Expressen > Nyheter

Saturday, 05 December, 09:50

Expressen - 29 okt 20 kl. 20:45

Fler covidpatienter på sjukhusen: ”Slutkörd”Smittspridningen ökar i snabb takt runtom i Sverige. Ökningen av antalet smittade börjar synas på antalet patienter som vårdas på sjukhus. – Den ökande smittspridningen i landet kommer leda till fler patienter i slutenvården, sa Thomas Lindén, avdelningschef på Socialstyrelsen på torsdagens pressträff. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Thomas Lindén, Socialstyrelsen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, covidpatienter, sjukhusen, Slutkörd
SVT - 16 jun 20 kl. 07:12

Svårt sjuka covidpatienter kommer in farligt sent till sjukhusen

Många covidpatienter kommer in mycket senare till sjukhusen än de borde, visar ny data från intensivvårdsregistret som SVT Nyheter tagit del av. Nästan var femte patient som läggs i respirator sövs och intuberas i stort sett direkt efter att de har kommit till intensiven..

Skånskan - 12 apr 18 kl. 16:15

Fler sjuksköterskor kan plugga hemma

TRELLEBORG/YSTAD Antalet utbildningsplatser för blivande sjuksköterskor ska fördubblas i Trelleborg och Ystad som ett sätt att rekrytera fler sjuksköterskor till de mindre sjukhusen.Från och med nästa höst ska åtta öronmärkta platser för blivande sjuksköterskor i Trelleborg och Ystad blir 16. Fullt utbyggt ska satsningen efter tre år ha 96 studenter i utbildning på sina hemorter.

SVT - 09 jul 20 kl. 06:27

Kraftigt minskad dödlighet bland covidpatienter på iva

Dödligheten inom 30 dagar för covidpatienter på iva har minskat kraftigt, visar SVT:s genomgång. Från 34 procent i mars – till fyra procent i maj. Läkarna är överens: fler liv hade kunnat räddas om kunskapen varit högre när viruset slog till..

Sydsvenskan - 04 maj 11 kl. 01:30

Hemmavård och hygien ska ge fler vårdsängar

Varje dag har de största sjukhusen i Skåne minst femtio överbeläggningar. Dessutom placeras fyrtio patienter på fel avdelningar. Nu ska ett åtgärdspaket lösa problemen.

Skånskan - 09 mar 16 kl. 19:00

Lasarettet får fler höftledsoperationer

sydost 220 fler patienter ska opereras för akut höftfraktur på Ystads lasarett som utförs inom cirka 24 timmar.Fotnot: Skånevård Kryh omfattar primärvården i östra Skåne, sjukhusen i Ystad, Hässleholm och Kristianstad.Det beslöt sjukvårdsnämnden Kryh i onsdags.

YLE - 22 aug 17 kl. 17:53

Sjukhusdirektören: Bra att sjukhusen specialiserar sig

Operationssalarna i Raseborgs sjukhus kan komma att användas flitigare. Bland annat ska fler händer, vrister och fötter opereras i Raseborg, medan cancerkirurgin koncentreras till Helsingfors. Hur det blir med svensk service är fortfarande oklart.

Kristianstadsbladet - 09 sep 13 kl. 10:44

600 miljoner till sjukhusen

Foto: Tom Wall
Femklövern i Region Skåne vill lägga 600 miljoner kronor mer på sjukhusen.
Tidigare har budgeten räknats upp med 350 miljoner kronor för de skånska sjukhusen. Nu läggs ytterligare 600 miljoner kronor på sjukhusen.

TA - 09 sep 13 kl. 14:19

600 miljoner till sjukhusen

Femklövern i Region Skåne vill lägga 600 miljoner kronor mer på sjukhusen.
Tidigare har budgeten räknats upp med 350 miljoner kronor för de skånska sjukhusen. Nu läggs ytterligare 600 miljoner kronor på sjukhusen.

Skånskan - 13 aug 18 kl. 13:56

Vill ha fler privata sjukhus i regionen

Skåne Tio fler vårdval och tryggare akutmottagningar är några av vallöftena som Moderaterna i Region Skåne presenterade på måndagen.Förra veckan stod det klart att Alliansen i Region Skåne strävar efter att bli största block efter valet. Det har presenterats en gemensam strategi inför kommande regionval och det finns många likheter med hur Moderaterna väljer att presentera sina vallöften.

Nyhetsverket - 17 feb 11 kl. 10:39

Sjukhusen överfulla i Stockholm

Sjukhusen i Stockholm är överfulla och patienter som borde läggas in skickas hem. Chefsläkare riktar kritik mot politikerna för senfärdighet. Men politikerna menar att sjukhusen har stora överskott och därmed kan ladda upp med fler vårdplatser, skriver DN..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fler äldre kräver mer vård

Även Storbritannien har problem med en åldrande befolkning som kräver mer vård, och därpå brist på vårdplatser, uppger Ekot.Liksom i Sverige har man dragit ned på antalet vårdplatser på de brittiska sjukhusen. Nu diskuterar man på allvar i Storbritannien, att stänga akutmottagningar när det är fullt, i stället för att placera på fel avdelningar eller i korridorer.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.