PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 24 November, 10:37

PrivataAffärer - 29 okt 20 kl. 14:23

Härdat trägolv är en framtida klassikerVisste du att Sverige har Europas största konsumtion av golv per capita? Golven vi går på spelar en viktig roll i våra hem, och trägolvet spelar huvudrollen. Flera gånger under historiens gång har metoderna för att tillverka och lägga trägolv förändrats, och här har Välinge Innovation och dess grundare Darko Pervan varit med och drivit utvecklingen framåt. På 90-talet tog han fram klickgolvstekniken – allmänt vedertagen i dag, revolutionerande då. – Klickgolvet möttes av en del motstånd i början, och så är det oftast när förändring sker och nya innovationer ska ersätta gamla beprövade metoder.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Sverige, Europas, Välinge Innovation, Darko Pervan, Johan Larsson, Bjelin Sweden AB, Bjelin, Innovation, Woodura, Ett, Viken, HDF, Kroatien, FSC, Om Bjelin Bjelin Sweden AB, Välinge Innovation AB, Av, Detta, Privata Affärer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Härdat, trägolvär en , framtida, klassiker
PrivataAffärer - 24 aug 20 kl. 13:40

Hållbart härdat trägolv sätter ny standard

– Vi har utvecklat Woodura, en teknik som härdar trä och gör det starkare. Ytterligare en fördel är att vi kan använda hela träets råvara, vilket innebär att det går åt tio gånger färre träd när vi tillverkar våra golv jämfört med ett parkettgolv, säger Johan Larsson, försäljnings- och marknadsdirektör på Bjelin. Med hjälp av Woodura tekniken pressas träytan samman under hög värme med en träfiberskiva som bestrukits med en träpulverblandning.

PrivataAffärer - 07 sep 20 kl. 12:26

Hållbart härdat trägolv sätter ny standard

– Vi har utvecklat Woodura, en teknik som härdar trä och gör det starkare. Ytterligare en fördel är att vi kan använda hela träets råvara, vilket innebär att det går åt tio gånger färre träd när vi tillverkar våra golv jämfört med ett parkettgolv, säger Johan Larsson, försäljnings- och marknadsdirektör på Bjelin. Med hjälp av Woodura tekniken pressas träytan samman under hög värme med en träfiberskiva som bestrukits med en träpulverblandning.

Nyteknik - 13 feb 20 kl. 17:04

Hållbart härdat trä förnyar golvbranschen

En ny typ av golv av härdat trä håller på att revolutionera golvbranschen. Det har stora fördelar jämfört med traditionella golvtyper som parkett och laminat. Det är också den bästa golvtypen i ett hållbarhets- och miljöperspektiv..

YA - 03 okt 14 kl. 06:30

Smuts på botten snabbt åtgärdat

Foto: Anette Sjöstrand
Bottnen på Ystad arenas stora bassäng har täckts av ett lager fint kol som läckt ut från vattenreningssystemet. – Vi har haft normala inkörningsproblem, men det borde vara fixat nu, säger chefen Marita Sysmäläinen.
Många badgäster har i veckan reagerat på att vattnet i den stora bassängen för motionssimning varit nersmutsat med små svarta partiklar.

Skånskan - 13 mar 19 kl. 17:00

Patisserihuset får vite för flera brister

Skurup Kaféet på gågatan i Skurup, Patisserihuset 5, får ett löpande vite till dess att alla brister är åtgärdade i lokalen.
35 000 kronor blir det totalt första gången.Bygg- och miljöenheten på Skurups kommun har gjort flera besök på Patiesserihuset 5 sedan i somras.

Ekonomistas - 20 sep 14 kl. 13:46

Felaktig beskrivning av debatten om bostadspriserna, skulderna och penningpolitiken

I Ekonomisk Debatt nr 5 2014 har Roland Andersson en intressant artikel, ”Perspektiv på bostadspolitiken” (s. 70-76). Men det korta avsnittet ”Risker för en bostadsbubbla” (s.

Trelleborgs Allehanda - 17 okt 13 kl. 12:37

Morrissey väcker kritik - och fans

När den brittiske sångaren Morrissey valde att lansera sin självbiografi "Autobiography" i Göteborg vallfärdade fans från hela Europa. - För oss är det som att möta Gud, säger David Lewin från Liverpool.
De första började köa redan klockan fem på onsdagsmorgonen utanför köpcentret Nordstan i Göteborg.

BT - 17 okt 13 kl. 13:06

Morrissey väcker kritik ? och fans

När den brittiske sångaren Morrissey valde att lansera sin självbiografi "Autobiography" i Göteborg vallfärdade fans från hela Europa. ? För oss är det som att möta Gud, säger David Lewin från Liverpool.

BT - 17 okt 13 kl. 19:11

"Det är som att möta Gud"

När den brittiske sångaren Morrissey valde att lansera sin självbiografi "Autobiography" i Göteborg vallfärdade fans från hela Europa. - För oss är det som att möta Gud, säger David Lewin från Liverpool. För många av de hundratals som köade i köpcentrumet Nordstan i Göteborg blev det en lång väntan på Morrissey.

Skånskan - 23 jul 16 kl. 06:00

Ebos vd: ”Det faller ju i glömska efter så lång tid”

ESLÖV Trots miljöavdelningens dokumentering från år 1992 fortsätter Ebos vd Joakim Ahlin att hävda att han är ovetande om historiken med problemspacklet.
Dokumenten som Skånskan nu hittat handlar om ärenden som ligger långt tillbaka i tiden, menar han.
– Jag kan bara beklaga att det fallit i glömska hos alla och envar av oss, säger han.

Skånskan - 27 sep 15 kl. 06:00

För varmt i frysen

Malmö Frystemperaturen var för hög och rutinerna för att kyla ner mat var bristfälliga. Miljöförvaltningen har gjort inspektion på en restaurang sedan två gäster anmält att de hade matförgiftning.Det var den 10 september som anmälningen mot restaurangen kom in.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.