GT > Nyheter

Friday, 04 December, 17:43

GT - 30 okt 20 kl. 11:11

Småkommunerna som har flest nya coronafallMellerud och Karlsborg är de två kommuner som drabbats hårdast av coronasmittan under förra veckan i Västra Götaland.Nu kämpar de med att hantera smittan inför helgen.– Det jag har planerat i helgen, är det nödvändigt? Är det säkert? Tänk efter, säger Catarina Davidsson (C), kommunstyrelsens ordförande i Karlsborgs kommun..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Karlsborg, Västra Götaland, Catarina Davidsson, Karlsborgs

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Småkommunernasom har , flestnya , coronafall
Sydöstran - 16 apr 20 kl. 15:51

Här finns flest coronafall i Blekinge

Totalt 43 personer har smittats av coronaviruset i Blekinge. Här finns flest antal bekräftade fall. .

SR - 01 aug 20 kl. 23:28

Halv miljon coronafall i Sydafrika

Efter lättnader i restriktionerna har smittspridningen tagit fart på nytt och nu är Sydafrika bland de länder i världen med allra flest coronafall..

Nerikes Allehanda - 17 apr 20 kl. 15:42

Grafiken visar – Örebro med överlägset flest coronafall i länet: ”Dominerar”

Över två tredjedelar av alla patienter som testat positivt i corona kommer från Örebro kommun.....

YLE - 26 okt 19 kl. 16:00

Sibbo har lägst andel arbetslösa av de Östnyländska kommunerna – det har bland annat Packalén Bus bidragit till

Sibbo har lägst och Mörskom högst andel arbetslösa av de Östnyländska kommunerna. Flest lediga jobb finns det i Borgå..

YLE - 24 sep 12 kl. 05:21

Flest företagare bland politikerna i Nykarleby

I Nykarleby har 73 procent av politikerna i fullmäktige och styrelse koppling till ett eller flera företag. För Karlebys del är siffran 71 procent och för Kristinestad 69 procent. Det här framgår i Svenska Yles kartläggning av politikernas kopplingar till näringslivet.

Politologerna - 21 nov 14 kl. 12:53

Ojämnt flyktingmottagande i kommunerna

Debatten om flyktingmottagandet går hög, och debatten om debatten om flyktingmottagandet går ännu högre. I det här inlägget tänkte jag försöka undvika metadebatterna och istället diskutera en av de saker som ofta lyfts fram som lösning för att hantera ett större flyktingmottagande: En jämnare fördelning av mottagandet i landets kommuner. Det är ett faktum att mottagandet är extremt ojämnt i Sveriges kommuner.

YLE - 26 nov 13 kl. 11:58

Kommunerna: större skolklasser och mindre teater

Skär ner på adoptionsrådgivningen, de sociala krediterna, museer, teatrar och orkestrar och gör skolklasserna och dagisgrupperna större - det är kommunernas förslag på vilken service man kan minska på för att spara pengar. Listan på nödvändiga kommunala tjänster är betydligt längre. Det finns ingen entydig uppgift som helt kan tas bort från kommunerna, däremot kan man skära ner på uppgifterna, göra vissa tjänster flexiblare och luckra upp olika bestämmelser, visar Kommunförbundets enkät till förtroendevalda och kommunanställda.

Cornucopia - 05 apr 15 kl. 13:24

Vit flykt - svenskar flyttar till de populäraste kommunerna

Vit flykt pågår i Sverige. De populäraste kommunerna för inhemsk flyttning är också "vita kommuner" dit personer med svensk bakgrund ("svenskar") flyttar, enligt SCB:s statistik för 2013 - 2014.

Vit flykt (eng white flight) är inget okänd fenomen, vare sig i Sverige eller i utlandet.

Helsingborgs Dagblad - 13 aug 15 kl. 15:53

Kommunerna förtjänar inte mer makt över skolan.

Kommuner säger i många fall nej till friskoleetableringar som sedan godkänns av Skolinspektionen. Mest nej säger rödgröna kommuner, visar en granskning av Dagens Samhälle. Alldeles bortsett från ideologin kring vem som ska få driva skola så är konflikten tydlig.

Sydsvenskan - 13 aug 15 kl. 15:53

Kommunerna förtjänar inte mer makt över skolan.

Kommuner säger i många fall nej till friskoleetableringar som sedan godkänns av Skolinspektionen. Mest nej säger rödgröna kommuner, visar en granskning av Dagens Samhälle. Alldeles bortsett från ideologin kring vem som ska få driva skola så är konflikten tydlig.

Helsingborgs Dagblad - 13 aug 15 kl. 20:34

Kommunerna förtjänar inte mer makt över skolan.

Kommuner säger i många fall nej till friskoleetableringar som sedan godkänns av Skolinspektionen. Mest nej säger rödgröna kommuner, visar en granskning av Dagens Samhälle. Alldeles bortsett från ideologin kring vem som ska få driva skola så är konflikten tydlig.

Fler nyheter från GT

GT - 2 timmar sedan

Tre bilar i krock i Tingstadstunneln

Tre personbilar har krockat i Tingstadstunneln i Göteborg.En person sitter kvar i en av bilarna.– Vi kontrollerar just nu med ambulansen, säger Mats Gränmark vid räddningstjänsten Storgöteborg..

GT - 4 timmar sedan

Man misstänks ha mördat frun på camping – släpps

I tingsrätten dömdes mannen till åtta års fängelse för mord på sin hustru sedan 50 år på en camping i Kil i somras.Nu har hovrätten beslutat att släppa mannen, som är i 80-årsåldern, på fri fot i väntan på att den nya domen ska falla, skriver SVT Nyheter Värmland.– Jag tycker att det är ett besynnerligt beslut som sticker lite i ögonen, säger åklagare Rebecca Hällgren till SVT..

GT - 5 timmar sedan

Stordalen om hjälpen från svenska kärleken

Corornaåret har slagit hårt mot Petter Stordalens verksamhet, han räknar med en minskad omsättning på 6,5 miljarder från mars till årets slut.Men han har också hittat kärleken på nytt i Märta Elander Wistén, 30. – Det är väldigt fint att bli kär och det ger en styrka när tiderna är krävande.

GT - 5 timmar sedan

Elevernas larm: Knark på gymnasieskolorna Polisens larm: Knark på gymnasieskolorna

Gymnasieelever i Göteborg slår larm om knarkande på skolorna.För GP vittnar flera elever om hur skolkamrater varit höga på lektionerna och om hur lätt det är att få tag i narkotika.– Det är något enklare att få tag på narkotika i dag.

GT - 6 timmar sedan

Allvarlig smittspridning på äldreboende – sjuka flyttas

I Kungsbacka har två äldreboenden drabbats i andra vågen av coronaviruset.Boendet som drabbats hårdast är privatägda Kolla där smittspridningen finns både bland de boende och bland personalen.De smittade boende har nu flyttas till ett korttidsboende.

GT - 7 timmar sedan

Kringresande liga plundrar lyxbilar

Sedan början av november har ligan slagit till mot 33 bilar på olika håll runtom i Västsverige.De riktar in sig på exklusiva bilar av märket BMW och Mercerdes och plundrar dem på delar.Nu går polisen ut med en varning för den kringresande ligan..

GT - 8 timmar sedan

Spårvagnsförare ska inte köra i 50 graders värme

Ingen seriös hundägare lämnar sin hund i en bil med 50 graders värme eftersom det anses som djurplågeri. Men att köra spårvagn i samma värme är OK enligt Arbetsmiljöverket. Vad är meningen med arbetsmiljölagen om Arbetsmiljöverkets inte ens åtföljer lagen, skriver skyddsombudet Johan Kanmert vid fackförbundet Kommunal..

GT - 9 timmar sedan

Häcken närmar sig en dubbelvärvning

BK Häcken är på väg att ta in två spelare från Elfenbenskusten. Enligt SportExpressens uppgifter är klubben nära att värva in yttern Beni Traoré, 19, från ASEC Mimosas. Dessutom väntas klubben låna in en ytterback från samma klubb.

GT - 10 timmar sedan

Man rånad på sin mobiltelefon – gärningsmän på fri fot

En man rånades på sin mobiltelefon sent på torsdagskvällen.– Det är en anmälare uppger att han har blivit armbågad och bestulen på sin mobiltelefon, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen i region Väst. Polisen sökte med hund efter två gärningsmän som inte hittades.

GT - 10 timmar sedan

Detta är de fem allra goaste göteborgarna

Att ta ut de fem allra goaste göteborgarna gav mig faktiskt lite ångest.Det finns ju så otroligt många.Men jag gick på känsla och spontanitet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.