Expressen > Nyheter

Saturday, 05 December, 10:13

Expressen - 29 okt 20 kl. 19:59

Så driver unga personer amerikanska valrörelsenDe flesta som röstar i USA är pensionärer.  Men det är den så kallade Generation Z och millennials som jobbar dag och natt med de lokala valrörelserna. – Politiken bedrivs av personer under 30. Jag känner en gymnasieelev som är ställföreträdande kampanjchef just nu, säger Sam Weinberger till Teen Vogue. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
USA, Generation, Sam Weinberger, Teen Vogue

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , driver, ungapersoner amerikanska , valrörelsen
Politologerna - 23 okt 13 kl. 08:00

Kampen om opinionen under den långa valrörelsen avgörande

Det här är ett gästinlägg av Jesper Strömbäck, professor i politisk kommunikation och journalistik, Mittuniversitetet.
*** Om mindre ett år är det dags för nästa riksdagsval. Då kommer vinnare och förlorare i kampen om opinionen åter att koras.

Sydsvenskan - 21 dec 13 kl. 06:30

Nygammal strid i valrörelsen 2014

Lagom till jul kom en rapport som oppositionen tänker köra i halsen på regeringen ända fram till valdagen den 14 september.”En smällkaramell!” jublade LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson.

Trelleborgs Allehanda - 17 dec 13 kl. 15:00

MP har startat valrörelsen

Foto: Lasse Bryggare
Miljöpartiet i Trelleborg startar valrörelsen rekordtidigt. Redan på tisdagen stod Emil Samnegård och Amanda Sjärnqvist på Algatan med sin lilla gröna valbyrå på hjul.
- Egentligen så är vi mest ute efter att hitta nya medlemmar som vill vara med och driva valrörelsen med oss, säger Amanda Stjärnqvist.

Politologerna - 08 sep 14 kl. 08:00

Nuon-affärens uppkomst och frånvaro i valrörelsen

Det här inlägget har samförfattats av Stefan Dahlberg och Patrik Öhberg Nu är det knappt en vecka kvar av årets valrörelse och den har så här långt inte dominerats av några så kallade affärer. Svenska valrörelser brukar vanligtvis inte kretsa kring affärer, även om dataintrångsskanadalen drog till sig en del uppmärksamhet i  valet 2006, liksom Janne Josefssons valstugereportage i valet 2002. Inför årets valrörelse fanns emellertid en bubblare som det spekulerades kring och det var den så kallade Nuon-affären.

Politologerna - 17 jan 14 kl. 09:00

Väljarna och valrörelsen

Idag är det 127 dagar kvar till Europaparlamentsvalet och 239 dagar kvar till Riksdagsvalet och. Supervalåret 2014 har inletts och vi är många som med spänning ser fram emot hur valåret kommer att gestalta sig. I det här inlägget ska jag jämföra hur väljarna uppfattar valrörelserna i två tidigare val: Europaparlamentsvalet (EUP) 2009 och Riksdagsvalet 2010.

Alliansfritt Sverige - 01 aug 14 kl. 13:46

Kent Persson startar valrörelsen för 5:e gången

Idag drar Moderaterna igång valrörelsen, meddelar partisekreteraren Kent Persson och bjuder in journalister till en kickoff i Stockholm. Men det här är inte första gången Kent Persson har startat valrörelsen. 4:e juni startade Kent persson valrörelsen tillsammans med de tre andra allianspartierna.

Barometern - 13 sep 14 kl. 09:08

Bortglömd verklighet utanför valrörelsen

Valrörelsen 2014 kommer att gå till historien – och då inte för att en statsministerkandidat ”knuffade” en centerledare i direktsändning, utan för att centrala delar av verkligheten utanför tv-studion ignorerades. Det råder åter krig i Europa. Men inte bara det: kriget har visat att tidigare bedömningar av Sveriges säkerhetspolitiska förutsättningar har varit felaktiga.

Barometern - 13 sep 14 kl. 09:08

Bortglömd ­verklighet utanför valrörelsen

Valrörelsen 2014 kommer att gå till historien — och då inte för att en statsministerkandidat ”knuffade” en centerledare i direktsändning, utan för att centrala delar av verkligheten utanför tv-­studion ignorerades.
Det råder åter krig i Europa. Men inte bara det: kriget har visat att ­tidigare bedömningar av Sveriges säkerhets­politiska förutsättningar har varit felaktiga.

SR - 08 sep 14 kl. 11:05

Sveriges elevkårer: Skolans elever glömda i valrörelsen

De svenska skolelevernas organisationer är kritiska mot att partierna i valrörelsen inte driver frågor viktiga ur ett elevperspektiv, till exempel rätten att få överklaga betyg och att arbetsbelastningen ska jämnas ut under terminerna..

Cornucopia - 28 aug 18 kl. 12:21

Massanmälningarna i valrörelsen har börjat

De förutspådda massanmälningarna i valrörelsen har börjat. Den s k satirikern Jens Ganman har fått en film nedplockad från YouTube. Det är dock inte en inskräkning i yttrandefriheten eller censur, utan bara kass men förutsägbar hantering av YouTube.

Barometern - 11 sep 14 kl. 10:29

Var finns kulturen i valrörelsen?

Kulturen är lågprioriterad i valrörelsen. Inget parti har ­kulturen som ”hjärtefråga”, för att låna ett uttryck från Folkpartiet.
Barometern-OT har gått igenom partiernas regionala hemsidor på nätet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.