Sydsvenskan > Opinion

Thursday, 03 December, 04:37

Sydsvenskan - 30 okt 20 kl. 17:27

Olika slutsatser om allmänna rådI Göteborg stänger gym, badhus och ishallar för allmänheten..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Göteborg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Olika slutsatserom , allmänna, råd
Regeringen - 01 mar 17 kl. 16:34

Allmänna rådet diskuterar utkast till slutsatser inför Europeiska rådet

EU-ledarnas nästa möte är det som upptar Allmänna rådets möte 7 mars. EU-ministrarna kommer då att förbereda Europeiska rådet genom att diskutera ett utkast till slutsatser. Ministrarna förväntas även behandla en rapport om den europeiska terminen och ordförandeskapet kommer att informera om genomförandet av det interinstitutionella avtalet om bättre lagstiftning..

Regeringen - 08 mar 17 kl. 18:00

Allmänna rådet slutförde förberedelserna inför Europeiska rådet

På Allmänna rådets möte 7 mars slutförde EU-ministrarna förberedelserna inför Europeiska rådet genom att diskutera ett utkast till slutsatser..

Regeringen - 06 apr 17 kl. 12:34

Riksrevisionens rapport om statliga investeringar i allmänna farleder

I skrivelsen redovisar regeringen sin bedömning av de iakttagelser och slutsatser som Riksrevisionen har gjort i rapporten Statliga investeringar i allmänna farleder (RiR 2016:30). Vidare redovisar regeringen vilka åtgärder som har vidtagits med anledning av rapporten..

Cornucopia - 19 sep 17 kl. 19:33

Varför sänker regeringen inte den allmänna löneavgiften?

I regeringens höstbudget ingår en välkommen sänkning av bolagsskatten, dvs skatten på aktiebolags vinster. Det är en nödvändig sänkning för att företag inte ska flytta ut, och gynnar bolag utan eller med få anställda, men som gör vinster på exempelvis . Men varför inte sänka den sk allmänna löneavgiften, som i praktiken skulle göra det billigare att anställa och gynna bolag som har anställda eller anställer?

TA - 21 maj 13 kl. 09:46

Allmänna pensionen fyller 100 år

För exakt 100 år sedan, den 21 maj 1913, infördes den allmänna pensionen i Sverige.Men pensionsåldern var hög samtidigt som medellivslängden var låg.
Den allmänna pensionen i Sverige var den första socialförsäkring i världen som i stort sett omfattade hela befolkningen.

SmålandsPosten - 21 aug 13 kl. 09:01

Avgift för allmänna handlingar

Kommuninvånare med intresse för den lokala politiken kan snart tvingas betala dyrt för sitt samhällsengagemang. Till exempel kan kallelsen i pappersformat till nästa kommunfullmäktige kosta cirka 290 kronor.
Ett förslag om avgifter för utskrifter eller kopior av allmänna handlingar finns med på kommunfullmäktiges bord vid sammanträdet den 29 augusti.

Regeringen - 25 sep 12 kl. 17:02

EU:s långtidsbudget åter i fokus på allmänna rådet

Eu-minister Birgitta Ohlsson fortsätter driva linjen om en bättre prioriterad och mer restriktiv budget när det gäller EU:s långtidsbudget. Vid allmänna rådets möte i går fortsatte diskussionen om långtidsbudgeten. Förhandlingarna förväntas avslutas vid ett extrainsatt Europeiskt råd den 22-23 november.

YLE - 09 jan 13 kl. 09:48

SDP emot allmänna lönesänkningar

Socialdemokraterna är entydigt emot allmänna lönesänkningar. Enligt partiordförande, finansminister Jutta Urpilainen är det bra om makthavare visar exempel och sänker sina egna löner, men ingen ska tro att det här är något som automatiskt kan tillämpas i stor utsträckning. - Finland behöver inte allmänna lönesänkningar.

Kristianstadsbladet - 05 feb 13 kl. 06:30

Allmänna utskottet förlängde avtalet

Allmänna utskottet valde att förlänga avtalet med Attendo för Bromöllas HVB-hem för ensamkommande barn och ungdomar.
Kommunen har sedan i mars 2011 haft avtalet med Attendo individ och familj AB. Då det sträcker sig fram till december i år var frågan om att förlänga avtalet ytterligare två år eller göra en ny upphandling uppe i kommunstyrelsens allmänna utskott i förra veckan.

SVT - 27 mar 14 kl. 15:37

Tung kritik mot polisens allmänna spaningsregister

Datainspektionen kritiserar polisens allmänna spaningsregister som på sex olika områden inte lever upp till svensk lagstiftning. Nu måste Rikspolisstyrelsen vidta en mängd åtgärder för att sluta bryta mot lagen i och med hanteringen av sitt allmänna spaningsregister..

Regeringen - 17 mar 16 kl. 14:26

Humanitära nödsituationer och EU:s lagstiftning på Allmänna rådets dagordning

Allmänna rådet träffades den 15 mars. Utöver sedvanliga förberedelser inför Europeiska rådets möte senare i veckan behandlade Allmänna rådet EU:s humanitära nödhjälpsmekanism, avtalet om bättre lagstiftning. Utrikesminister Margot Wallström deltog i mötet för Sveriges räkning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.