Corren > Nyheter

Wednesday, 25 November, 15:25

Corren - 30 okt 20 kl. 11:30

Samkönade vigdes i militär ceremoni: MilstolpeTvå kvinnor blev de första officerarna att gifta sig med sina samkönade partners vid en stor militär bröllopsceremoni i Taiwan på fredagen..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Taiwan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samkönade, vigdesi , militär, ceremoni, Milstolpe
SR - 01 mar 17 kl. 20:47

De första samkönade paren har gift sig i Finland

I kväll gifte sig några av de första samkönade paren i Finland. De vigdes under en gemensam ceremoni i Helsingfors..

YLE - 24 feb 17 kl. 04:21

Ännu inga kyrkobröllop för samkönade par i Östnyland

Trots att den nya könsneutrala äktenskapslagen träder i kraft från och med onsdag anser sig östnyländska präster inte kunna viga samkönade par, varken i kyrkan eller på en strand. Det är kyrkolagen som sätter stopp för det. Kyrkomötet kommer möjligen att ta ställning till frågan om könsneutrala äktenskap ännu i år.

YLE - 25 feb 17 kl. 09:02

Vill du gifta dig samkönat i kyrkan? Välj i såfall Vanda

Vanda svenska församling kommer att öppna sina utrymmen för vigsel av samkönade par. Det här har församlingsrådet bestämt. Övriga svenska församlingar i huvudstadsregionen har en annan linje i frågan.

YLE - 05 jul 17 kl. 15:34

Präst vigde samkönat par - kan bli rättssak

Lagen om könsneutralt äktenskap, som säger att personer av samma kön har rätt att gifta sig i Finland, trädde i kraft i mars i år. Trots det viger den evangelisk-lutherska kyrkan i Finland inte personer av samma kön. En präst som ändå gjorde det är Kai Sadinmaa i Helsingfors.

YLE - 24 feb 17 kl. 04:00

Biskopen: Prästerna ska följa de regler som finns

Att det finns en stor grupp präster som vill ändra kyrkolagen överraskar inte Björn Vikström, biskop i Borgå stift. Han manar ändå till tålamod och hoppas att prästerna inte börjar fatta egna beslut i frågan. - När samkönade par vänder sig till prästerna hoppas jag på följande svar: tyvärr kan vi inte enligt nuvarande kyrkolag erbjuda en kyrklig vigsel.

YLE - 30 dec 16 kl. 08:33

2017 kommer! Så förändras våra liv

Stora förändringar för studerande, studiepenningen sjunker. Tobaken blir dyrare medan godiset blir billigare. Dessutom träder den nya äktenskapslagen i kraft.

YLE - 09 jun 13 kl. 15:48

Askola: Vi var lite oroliga på förhand

Visst var vi lite oroliga på förhand, medger Irja Askola efter att ha genomfört den på förhand stort uppmärksammade välsignelsen av ett homosexuellt missionärspar. Efter ceremonin är hon glad och lättad. ?

Posh24 - 29 maj 14 kl. 13:30

Ellen DeGeneres och Portia de Rossi förnyar sina löften i sommar!

Ellen DeGeneres och Portia de Rossi ska förnya sina bröllopslöften i sommar. Paret planerar en pampig ceremoni för att fira deras sjätte bröllopsdag, men också för att motbevisa de rykten som hävdar att de har äktenskapsproblem.
.

Sydsvenskan - 08 apr 16 kl. 18:39

Systrarna Märak vägrar Myrdalpris

Systrarna Maxida och Mimie Märak, artist och skådespelare respektive poet, tackar nej till Jan Myrdalsällskapets Robespierrepris, skriver Dagens ETC. Priset skulle ha delats ut vid en ceremoni i Varberg på lördagen.— Jan Myrdal är homofob och jag är inte strejt.

YLE - 01 mar 17 kl. 06:07

Den jämlika äktenskapslagen träder i kraft i dag

Från och med idag kan homosexuella par gifta sig. Samkönade par får också rätt till adoption. Simo Heiskanen och Tuomo Railo har väntat länge och kämpat hårt för den här historiska dagen.

YLE - 01 mar 17 kl. 06:07

Den jämlika äktenskapslagen träder i kraft

Från och med idag kan homosexuella par gifta sig. Samkönade par får också rätt till adoption. Simo Heiskanen och Tuomo Railo har väntat länge och kämpat hårt för den här historiska dagen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.