DI > Ekonomi

Friday, 04 December, 11:41

DI - 30 okt 20 kl. 10:11

Europas stora ekonomi rekylerar upp snabbare än väntat
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Europasstora , ekonomi, rekylerarupp , snabbare, än, väntat
Affärsvärlden - 05 okt 11 kl. 11:41

IMF-chef: Allvarlig oro över Europas ekonomi

Det finns "allvarliga skäl" att vara orolig över Europas ekonomi och förtroendet för de europeiska bankerna måste återställas, något som kräver "omedelbar uppmärksamhet"..

DN - 30 jan 12 kl. 09:35

Iran kan låsa Europas ekonomi

EU:s sanktioner mot Iran riskerar att skjuta olje­priset i höjden. I värsta fall, om Iran stänger det viktiga Hormuzsundet, hamnar Europas ekonomi i ett skräckläge där tillväxten stannar av och priserna stiger..

EU-Parlamentet - 21 feb 14 kl. 17:35

Artikel - REACT Madrid: att få Europas ekonomi på fötter igen

Allmän information : Hur kan vi få tillbaka Europas ekonomi i ordning igen? Bör EU fortsätta med åtstramningarna eller är det dags att prova något annat? Vid ReACT-evenemanget som Europaparlamentet organiserade den 20 februari i Madrid diskuterade akademiker, ledamöter och bloggare nya fräscha idéer och olika alternativ för att få tillbaka jobb och tillväxt..

DN - 14 aug 14 kl. 09:34

Sanktioner bromsar Europas ekonomi

Återhämtningen i Europas ekonomi har helt kommit av sig. Dragloket Tyskland backar i spåren av ryssanktionerna..

SvD - 22 jan 15 kl. 15:23

”Europas ekonomi befinner sig i en utmanande tid”

Det finns ”ett väldigt lugn” i Wallenbergsfären efter Peter Wallenbergs bortgång och successionen är ”extremt väl förberedd”. Det säger SEB-chefen Annika Falkengren i en intervju med SvD Näringsliv i Davos. Hon säger dock att Europas ekonomi befinner sig i en ”utmanande tid”, och att ECB:s beslut visar att ”patienten är ganska dålig”..

DN - 22 nov 17 kl. 09:51

Europas ekonomi stark - trots tysk storm

Turbulensen i tysk politik till trots - Europas ekonomi går starkare än på länge. Däremot riskerar den tyska regeringskrisen försätta EU:s arbete om fördjupat samarbete i pausläge.  .

Cornucopia - 26 apr 18 kl. 10:34

Svensk ekonomi rekylerar upp - återigen överhettad

Svensk ekonomi som mätt av Konjunkturinstiutets (KI) barometerindikator ("konjunkturbarometern") rekylerade upp drivet av vår exportberoende tillverkningsindustri, som gynnas av försvagad krona. Även byggbranschen ser positivare på framtiden och är kvar i överhettning.
Konjunkturbarometern.

DI - 14 aug 18 kl. 19:38

Tyska köpsuget tillbaka – lyfter Europas ekonomi

Den tyska ekonomin rullar snabbare än väntat, och drar i gång hela EU-ekonomin.  Köpsugna tyskar gör att även investerarna blir mer optimistiska..

BT - 20 nov 14 kl. 10:19

Dyster signal om Europas ekonomi

Inköpschefsindex för eurozonen ger en ny dyster signal om konjunkturläget i Europa. Index sjönk till 51,4 i november, enligt preliminära siffror från analysföretaget Markit. I oktober var index 52,1, och ekonomer hade i genomsnitt väntat sig en ökning till 52,3.

HBL - 20 nov 14 kl. 10:49

Dyster signal om Europas ekonomi

Inköpschefsindex för eurozonen ger en ny dyster signal om konjunkturläget i Europa. Index sjönk till 51,4 i november, enligt preliminära siffror från analysföretaget Markit. I oktober var index 52,1, och ekonomer hade i genomsnitt väntat sig en ökning till 52,3.

DN - 06 maj 20 kl. 10:41

Tydliga nedgångar för europas ekonomi

Tydliga nedgångar syns runtom i Europa. I Tyskland, Europas största ekonomi, föll tjänstesektorns inköpschefsindex till rekordlåga 16,2….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.