Expressen > Nyheter

Saturday, 05 December, 15:16

Expressen - 29 okt 20 kl. 20:00

Larmet från skolan – elever sextrakasserar varandraEn ny trend har spritt sig på Vikenskolan som går ut på att elever sticker fingrar eller föremål i rumpan på varandra utanpå kläderna.Nu tar skola krafttag mot sextrakasserierna, skriver Helsingborgs Dagblad.– Detta är ett helt oacceptabelt beteende, säger rektorn Charlotta Malmberg till tidningen. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Vikenskolan, Helsingborgs Dagblad, Charlotta Malmberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Larmetfrån , skolan, elever, sextrakasserar, varandra
Jönköpingsnytt - 11 sep 12 kl. 15:22

5,9 kilometer till skolan - elever utan busskort

Nytt för detta läsår är att en del elever på gymnasieskolor som tidigare varit berättigade till busskort inte får det längre. Anledningen är ett beslut från politikerna i utbildnings och arbetsmarknadsnämnden. Jnytt besökte Råslätt under dagen och träffade bland annat Seide Sauma, mamma till en dotter som hon numera får dela busskort med..

SR - 29 nov 16 kl. 11:19

Trendbrottet i skolan: Elever höjer resultaten

Svenska elever i årskurs fyra och årskurs åtta presterar bättre i den senaste Timss-undersökningen. Jämfört med den förra mätningen, som genomfördes 2011, visar resultaten högre snittpoäng för eleverna i både matematik och naturvetenskap. Det innebär ett trendbrott..

DalaDemokraten - 11 sep 17 kl. 16:34

Föräldrar larmar om situationen i skolan – elever måste stressa i sig maten

Kaotiskt och trångbott. När Johan Linde följde sin dotter till skolan upplevde han att situationen inte var acceptabel. Nu hoppas han kommunen tar problemet på allvar och löser situationen snarast..

Dalarnas tidningar - 11 sep 17 kl. 16:34

Föräldrar larmar om situationen i skolan – elever måste stressa i sig maten

Kaotiskt och trångbott. När Johan Linde följde sin dotter till skolan upplevde han att situationen inte var acceptabel. Nu hoppas han kommunen tar problemet på allvar och löser situationen snarast..

Sydsvenskan - 20 nov 17 kl. 06:28

Ständigt frusna i skolan – elever hotar med strejk

Elever skrev brev till Lundafastigheter..

YA - 18 mar 20 kl. 16:28

Polisjakt fick dramatiskt slut på skolan – elever hölls inomhus

En polisjakt fick ett abrupt slut mitt på parkeringen utanför Färsingaskolan på onsdagseftermiddagen. Medan poliser i full skyddsmundering grep en bilist de jagat fick eleverna hållas kvar inne på skolan. Huruvida biljakten hade med skjutningen i Tomelilla att göra vill polisen inte kommentera..

YLE - 22 apr 15 kl. 04:44

Rektor säger ifrån: Föräldrarna ska också lyssna på skolan

Elever och föräldrar ska allt mer få påverka skolan och hur den fungerar. Det är ett av målen i den nya läroplanen som tas i bruk nästa år. Visst får föräldrarna tycka till, men då ska också skolan få tycka till om hemmen, anser rektor Tua Masar i Karleby.

Världen Idag - 20 nov 14 kl. 00:00

Flera elever stannade hemma från skolans hbtq-dagar

Under måndagen och tisdagen anordnade en skola i Pajala temadagar om olika sexuella läggningar och identiteter. Enligt SVT:s Nordnytt var det 20-30 elever som stannade hemma från skolan, elever som kommer ifrån kristna, laestadianska hem. Karin Granholm valde att låta sina två högstadiebarn stanna hemma från skolan.

YA - 13 nov 19 kl. 01:01

Anders Kristiansen (Skurupspartiet): Skolan ska ge kunskaper, föräldrar ska fostra

Den senaste tidens händelser i Skurups nya högstadieskola har uppvisat turbulens trots goda avsikter från skolan. Elever kommer nya till skolan, lärarkollektivet är inställda på att bygga den nya tillvaron för dem, skolledning ger regler för rätt studieklimat. En del elever utmanar och ställer till med turbulens..

Expressen - 17 sep 14 kl. 00:20

Anmälan: Skola väljer elever baserat på kön

En kvinna har anmält Kulturskolan Raketen i Stockholm till Skolinspektionen. Enligt henne antar skolan elever baserat på deras kön. – Det är bra om det är jämna klasser.

Nya Wermlands Tidningen - 24 nov 11 kl. 18:32

Elever bjuder på musik och experiment

På lördag är det åter igen dags för öppet hus på Brogårdsgymnasiet. Då kan föräldrar och framtida elever få stifta bekantskap med skolan. Elever från skolans olika program kommer då att visa sina färdigheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.