DI > Ekonomi

Thursday, 03 December, 20:58

DI - 29 okt 20 kl. 21:04

Exxon Mobil kan behöva avskeda upp till 15 procent av alla anställda
Läs mer på DI
Läs mer om:
Mobil

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Exxon, Mobilkan , behöva, avskedaupp till 15 procent , av alla anställda
SVT Debatt - 26 sep 13 kl. 11:13

Avskeda alla polischefer och lägg ner Polishögskolan

ROMREGISTRET Martin Marmgrens förslag om en Lex Maria för polisen underskattar problemet. Lek med tanken att vi istället skulle lägga ned Polishögskolan och kräva universitetsexamen i ett relevant ämne för alla sökande. Avskeda samtliga polischefer och rekrytera nya chefer från andra myndigheter.

SmålandsPosten - 20 sep 14 kl. 10:03

Tingsryds pastorat får avskeda präster

Att två präster inom Tingsryds pastorat ska avskedas strider inte mot kyrkoordningens regler: ”Kyrkorådet har befogenhet att gå vidare med tilltänkt åtgärd.” Det har Växjö domkapitel slagit fast efter en så kallad befogenhetsprövning. Frågan var om två präster inom Tingsryds pastorat har sagts upp på rätt sätt.

Nyan - 31 mar 16 kl. 20:58

Sparkad kantor behåller tjänsten

Församlingen som avskedade en kantor som varit berusad på jobbet överklagar inte Helsingfors förvaltningsdomstols beslut att uppsägningen var olaglig.
Det betyder att kantorn, som fick sin sista lön i februari i fjol, har sin tjänst kvar.

– Jag vill återvända till församlingen, säger kantorn till Nya Åland.

HBL - 24 maj 14 kl. 04:00

Bergh är van att avskeda

När Kaj-Gustaf Bergh tillträder som ny styrelseordförande darrar vd. Så skrev Kauppalehti för några år sedan. Bergh säger till HBL att det inte är någon dramatik med gårdagens byte på Stockmanns vd-post.

Alliansfritt Sverige - 24 jun 13 kl. 11:47

Dålig dokusåpa eller ett av Sveriges största landsting?

Har ni följt den nya dokusåpan ?Landstinget i Uppsala län??. Den mest huvudrollen i serien innehas av landstingsrådet Erik Weiman och det har han som bestämmer.

Expressen - 10 apr 20 kl. 05:55

Isabella Löwengrips besked efter stora livsomställningen

Isabella Löwengrip behöver inte jobba på några år – nu berättar hon om sin nya livssituation.Hon behövde avskeda all sin personal för att inte gå i konkurs och till slut sålde hon också sitt företag Löwengrip Beauty.”Inget jobb, inga medier, inget kontor, inga anställda – Bara jag och mina barn.

Alliansfritt Sverige - 15 aug 13 kl. 10:00

Inte heller den här gången lyckades Lööf lyfta upp ett företag med fler anställda efter sänkt moms

Näringsminister Annie Lööf gillar att lyfta upp enskilda företag för att berätta om hur mycket bättre det blivit sedan regeringen sänkte krogmomsen och arbetsgivaravgifterna för unga. Förra gången var det Slagsta Glass, som visade ha färre anställda nu än innan reformerna. Igår höll Lööf sitt sommartal, avstampet inför valrörelsen.

Nyan - 25 jun 18 kl. 06:00

Medis satsar framåt trots minskad budget

Den turbulenta tiden hos Medis verkar vara över. Höstens kursutbud är i full planering, trots en minskad budget. – Jag vill betona vilken enorm insats Medis gör, säger Siv Ekström, rektor på Medis.

Politologerna - 04 feb 14 kl. 10:15

Farorna med en politiserad förvaltning

I dagarna har ett ”öppet brev” till anställda i Stockholms läns landsting, det vill säga ett pressmeddelande på Stockholms läns landstings hemsida, diskuterats och kritiserats. I brevet varnar Kristoffer Tamsons, valledare för Nya moderaterna i landstinget, för konsekvenserna av en socialdemokratisk valseger i riksdagsvalet. Bland annat skriver Tamsons att många anställda inom landstingen skulle ”riskera att få sparken” med en vänsterregering.

YLE - 05 sep 16 kl. 17:12

Vasa stadsfullmäktige avskedade Risto Helin

Vasa stadsfullmäktige beslöt att avskeda ledamot Risto Helin från sina förtroendeuppdrag. Det hela var över på några sekunder, ingen diskussion behövdes. Helin har dömts till sex månaders villkorligt fängelse för koppleri.

BT - 18 okt 12 kl. 14:18

Regeringens otrygghetslinje leder fel

Det ska bli billigare att avskeda folk utan giltigt skäl, arbetsgivaren ska inte behöva betala någon lön under den tid avskedet prövas och ska inte heller behöva leta efter möjligheter till omplacering, om förslagen går igenom, skriver Mattias Josefsson. Sverige har högre arbetslöshet än flera jämförbara länder, såsom Tyskland, Norge, Österrike och Nederländerna. Ungdomsarbetslösheten är bland de högsta i Europa.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.