Supermiljöbloggen > Nyheter

Saturday, 05 December, 12:19

Supermiljöbloggen - 30 okt 20 kl. 11:49

Norden påbörjar avtal om marint plastavfall och mikroplasterPLASTAVFALL:: är ett akut och växande problem som måste tas itu med så snart som möjligt. Det är budskapet från de nordiska miljö- och klimatministrarna efter gårdagens möte i Nordiska ministerrådet, och äntligen har ett konkret avtal påbörjats..
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Plastavfall, Nordiska

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norden, påbörjar, avtalom , marint, plastavfalloch , mikroplaster
DI - 16 apr 19 kl. 09:50

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB ingår avtal om försäljning av DNB Banks huvudkontor i Oslo till DNB Liv till ett överenskommet nettofastighetsvärde om 4 897 mkr

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (”SBB”) har ingått avtal om försäljning av en kontorsfastighet i centrala Oslo till DNB Liv. Försäljningen till ett överenskommet nettofastighetsvärde om 4 897 mkr (NOK 4 487,5m) överstiger nettofastighetsvärdet i samband med SBB:s förvärv med cirka NOK 473m beaktat samtliga transaktionskostnader (motsvarande en värdeuppgång på 12 % under innehavstiden sedan mars 2017)..

Helsingborgs Dagblad - 05 apr 11 kl. 15:15

Telia Sonera kniper Posten-avtal

Posten Norden har valt Telia Sonera som leverantör av telefoni, med cirka 10 000 fasta och 35 000 rörliga abonnemang i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Det fyraåriga avtalet är värt cirka 320 miljoner kronor, skriver Posten Norden i ett pressmeddelande. Danska TDC får samtidigt ett avtal om att leverera datakommunikation och videokonferenser till Posten Norden värt 180 miljoner kronor..

YLE - 30 jan 15 kl. 05:04

Vår subjektiva rätt till dagvård är yngst i Norden

I Finland har vi endast i drygt 20 år haft en subjektiv rätt till dagvård. Den nuvarande dagvårdslagen trädde i kraft 1996. Jämfört med de andra nordiska länderna utnyttjar vi inte heller våra daghem lika mycket.

YLE - 25 nov 14 kl. 08:00

The Norden: LA-polis tappar plånbok i Vasa

För tv-serien The Norden flög vi poliskapten Peter Whittingham över från Los Angeles till Vasa där han fick berätta litet om sin vardag i miljonstaden och jämföra polisjobbet med de lokala Vasapolisernas. Sedan fortsatte vi till Sverige och Norge. Peter har haft en lång karriär och han är ännu i aktiv tjänst.

DI - 30 jan 18 kl. 11:45

Midsonas sluter avtal om att representera ett urval av varumärken såsom Compeed® för HRA Pharma i Norden

Såsom tidigare meddelats, slöts ett Intentionsavtal mellan Midsona AB och Laboratoire HRA Pharma SAS i december 2017 i avsikt att ingå slutligt avtal kort därefter. Midsona har nu tecknat ett bindande Distributions- och Licensavtal med HRA Pharma om att representera ett urval av deras varumärken i Norden, varav Compeed® är det enskilt största..

YLE - 22 apr 14 kl. 15:28

Haglund: Avtal med Nato inte ett steg närmare medlemskap

Finland förbereder ett avtal med försvarsalliansen Nato om bättre beredskap att ta emot militär hjälp i krissituationer. Enligt försvarsminister Carl Haglund (SFP) betyder det inte att Finland skulle ta steget närmare ett Natomedlemskap. Avtalet ska förbättra Finlands beredskap att ta emot trupper från andra länder och underhålla fartyg och flyg.

HBL - 01 sep 14 kl. 05:19

Hon ska göra Norden mer synligt

Efter 30 år på Yle byter Mary Gestrin vyer. Ett nytt jobb väntar på Nordiska ministerrådet i Köpenhamn. Hon ska göra Norden synligt - för invånarna i Norden.

Nyan - 18 dec 17 kl. 11:30

Ny ledning för Visor så in Norden

Efter 20 år av bokningar av artister och administration av Visor så in i Norden lämnar Torbjörn Engman nu över taktpinnen. Ronnie Svenblad ska organisera festivalen från Falun, med hjälp av sociala medier. – Redan får jag in förslag från musiker som vill komma i sommar, säger han.

PrivataAffärer - 11 aug 20 kl. 11:16

Storytells vd: Tillväxten utanför Norden försvann i juli

Läs även: Höjd omsättning och ökad streamingintäkter I det första kvartalet ökade streamingintäkterna med 45 procent och under det andra med 43 procent. Det kommande tredje kvartalet väntas en ökning med, i sammanhanget, mer modesta 21 procent. Enligt Jonas Tellander var det framförallt i de utomnordiska länderna så som Ryssland, Turkiet, Indien och Italien som tillvä

Sydsvenskan - 22 sep 12 kl. 00:06

Så in i Norden mitt i

Norden är tema för Bok- och biblioteksmässan i Göteborg som börjar på torsdag. Norden, knarrigt och trist? Snarare ett samarbete som borde ha framtiden för sig..

YLE - 22 apr 14 kl. 15:28

Avtal med Nato ska ge Finland bättre krisberedskap

Finland förbereder ett avtal med försvarsalliansen Nato om bättre beredskap att ta emot militär hjälp i krissituationer. Enligt försvarsminister Carl Haglund (SFP) betyder det inte att Finland skulle ta steget närmare ett Natomedlemskap. Avtalet ska förbättra Finlands beredskap att ta emot trupper från andra länder och underhålla fartyg och flyg.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.