Länstidningen i Jämtland > Nyheter

Tuesday, 01 December, 16:16

Länstidningen i Jämtland - 30 okt 20 kl. 10:33

Debattsvar: Svensk Vindenergi: Det kommunala vetot har många brister”Vindkraftsbranschen har länge velat ta bort det kommunala vetot”, skriver Camilla Brodin och....
Läs mer på Länstidningen i Jämtland
Läs mer om:
Vindenergi, Camilla Brodin

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DebattsvarSvensk , VindenergiDet , kommunala, vetothar många , brister
GöteborgsPosten - 26 aug 15 kl. 19:30

Det kommunala vetot utmärkt exempel på närodlad politik

Det kommunala vetot till trots har utvecklingen för vindkraft varit enorm. Att utvecklingen nu bromsas upp har att göra med de låga elpriserna, inte det kommunala vetot, skriver Rickard Nordin (C)..

YA - 02 okt 18 kl. 02:02

Insändare: Värna det kommunala vetot mot vindkraft

Det kommunala vetot mot vindkraft är ånyo under attack. .

Corren - 12 nov 13 kl. 19:09

Politikerna vill utnyttja vetot

Den planerade vindkraftparken i södra Kinda skär som ett svepande rotorblad genom kommunpolitiken i Kinda. Nu överväger medlemmar i flera partier att utnyttja det kommunala vetot för att stoppa bygget..

GöteborgsPosten - 14 aug 15 kl. 18:00

Kommunala vindkraftsvetot sätter rättssäkerheten ur spel

Det kommunala vetot är en anomali i svensk miljölagstiftning – det går stick i stäv med möjligheten att få sin sak prövad och att myndigheter enligt svensk förvaltningsrätt måste ange skäl för sina beslut, skriver bland andra Pia Pehrson, Foyen advokatfirma..

ÖstersundsPosten - 07 okt 14 kl. 10:26

Behåll det kommunala vetot

I Strömsund vill kommunen utreda utbyggnaden av ytterligare tolv vindkraftverk. I Åre har vindkraftbyggen stoppats genom kommunalt veto. Ragunda har sina problem..

Nya Wermlands Tidningen - 27 jul 17 kl. 06:00

Håll fast vid det kommunala vetot

De vindkraftbolag som tidigare avvisats kan åter plocka fram kartorna och börja om på nytt. De många hotade närboende som trodde att de var räddade från att köras över av vindkraftbolag, får åter börja oroa sig, skriver Jan Hedman..

Barometern - 06 dec 17 kl. 06:00

Slå vakt om det kommunala vetot

DI - 16 nov 16 kl. 17:03

Svensk Vindenergi: ta bort vetot

Vindkraftbolag förlorar miljoner på att kommuner kan säga nej mitt under en prövningsprocess. Det menar branschorganisationen Svensk Vindenergi som kräver en lagändring..

SmålandsPosten - 29 apr 14 kl. 00:30

Vetot mot kärnkraften

När Alliansregeringen ingick energiuppgörelsen tolkades det som en vinst för kärnkraftspositiva moderater och en förlust för atomkraftskritikerna Centern från gamla Linje tre. Men i själva verket talar mycket för att det är tvärtom. Att det krävs en bredare uppgörelse för en långsiktigt hållbar energipolitik som också inkluderar Socialdemokraterna är ju helt klart.

Supermiljöbloggen - 26 feb 14 kl. 09:34

Svensk Vindenergi: Förnybartmålet framstår som passivt

Att den svenska regeringen inte vill ha ett mer ambitiöst mål än 27 procent förnybart i EU till år 2030 kritiseras nu från flera håll. Supermiljöbloggen skrev i går om att den svenska regeringen för första gången klargjort sin position inför det att EU:s medlemsstater på allvar ska börja förhandla om vilka klimat- och energimål man ska sätta till år 2030. Från Svensk Vindenergis sida välkomnar man det faktum att regeringen valt att ställa sig bakom ett nytt mål om förnybar energi.

Nyan - 28 feb 14 kl. 14:00

Ålands vindenergi firar i dag

I dag är det exakt 20 år sedan initiativtagarna till Ålands vindenergi andelsbolag träffades och bildade den första styrelsen.
För att fira det hålls en jubileumsdag ute på Havsvidden i Geta.
– Till konferensen är samtliga personer som varit aktiva i styrelsen under åren samt vissa nyckelpersoner inbjudna, berättar vd:n Henrik Lindqvist i ett pressmeddelande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.