Vimmerby Tidning > Nyheter

Friday, 04 December, 15:15

Vimmerby Tidning - 29 okt 20 kl. 15:11

De allmänna råden län för länFem regioner i Sverige där smittspridningen tagit fart omfattas nu av lokala allmänna råd. Men råden ser inte likadana ut i alla regioner. Bland annat nämns inte kollektivtrafiken i råden för Stockholm, Västergötland och Östergötland..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Sverige, Stockholm, Östergötland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De allmänna, råden, länför , län
Regeringen - 08 sep 14 kl. 09:36

Regeringens nyhetsbrev: Nationella allmänna val den 14 september

Söndagen den 14 september hålls val till riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige. Valen är medborgarnas viktigaste medel för att påverka vilken politik som ska föras och samtidigt utkräva ansvar för den politik som förts. Ett högt valdeltagande är ett tecken på en livskraftig och väl fungerande demokrati.

Cornucopia - 19 sep 17 kl. 19:33

Varför sänker regeringen inte den allmänna löneavgiften?

I regeringens höstbudget ingår en välkommen sänkning av bolagsskatten, dvs skatten på aktiebolags vinster. Det är en nödvändig sänkning för att företag inte ska flytta ut, och gynnar bolag utan eller med få anställda, men som gör vinster på exempelvis . Men varför inte sänka den sk allmänna löneavgiften, som i praktiken skulle göra det billigare att anställa och gynna bolag som har anställda eller anställer?

TA - 21 maj 13 kl. 09:46

Allmänna pensionen fyller 100 år

För exakt 100 år sedan, den 21 maj 1913, infördes den allmänna pensionen i Sverige.Men pensionsåldern var hög samtidigt som medellivslängden var låg.
Den allmänna pensionen i Sverige var den första socialförsäkring i världen som i stort sett omfattade hela befolkningen.

SmålandsPosten - 21 aug 13 kl. 09:01

Avgift för allmänna handlingar

Kommuninvånare med intresse för den lokala politiken kan snart tvingas betala dyrt för sitt samhällsengagemang. Till exempel kan kallelsen i pappersformat till nästa kommunfullmäktige kosta cirka 290 kronor.
Ett förslag om avgifter för utskrifter eller kopior av allmänna handlingar finns med på kommunfullmäktiges bord vid sammanträdet den 29 augusti.

Regeringen - 20 jun 16 kl. 10:38

Uppdrag att utvärdera effekterna av tillämpningen av förordningen om vissa identitetskontroller vid allvarlig fara för den allmänna ordningen eller den inre säkerheten i landet

Regeringen uppdrar åt länsstyrelserna, Migrationsverket, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Polismyndigheten, Socialstyrelsen och Trafikanalys att var och en inom sitt verksamhetsområde utvärdera effekterna av tillämpningen av förordningen (2015:1074) om vissa identitetskontroller vid allvarlig fara för den allmänna ordningen eller den inre säkerheten i landet, som har meddelats med stöd av lagen (2015:1073) om särskilda åtgärder vid allvarlig fara för den allmänna ordningen eller den inre säkerheten i landet..

YLE - 10 sep 12 kl. 11:11

Haglund: allmänna värnplikten består

Försvarsminister Carl Haglund anser att en allmän värnplikt, ett territoriellt försvar och en militär alliansfrihet fortfarande utgör grundpelarna för Finlands försvar. Haglund sade vid öppningen av försvarskursen i Helsingfors att inga ändringar är på kommande i de här frågorna. Enligt Haglund måste Finland upprätthålla en tillräckligt stor reserv, vilket endast kan åstadkommas med hjälp av allmän värnplikt.

Regeringen - 25 sep 12 kl. 17:02

EU:s långtidsbudget åter i fokus på allmänna rådet

Eu-minister Birgitta Ohlsson fortsätter driva linjen om en bättre prioriterad och mer restriktiv budget när det gäller EU:s långtidsbudget. Vid allmänna rådets möte i går fortsatte diskussionen om långtidsbudgeten. Förhandlingarna förväntas avslutas vid ett extrainsatt Europeiskt råd den 22-23 november.

YLE - 09 jan 13 kl. 09:48

SDP emot allmänna lönesänkningar

Socialdemokraterna är entydigt emot allmänna lönesänkningar. Enligt partiordförande, finansminister Jutta Urpilainen är det bra om makthavare visar exempel och sänker sina egna löner, men ingen ska tro att det här är något som automatiskt kan tillämpas i stor utsträckning. - Finland behöver inte allmänna lönesänkningar.

Kristianstadsbladet - 05 feb 13 kl. 06:30

Allmänna utskottet förlängde avtalet

Allmänna utskottet valde att förlänga avtalet med Attendo för Bromöllas HVB-hem för ensamkommande barn och ungdomar.
Kommunen har sedan i mars 2011 haft avtalet med Attendo individ och familj AB. Då det sträcker sig fram till december i år var frågan om att förlänga avtalet ytterligare två år eller göra en ny upphandling uppe i kommunstyrelsens allmänna utskott i förra veckan.

SVT - 27 mar 14 kl. 15:37

Tung kritik mot polisens allmänna spaningsregister

Datainspektionen kritiserar polisens allmänna spaningsregister som på sex olika områden inte lever upp till svensk lagstiftning. Nu måste Rikspolisstyrelsen vidta en mängd åtgärder för att sluta bryta mot lagen i och med hanteringen av sitt allmänna spaningsregister..

Uppsalanyheter.se - 26 jan 16 kl. 01:10

Bilföretag anmäls till Allmänna reklamationsnämnden

En 54-årig man i Uppsala Kommun anmäler Hedin Bil AB till Allmäna reklamationsnämnden efter en tvist avseende en bil inköpt för 327.400 kronor.En 54-årig man i Uppsala Kommun anmäler Hedin Bil AB till Allmäna reklamationsnämnden efter en tvist avseende en bil inköpt för 327.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.