DN > Inrikes

Monday, 30 November, 09:56

DN - 30 okt 20 kl. 17:54

Stänga eller inte – olika strategier i kommunerStriktare allmänna råd i flera regioner • Så har kommuner valt att göra..
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stängaeller inte olika , strategieri , kommuner
YLE - 01 jul 19 kl. 05:50

Få vårdare, fler äldre i hemvården – en realitet i många österbottniska kommuner

Allt fler kommuner satsar på hemvården, men det är stora skillnader i personalresurserna. I Malax och Närpes har en vårdare i medeltal färre än fem kunder. I Korsnäs, Vasa och Kristinestad är det i sin tur fler är tio kunder per vårdare..

HBL - 27 okt 13 kl. 06:10

Kommuner låter flyktingar vänta i läger

Av årets flyktingkvot på 750 har bara 36 tills vidare fått en kommunplats i Finland. Nästa års kvotflyktingar med den syriska tilläggskvoten kan få vänta länge i flyktinglägren.För tillfället väntar knappt 300 kvotflyktingar i flyktingläger på att få komma till Finland som utlovat.

Cornucopia - 04 apr 15 kl. 16:27

Sveriges mest och minst populära kommuner

På frågan vart svenska folket egentligen flyttar, då det inte pågår någon inhemsk urbaniseringsvåg, kan man titta på vilka kommuner som faktiskt har störst inhemsk nettoinflyttning. Då finner man att det sällan är det sällan är utpräglade storstadskommuner, utan tvärt om ofta landsbygdskommuner. Urbaniseringsmyten förblir en myt.

HBL - 10 aug 14 kl. 05:13

Offer i fattiga kommuner får inte plats på skyddshem

I dag är det kommunernas ekonomi och attityd som avgör hur länge offer för familjevåld får stanna på skyddshem. Det här vill regeringen ändra på genom att låta staten finansiera skyddshemmen.Camilla och hennes man var gifta i 30 år.

Politologerna - 21 aug 14 kl. 15:53

Jämställdhet i svenska kommuner: orsaker och effekter

Detta är ett gästinlägg författat av Jessika Wide, statsvetare vid Umeå universitet. Hon disputerade 2006 på en avhandling om kvinnorepresentation (läs här).  *** Feministiskt initiativs framgångar i Europaparlamentsvalet i våras, samt i opinionsmätningar inför höstens val, sätter fokus på hur det egentligen står till med den numerära jämställdheten i den svenska politiken.

Kristianstadsbladet - 24 jul 14 kl. 14:21

Låga vattennivåer oroar kommuner

Grundvattennivåerna i många svenska kommuner är låga och på VA-avdelningarna bevakar personalen väderprognoserna för de närmaste dagarna. - Fortsätter det så här kan det bli kris, det vet vi av erfarenhet, säger Jonas Aaw på Region Gotlands vattenenhet.
Det rådande varma och torra vädret leder till låga grundvattennivåer i ungefär två tredjedelar av landet, visar julimätningen från Statens geologiska undersökning, SGU.

BT - 24 jul 14 kl. 14:21

Låga vattennivåer oroar kommuner

Grundvattennivåerna i många svenska kommuner är låga och på VA-avdelningarna bevakar personalen väderprognoserna för de närmaste dagarna. - Fortsätter det så här kan det bli kris, det vet vi av erfarenhet, säger Jonas Aaw på Region Gotlands vattenenhet.Det rådande varma och torra vädret leder till låga grundvattennivåer i ungefär två tredjedelar av landet, visar julimätningen från Statens geologiska undersökning, SGU.

SvD - 26 aug 15 kl. 05:45

”Små kommuner med många nyanlända får kämpa”

Många små kommuner med hög andel nyanlända i skolåldern måste kämpa för att kunna erbjuda de nya eleverna den utbildning de har rätt till, enligt Skolinspektionen. ”Vi ser naturligtvis effekter i små kommuner. De kan ha svårt att hitta kompetens till exempel i modersmålen”, säger Lotta Kårlind på Skolinspektionen..

Nya Wermlands Tidningen - 02 aug 12 kl. 07:30

Lärarna litar inte på Sveriges kommuner

Alltför många arbetsgivare ? kommuner, fristående skolor och staten ? har under alltför många år gett minsta möjliga i lönepåslag och satt hälarna i marken när det gäller utveckling och uppvärdering av lärarna, skriver Eva-Lis Sirén..

YLE - 21 dec 12 kl. 09:59

Negativ inflyttning i flera österbottniska kommuner

Många Österbottniska kommuner har haft en negativ inflyttning de senaste åren. I Österbotten i siffror utgiven av Österbottens förbund förekommer siffror på skillnader mellan åren 2010 och 2011 i invånarantal. Kaskö har haft en negativ förändring med -1,7 procent, Korsnäs likaså med -0,5, Kristinestad -0,9, Kronoby -0,7, Närpes -0,2 och Jakobstad -0,2.

SR - 01 jun 18 kl. 17:27

Fler kommuner inför bevattningsförbud

Fler kommuner har nu infört bevattningsförbud, alltså att man till exempel inte får vattna i trädgården eller tvätta bilen med trädgårdsslang. Samtidigt uppmanar också många andra kommuner invånarna att vara sparsamma med vattnet..

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Göteborg uppmanar friskolor frivilligt släppa sekretessen – annars hotar sänkt elevpeng

Socialdemokraterna tillsammans med Vänster- och Miljöpartiet i Göteborg har hittat ett knep för att indirekt runda sekretessen kring….

DN - 4 timmar sedan

Grovt våldsbrott i Västerås

Polisen i Västerås utreder ett grovt våldsbrott som inträffade i området Pettersberg i Västerås under söndagen..

DN - 15 timmar sedan

Digital julbocksinvigning i pandemins spår

Den har bränts ner och körts sönder, men alltid kommit tillbaka. Inte ens pågående coronapandemi stoppar Gävlebocken..

DN - 16 timmar sedan

Ebba Busch polisanmäls för trädfällning

Tvisten om Ebba Buschs husköp fortsätter. Säljaren, som försöker häva affären, polisanmäler nu  KD-ledaren för att olovligen ha fällt träd….

DN - 19 timmar sedan

Facebook: Fler bedragare ska dras inför domstol

Facebook om bedrägeriet: ”Vi vill inte ha annonser som försöker ruinera folk.”.

DN - 22 timmar sedan

”Folk backar när jag har munskyddet på”

Sverige står ganska ensamt i den officiella inställningen till munskydd. Samtidigt ökar försäljningen stort och i Stockholm är människor….

DN - 23 timmar sedan

Sydafrikansk invasiv art rör sig norrut i Sverige

Tipsen om invasiva arter som breder ut sig i olika delar av Sverige ökar kraftigt, enligt Länsstyrelsen..

DN - Igår: 20:40

Experter: Så här ska du tvätta händerna

Folkhälsomyndigheten svarar på frågor om handtvätt, tvål och desinfektion..

DN - Igår: 20:57

Bolid lyste upp västra Sverige: ”Huset skakade”

Meteoren syntes på kvällen i Sverige och Norge • Starkt ljussken och explosion..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.