ett grovt brott som sjuk? Hur går en sinnesundersökning till och vad innebär det? Sinnesundersökningar görs med eller mot personens egen vilja om straffet som personen fått överskrider ett år.

Expressen - 13 jul 20 kl. 09:37

”Det är läkande fysiskt och psykiskt att vara i naturen”

Sedan 40-årsdagen har kronprinsessan Victoria vandrat i Sveriges alla landskap. I tider då svenskarna tvingas stanna hemma hoppas hon att fler ska upptäcka naturen – för att också börja ta bättre hand om den.– Det är helande och läkande på många sätt att vara i naturen, både fysiskt och psykiskt, säger hon..

SmålandsPosten - 20 aug 14 kl. 07:33

Erbjud psykolog på varje vårdcentral i länet

Varje år söker cirka 10 000 människor med någon typ av diagnos för psykisk ohälsa hjälp hos Landstinget Kronoberg. Det är alltså ett mycket stort antal människor som i olika utsträckning lider av sjukdomar som inte syns utanpå. För fysiska sjukdomar och skador har vi en väl utbyggd sjukvård och inom andra områden som till exempel trafiken har trafikverket satt upp nollvisioner för antalet skadade och dödade.

BT - 18 jan 11 kl. 08:59

Försvaret måste ta hand om sina soldater

Under den andra dagen av Folk och Försvar lättade den dimma som dagen innan tätt omslutit Sälens högfjällshotell. Hur många soldater Sverige skulle kunna sätta in om det hettar till i vårt närområde är dock fortfarande höljt i dunkel. Försvarsminister Sten Tolgfors (M) pressades hårt i frågan efter sitt tal, men förblev svarslös.

YLE - 20 nov 13 kl. 08:16

Psykolog: Viktigt att känna efter hur man mår

Spela upp klipp på ArenanPsykiskt illamående ökar både bland barn och unga. Bland högskolestuderande i Åbo är det cirka 10 procent som någon gång under sin studietid uppsöker Studenthälsan på grund av psykiska problem. Men alla studerande mår inte dåligt, så vad är det som behövs för att må bra?

BT - 11 jun 12 kl. 19:03

Norsk psykolog: "Att möta Breivik var nästan som att möta Hannibal"

Att intervjua Anders Behring Breivik var som att möta filmkannibalen Hannibal Lecter ? det säger en psykolog i Oslo tingsrätt. Trots det anser vittnet inte att Breivik är psykotisk.

YLE - 02 feb 15 kl. 06:45

Hunters blir bättre både fysiskt och psykiskt

Borgålaget Hunters har ytterligare ett strålande veckoslut bakom sig inom ishockeyns Finland-serie. Två segrar till, däribland en mot serieledaren Jokipojat, ligger nu i bagaget. En rekordstor publik på 530 personer såg Borgålaget Hunters spela mot serieledaren Jokipojat från Joensuu på hemmaplan i lördags.

YLE - 13 feb 16 kl. 16:48

Hägers omtumlande vecka: Det har varit tufft både fysiskt och psykiskt

IF Minkens Julia Häger fick ett trevligt besked den här veckan då hon fick veta att hon får åka till junior-VM i Rumänien i slutet av månaden. Vid sidan om har hon även hunnit med studentskrivningar och två tävlingar i Vörå. Förra helgen fick hon med sig en silverpeng från junior-FM, vilket några dagar senare resulterade i en plats i den finska truppen som åker till junior-VM i Rumänien.

Kristianstadsbladet - 06 maj 20 kl. 10:30

Isolerade Jessica: ”Tar lika hårt psykiskt som fysiskt”

Samtidigt som coronavirusets spridning fortsätter i Skåne gör Jessica Nilssons immunbristsjukdom att hon håller sig helt isolerad. Alla inbokade sjukhusbesök har skjutits upp. – Det tar lika hårt psykiskt som fysiskt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.