SVT > Inrikes

Tuesday, 24 November, 10:11

SVT - 30 okt 20 kl. 20:24

De här rekommendationerna gäller för regionernaSju regioner i Sverige fått ytterligare striktare rekommendationer i veckan med anledning av den ökade smittspridningen av coronaviruset. Det betyder att cirka 65 procent av landets befolkning nu omfattas av lokala råd. Det här gäller i respektive region..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De här rekommendationerna, gällerför , regionerna
Magazin24 - 17 apr 20 kl. 09:03

Ullvigymnasiet ställer in årets studentbal

Många evenemang ställs in på grund av coronaviruset. Nu sällar sig årets studentbal i Köping till den skaran. Under fredagen meddelade Ullvigymnasiet att de följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och ställer in balen.

DalaDemokraten - 15 nov 17 kl. 06:30

Debatt: Förvirringen är stor när det gäller vad som är miljöbil - så gör om definitionen

Förvirringen är stor vid köp av ny personbil. Vilka bilar är bäst för miljön i år? Rekommendationerna har haft ett kort bäst-före datum och att bilköpare idag är skeptiska till nya köpråd är fullt ....

Nyan - 13 mar 20 kl. 10:00

Nipå ställer in jubileumskonsert

Nordens instituts fullsatta jubileumskonsert med Musta Lammas ställs in på grund av de nya corona-rekommendationerna. Nordens institut på Åland fyller 35 år och skulle fira med gratiskonsert i stora salen på Alandica den 29 mars. Alla biljetter var slut, men nu bekräftar Nipå för Nyan att konserten ställs in.

SmålandsPosten - 07 apr 20 kl. 05:30

Varför följer inte Växjö rekommendationerna?

Lärarnas Riksförbund ställer sig undrande till varför Växjö kommun inte följer Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer. Kommunen bör ompröva sin hållning eller åtminstone motivera den för orolig personal som i dagsläget känner att de får ta omotiverade risker. Det skriver Ellinor Silvudden och Björn Andersson, Lärarnas Riksförbund Växjö..

Expressen - 11 apr 20 kl. 16:23

Flera klagomål på krogar – gästerna håller inte avstånd

Påskledighet och vårsol i massor. Då flockas sydsvenskarna på uteserveringarna.Men många är dåliga på att följa rekommendationerna om att hålla avstånd för att minska smittspridning av coronaviruset.

DI - 27 jun 20 kl. 13:00

Skaffa rätt försäkring när du reser i sommar – det här gäller

Den 30 juni ändras rekommendationerna för utlandsresor. Det påverkar försäkringsskyddet för den som reser. ”Man måste följa utvecklingen….

Jönköpingsnytt - 03 aug 20 kl. 21:18

Nya planen – så blir vårdplatserna för covid-19 i länet: ”Hoppas alla följer rekommendationerna”

Region Jönköpings län har nu gjort en plan för det närmaste halvåret när det gäller vårdplatser....

Dagens Medicin - 27 dec 18 kl. 10:41

Regioner saknar evidens för hostmedicin

Läkarna i Region Gävleborg avråds från att skriva ut receptbelagd hostmedicin. Men rekommendationerna skiftar mellan regionerna. Det visar en kartläggning som Dagens Medicin har gjort..

YLE - 17 jun 15 kl. 10:06

Stillasittande går inte att kompensera med motion

Stillasittande är lika farligt som övervikt. Nu har Social- och hälsovårdsministeriet kommit med nya nationella rekommendationer för att minska stillasittandet i alla åldersgrupper. Att stillasittandet är dåligt för folkhälsan är något man insåg för fem-sex år sedan.

Cornucopia - 19 aug 20 kl. 09:45

Prova att gå med mask en hel dag

Sverige har inget maskförbud, och den som förespråkar att man ska använda munskyddsmask föregår lämpligen med gott exempel och använder detta vid vistelse utanför hemmet. Testa att göra det en hel dag med korrekt hantering och återkom. Bloggaren på resande fot.

Kristianstadsbladet - 31 dec 13 kl. 03:52

Storrökare bör undersökas varje år


Storrökare bör få lungorna undersökta varje år i syfte att upptäcka lungcancer, enligt nya rekommendationer från en inflytelserik amerikansk expertgrupp.Rekommendationerna gäller personer i åldrarna 55-80 år som rökt ett paket cigaretter om dagen i 30 år eller två paket om dagen i 15 år. De gäller även dem som tidigare rökt mycket men slutat under de senaste 15 åren.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.