NT > Nyheter

Wednesday, 02 December, 09:36

NT - 30 okt 20 kl. 11:45

Pandemin: Regionen går upp i stabslägePå fredagen beslutade Region Östergötland att gå upp i stabsläge för att kunna hantera effekterna av coronapandemin..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Region Östergötland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pandemin, Regionen, gårupp i , stabsläge
SmålandsPosten - 16 feb 17 kl. 09:32

Överbeläggning hotade - regionen tvingades till stabsläge

På grund av ett stor inflöde av nya patienter på länets två sjukhus i Växjö och Ljungby under den gånga helgen, gick regionen i stabsläge. – Vi balanserar på gränsen till det möjliga, säger Per-Henrik Nilsson, hälso- och sjukvårdsdirektör..

SmålandsPosten - 03 jan 18 kl. 14:30

Regionen behåller stabsläge

Expressen - 31 aug 20 kl. 14:14

VG-regionen har lämnat stabsläget

Den 18 mars gick Västra Götalandsregionen upp i stabsläge när spridningen av coronaviruset ökade i regionen.Under måndagen har man kunnat lämna stabsläget, skriver GP.– Jag vill tacka alla i VGR och alla samarbetspartners som gemensamt har arbetat hårt för att hantera pandemin, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Ann Söderström i ett uttalande, enligt GP..

Skånskan - 28 jan 20 kl. 10:04

Stabsläge på flera sjukhus

Skåne Flera sjukhus i regionen har gått upp i stabsläge efter omfattande IT-problem. Bland annat kommer sjukhus över hela Skåne inte åt journalsystemet. Sjukhusen i Hässleholm, Ängelholm och Helsingborg har alla gått in i stabsläge och flera andra sjukhus i regionen upplever för tillfället stora problem med sina IT-system.

Cornucopia - 10 okt 19 kl. 10:25

Region Uppsala i stabsläge - brist på förbrukningsmateriel på grund av ny leverantör

Region Uppsala, dvs landstinget i Uppsala län, har gått upp i sin krisorganisation, så kallat stabsläge, efter att en ny upphandlad leverantör av förbrukningsmateriel inte klarar av att leverera det som behövs för att kunna bedriva vård, eller ens toalettpapper. I just-in-time-leveransernas tidevarv finns det inte några lager av sjukvårdsmateriel, och till media uppger regionen att man klarar sig 1-2 dagar innan verksamheten måste börjas stänga ner.
Uppsala.

Sydsvenskan - 23 okt 19 kl. 15:04

Stabsläget hävt på Akademiska

Stabsläget som Akademiska sjukhuset haft sedan den 9 oktober till följd av materialbristen har hävts, skriver Upsala Nya Tidning. Stabsläget för hela regionen avslutades redan i fredags. Enligt sjukhuset har en "strategisk och operativ grupp" tagit över.

Expressen - 10 okt 19 kl. 10:59

Uppsalas kris – går upp i stabsläge: ”Alarmerande”

Nu går hela region Uppsala upp i stabsläge – något Akademiska sjukhuset gjorde redan i fredags förra veckan. Anledningen är uteblivna leveranser.– Det handlar även nu om bristen på förbrukningsmaterial.

Expressen - 10 okt 19 kl. 16:49

NYHETSDAGEN: Olga Tokarczuk och Peter Handke får Nobelprisen i litteratur 2018 och 2019 • Erdogans nya hot mot Europa efter attacken • Uppsalas kris – går upp i stabsläge: ”Alarmerande”

Den polska författaren Olga Tokarczuk tilldelas Nobelpriset i litteratur 2018.Författaren Peter Handke från Österrike tilldelas 2019 års pris.***Minst 109 personer har dött efter att Turkiet gått in med militär i norra Syrien.

GöteborgsPosten - 07 nov 19 kl. 11:20

Sjukhus i stabsläge efter omfattande it-haveri

900 hårddiskar har kraschat den senaste veckan i regionen och NU-sjukvården är i stabsläge.
– Det är ingen risk för patientsäkerheten, men är såklart tungjobbat för våra medarbetare, säger Anders Kullbratt biträdande sjukhusdirektör för NU-sjukvården..

Jönköpingsnytt - 26 aug 20 kl. 10:32

JUST NU: Regionen avslutar stabsläge – men faran är inte över

Sedan mitten av mars har Region Jönköpings län varit i stabsläge med anledning av....

Jönköpingsnytt - 26 aug 20 kl. 10:32

Regionen avslutar stabsläge – men faran är inte över

Sedan mitten av mars har Region Jönköpings län varit i stabsläge med anledning av....

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

Nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen backar inledningsvis i linje med utvecklingen på de ledande Europabörserna..

NT - 45 minuter sedan

Vaccinsamordnaren: Ger ytterligare hopp

Det brittiska godkännandet av Pfizer-Biontechs vaccin mot covid-19 är hoppingivande tycker Sveriges nationella vaccinsamordnare Richard Bergström. Det påverkar dock inte när vaccinet kan bli godkänt i EU..

NT - 30 minuter sedan

Patrick Blomberg fick bryta ihop: "Det var tungt"

Otursförföljde Patrick Blomberg är mitt inne i ännu en resa på väg tillbaka till matchspel. "Det är mycket mer motiverande att vara på is och köra än att sitta på den jävla cykeln hela tiden", säger Blomberg..

NT - 30 minuter sedan

Nytt företag startas i Norrköping - Ekeroth & Galvenius Handelsbolag

Företaget har angett följande som verksamhetsbeskrivning: "Jordbruk och djurhållning.".

NT - 45 minuter sedan

Åklagarbesked i Haningefallet väntas i dag

En kvinna i 70-årsåldern misstänks ha hållit sin son instängd i en lägenhet i flera år. I dag väntas åklagaren fatta beslut om kvinnan i Haningefallet ska begäras häktad eller inte..

NT - 45 minuter sedan

Robinson-Kent överlevde covid-19

Den före detta "Expedition Robinson"-deltagaren Kent Larsen blev inlagd på sjukhus och var så dålig i covid-19 att han började planera sin begravning, skriver Aftonbladet..

NT - 45 minuter sedan

Fängelse för ledande aktivister i Hongkong

Demokratikämpen Joshua Wong och två andra unga framstående aktivister i Hongkong döms till fängelse – när Peking fortsätter att slå ner mot proteströrelsen..

NT - 1 timme sedan

Siffrorna: Så drabbad är kommunen av viruset just nu

Fortsatt ansträngt - så sammanfattar kommundirektör Martin Andreae situationen gällande covid-19 inom kommunens verksamheter..

NT - 1 timme sedan

30-åring ny ägare till hus i Gusum - prislappen: 550 000 kronor

Maria Madeleine Peters, 30 år, från Norrköping har köpt huset på Åbyvägen 10 i Gusum av säljaren John Bert Sanfrid Engström..

NT - 1 timme sedan

Efter larmet: Misstänker mordbrand i Motala

En förundersökning gällande mordbrand har inletts i Motala efter en bostadsbrand på onsdagsmorgonen, skriver östgötapolisen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.