SVT > Inrikes

Tuesday, 24 November, 09:43

SVT - 30 okt 20 kl. 19:11

V vill ha arbetarväljare – känner sig inte hemma i partietVänsterpartiet vill ha fler arbetarväljare. Partiledningen är bekymrad över att arbetare inte känner sig hemma i partiet. Det är en av frågorna som kommer att diskuteras på partikongressen i helgen, som i övrigt kommer att domineras av valet av ny partiledare..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: V vill ha arbetarväljare, kännersig inte , hemmai , partiet
SVT Debatt - 27 nov 13 kl. 11:30

Vänsterpartiets antirastiska strategi har misslyckats

ARBETARKLASSEN Sverigedemokraterna har vunnit röster från arbetarrörelsen, och Socialdemokraterna misslyckas med att vinna dem tillbaka. Vänsterpartiet kan däremot bli arbetarnas alternativ, om vi tar deras oro på allvar, i stället för att slå dem i huvudet med statistik. Att försvara mångkulturalism, moskébyggen och förfasa sig över SD:s historia övertygar inte dessa arbetarväljare.

SVT Debatt - 27 nov 13 kl. 11:30

Vänsterpartiets antirasistiska strategi har misslyckats

ARBETARKLASSEN Sverigedemokraterna har vunnit röster från arbetarrörelsen, och Socialdemokraterna misslyckas med att vinna dem tillbaka. Vänsterpartiet kan däremot bli arbetarnas alternativ, om vi tar deras oro på allvar, i stället för att slå dem i huvudet med statistik. Att försvara mångkulturalism, moskébyggen och förfasa sig över SD:s historia övertygar inte dessa arbetarväljare.

YLE - 13 aug 15 kl. 16:33

Högerpopulisterna har förändrat den traditionella partikartan

Högerpopulistiska partier är på frammarsch i, i stort sett, hela Europa. Ann-Cathrine Jungar, som forskar i högerpopulistiska partier vid Södertörns högskola i Sverige, kom till Radiohuset för att svara på lyssnars frågor om högerpopulism. Vad är högerpopulism?

YLE - 02 sep 15 kl. 18:01

Nu är sannfinländarna inte längre rädda för journalister

- Jag skulle nog inte stiga i en så liten båt. Det säger Sampo Terho och tittar på en liten jolle som några unga ester använde för att fly över Östersjön på 80-talet. Den sannfinländska riksdagsgruppen ägnade sig åt turism med politiskt innehåll på sjöfartsmuseet i Kotka i samband med sitt sommarmöte.

SvD - 06 apr 17 kl. 13:59

Anpassning eller konflikt – så strider S om kampen mot SD

Sverigedemokraterna är största oppositionsparti och tar fler arbetarväljare än Moderaterna någonsin gjorde. Det är dubbelt så vanligt att LO-medlemmar umgås med SD-väljare jämfört med övriga befolkningen, visar en ny SvD/Sifo. Inför S-kongressen har partiet för första gången en plan för att stoppa SD.

YLE - 13 jul 12 kl. 10:42

FT: Urpilainens vallöften ligger bakom

Den inflytelserika tidningen Financial Times försöker i dag förklara varför Finland har en så tuff inställning till hanteringen av eurokrisen. Finland gjorde obligationsmarknaden nervös förra veckan efter att landet hotade att blockera en överenskommelse om att låta krisfonden stödköpa italienska och spanska obligationer på sekundärmarknaden, skriver tidningen. Helsingfors tuffa linje mot Europa beror på socialdemokraternas partiledare Jutta Urpilainen.

Expressen - 21 aug 15 kl. 22:18

Nya rekordsiffror för Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna når rekordsiffror i Sifos nya väljarbarometer - och landar på 17,8 procent. Partiet är också större än Socialdemokraterna bland arbetarväljare, enligt mätningen som publiceras i SvD och GP. Men SD är inte största parti - till skillnad från i Yougovs mätning i torsdags..

YLE - 15 jul 16 kl. 10:00

Riksdagsvalet 2015 blev inget internetval

Riksdagsvalet våren 2015 blev inte det genombrott för kampanjer på internet som många på förhand förutspådde. För vänstern blev valet en katastrof. Vänsterpartierna har aldrig tidigare tillsammans fått så få röster.

Politologerna - 26 jun 20 kl. 12:31

Tio år med Sverigedemokraterna och Moderaternas strategiska problem

Igår släppte SOM-institutet sin forskarantologi, Regntunga skyar. Ett av bidragen i boken utgörs av mitt kapitel om Sverigedemokraternas utveckling i väljaropinionen de senaste 10 åren och vad det har haft för påverkan på Moderaternas och Socialdemokraternas väljarunderlag. I det här inlägget kommer jag kort redogöra för några av resultaten och ge ett särskilt fokus på relationen mellan Sverigedemokraternas och Moderaternas väljarbaser.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.