SR > Nyheter

Friday, 04 December, 08:29

SR - 30 okt 20 kl. 12:03

Just nu: Författaren Jan Myrdal är dödFörfattaren, skribenten och debattören Jan Myrdal är död efter en kort tids sjukdom. Det bekräftar Myrdals familj för Ekot. Jan Myrdal blev 93 år gammal..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Jan Myrdal, Myrdals, Ekot, Myrdal

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Justnu , Författaren, Jan, Myrdalär död
Sydsvenskan - 26 apr 19 kl. 10:10

Jan Myrdal bortom skamgränsen

Egentligen borde Jan Myrdal vara död, men två gånger har han fått vad han kallar anstånd. Nya boken "Ett andra anstånd" är en granskning av författarens liv efter det att han inte dog i blodförgiftning. Just som Jan Myrdal har avslutat ett anförande i D.

Helsingborgs Dagblad - 26 apr 19 kl. 10:10

Jan Myrdal bortom skamgränsen

Egentligen borde Jan Myrdal vara död, men två gånger har han fått vad han kallar anstånd. Nya boken "Ett andra anstånd" är en granskning av författarens liv efter det att han inte dog i blodförgiftning. Just som Jan Myrdal har avslutat ett anförande i D.

ÖstersundsPosten - 28 maj 15 kl. 19:09

Författaren måste bestämma vad som är sant

Emellanåt bryter debatten kring den självbiografiskt inspirerade litteraturen fram. Just nu står Knausgårds verk i centrum, men före honom gick Jan Myrdal, Birgitta Stenberg, Kerstin Thorvall och många fler. Just nu är det nödvändiga kontraktet mellan läsare och författare alltför otydligt, menar Kristian Lundberg..

Sydsvenskan - 30 apr 16 kl. 04:00

Jan Arnald, det är jag

Pseudopseudonym Bästa Kulturkoftan! I mitten av mars lyssnade jag på en radiointervju med deckarförfattaren Jan Arnald med pseudonymen Arne Dahl (erkänner direkt att jag inte har läst någon av hans deckare). Dagen efter var det ett reportage i tidningen om honom och även där benämndes Arne Dahl som pseudonym.

NT - 16 jun 12 kl. 15:29

Jan Lööf färglägger seriealbum

Barnboksförfattaren Jan Lööf, aktuell som Sommarpratare den 19 juli, håller just nu på att uppdatera den tecknade serien "Felix" som han ritade på 1960- och 70-talen. Detta för att göra den mer barnvänlig, skriver Dagens Nyheter..

E24 - 27 apr 17 kl. 21:10

Vad skulle Jan Stenbeck säga?

Med storköpet i Comhem tar Kinnevik ett stort steg mot att vara just det som Jan Stenbeck föraktade och bekämpade, en överprissatt monopolist/oligopolist med missnöjda kunder..

E24 - 15 apr 16 kl. 12:14

JUST NU: Byggindustrin träffar medlarna

Byggindustriernas förhandlare Mats Åkerlind träffar just nu medlarna Jan Sjölin och Bengt KÅ Johansson. Det efter att medlarna i går träffat Byggnads. "Vi är tillbaka på ruta ett", säger Byggnads ordförande Johan Lindholm..

Sydsvenskan - 19 apr 14 kl. 05:30

Per Svensson: Är Guillou varg? Är Myrdal?

Jan Guillou har fått Jan Myrdals hederspris – ”Leninpriset”. Aftonbladets kulturredaktion har lagt ut tacktalet på sin webb. Där finns också ett ganska sagolikt fotografi.

Cornucopia - 25 okt 17 kl. 19:35

Modeblogg: Nu kan du också se ut som författaren - polotröjans återkomst

Detta är en annons för Stayhard och innehåller reklamlänkar.

Efter många och svåra års golgatavandring för oss polotröjeklädda författare har nu äntligen polotröjan blivit inne igen, sedan återkomsten på vårens Mellofinal i Sverige. Nu är man inte längre förvisad till att så inkognito som möjligt smyga sig in på Kapp-Ahl och köpa lågkvalitativa svarta polotröjor, utan har ett omfattande sortiment av kvalitetspolotröjor att välja hos via Stayhard.

SmålandsPosten - 05 aug 14 kl. 11:52

Författaren som läste för mycket

Författare läser mycket,­ ibland alltför mycket. Fiktiv fortbildning och akut inspirationsnöd kan få en att fly den egna berättelsen för någon annans men att läsa är och förblir alltid en kompromiss. När jag läser biografin över en av 1900-talets tio bästa författare Italo Calvino – Skönlitteraturen som livsform av Torbjörn Elensky slås jag av just detta – en biografiförfattare som läser alltför mycket av en författare som läser alltför mycket.

Cornucopia - 09 maj 16 kl. 11:23

Bonnier vs Jan Lööf

"Om ditt högra öga förleder dig till synd, så riv ut det och kasta det ifrån dig! Det är bättre för dig att en av dina lemmar går förlorad än att hela din kropp kastas i Gehenna. Och om din högra hand förleder dig till synd, så hugg av den och kasta den ifrån dig!

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Högsta antalet smittade under ett dygn i USA

Fler än 210 000 smittade under ett dygn, och rekordmånga vårdas på sjukhus. Kaliforniens guvernör varnar för att sjukhusen i landets största delstat börjar bli fulla. Hittills har omkring 275 000 amerikaner gått bort i Covid-19 men Folkhälsomyndigheten CDC varnar nu för att den siffran kan komma stiga till mellan 300 och 330 000 tusen avlidna efter julhelgen..

SR - 2 timmar sedan

Danmark stänger dörren till utvinning av Nordsjöolja

I Danmark har ikväll en bred majoritet i Folketinget beslutat att inga fler nya tillstånd kommer att ges för att söka efter ny olja och gas i Nordsjön, rapporterar Danmarks radio. 2050 ska verksamheten vara helt över. Sedan 1972 har Danmark tjänat över motsvarande 746 miljarder kronor på nordsjöolja..

SR - 2 timmar sedan

Allt fler spanjorer behöver ekonomiska bidrag

Hårdast drabbade är de som jobbade inom den informella/svarta ekonomin. Redan innan pandemin befann sig nära 12 miljoner spanjorer i riskzonen för fattigdom och utanförskap. Staten har infört nya typer av stöd för att hjälpa befolkningen, men de fastnar ofta i byråkratin och når inte fram till de behövande..

SR - 2 timmar sedan

Flyktingar från Tigray vittnar om etnisk förföljelse

Kriget i Etiopien mellan den federala armén och ledningen i regionen Tigray har idag pågått i exakt en månad. Mycket är oklart kring vad som skett inne i Tigray, som varit totalisolerat. Vår korrespondent har träffat några av dem som nyligen flytt över till grannlandet Sudan, och de berättar om systematisk förföljelse med etniska förtecken..

SR - 2 timmar sedan

Tuff vinter väntar för taxibranschen

Taxibranschens omsättning har nästan halverats jämfört med i fjol. Antal taxifordon i landet har minskat med runt 2000 fordon. Nu tror Taxiförbundet att många taxiföretag och åkerier som överlevt våren och sommaren kan få det tufft i vinter efter regeringens senaste restriktioner..

SR - 4 timmar sedan

Kunder missnöjda med Escobar-telefon: "Är ingen scam"

En svensk entreprenör har sålt mobiltelefoner under drogbaronen Pablo Escobars varumärke och uppmärksammats stort. När Ekot granskar Escobar-telefonerna säger flera kunder att de blivit lurade. “Det är ingen scam eftersom vi inte har fått några pengar”, säger Olof Gustafsson..

SR - 5 timmar sedan

Vaccingodkännande planeras i mellandagarna

Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA väntas ta det första beslutet om godkännande av vaccin mot covid-19 den 29 december. Beslutet gäller Pfizer/Biontechs vaccinkandidat. "Vi jobbar hårt för att det ska komma ett beslut då", säger Charlotta Bergquist vid Läkemedelsverket, som deltar i granskningen av vaccinet..

SR - 7 timmar sedan

Hälften av Pfizers vaccin försenas

Läkemedelsjätten Pfizer meddelar att vaccinet mot covid-19 som tagits fram tillsammans med Biontech försenas. Bara hälften av de 100 miljoner doser som var planerade för leverans innan årsskiftet kommer att komma fram, skriver Wall Street Journal. Logistikproblem uppges vara anledningen..

SR - 9 timmar sedan

Könsstympning och barnäktenskap har ökat med pandemin

Biståndsorganisationer larmar om att könsstympning och barnäktenskap ökar på flera platser i världen på grund av pandemin. Skolstängningar och isolering är en stor orsak till att flickors rättigheter försämrats. Fredrika Uggla, jämställdhetsrådgivare, PMU och Alexandra Pärnebjörk rådgivare för reproduktiv hälsa, Plan International, samt biståndsminister Peter Eriksson beskriver situationen..

SR - 9 timmar sedan

32 kommuner förbjuder besök på äldreboenden

Folkhälsomyndigheten har utfärdat ett tillfälligt besöksförbud på särskilda boenden för äldre i 32 av landets kommuner. Beslutet, som är det första i sitt slag som Folkhälso-myndigheten fattat, gäller från idag till och med den 12 december. En av kommunerna är Västerås.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.