Dagens Media > Ekonomi

Friday, 04 December, 11:54

Dagens Media - 29 okt 20 kl. 14:16

Här är tidningarna som får innovationsstöd: ”Jätteviktigt för våra satsningar”Totalt 30 miljoner kronor fördelas på 38 olika insatser för digital och innovativ utveckling på en rad olika tidningar. Flera nättidningar får i år stöd efter att stödet breddades i fjol, däribland News55 och Altinget.se, men också högerradikala sajterna Nya Tider och Exakt24..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
News55, Altinget, Nya Tider, Exakt24

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är tidningarnasom får , innovationsstöd, Jätteviktigtför våra , satsningar
Kristianstadsbladet - 14 mar 14 kl. 21:50

Innovationsstödet skevt fördelat i Skåne

Nordöstra Skåne. Region Skånes fördelning av innovationsstödet i landskapet är synnerligen ojämn. Regionen kring Malmö och Lund favoriseras på övriga Skånes bekostnad.

DN - 05 nov 14 kl. 14:02

Kritik mot innovationsstöd: ”Mycket snack, lite verkstad”

Varje år delar staten ut miljarder för att stödja innovationer. Men uppfinnare slår nu larm om att många av statens satsningar är bortkastade.– Det är mycket snack, stora pengar men ingen verkstad, säger Örjan Strandberg, ord­förande i Stockholms innova­törskrets..

HBL - 01 okt 14 kl. 14:43

"Många röster tystnar på KSF-media"

I dag fick personalen på KSF Media besked om vem som får gå och vem som får stanna kvar i koncernen. Nästan vart femte jobb, 48 årsverken, försvinner och nedskärningarna drabbar alla svenskspråkiga tidningar inom KSF Media. 19 årsverken sparas via uppsägningar och tio av dem drabbar innehållsproduktionen.

YLE - 28 nov 16 kl. 04:57

Chefredaktör: Regionaltidningen har ingen framtid

Det är lokaltidningen som är framtidens vinnande koncept, säger Kenneth Myntti chefredaktör på Österbottens tidning som nu satsar på en tidning i två versioner. Våren 2015 skar HSS Media kraftigt ner på personalen. Sju redaktionellt anställda i Jakobstad och Karleby sägs upp och en går i pension.

YLE - 07 okt 16 kl. 05:00

af Björkesten och Berg: Digital relevans är de finlandssvenska mediernas ödesfråga

Den avgörande frågan för finlandssvenska medier är inte bara hur vi lyckas bevara det gamla, utan hur vi växer digitalt. Om den finlandssvenska journalistiken och programmen misslyckas med det här marginaliseras medierna på svenska i Finland i snabb takt, skriver Svenska Yles och KSF Medias ledning i en gemensam kolumn. De senaste åren har präglats av många stora nyheter om den finlandssvenska medievärlden: samarbetsförhandlingar i så gott som alla mediebolag, nytt fokus för KSF Medias lokaltidningar och förslag till omläggning av Yle Fem.

YLE - 15 mar 17 kl. 15:10

Nye KSF vd:n Wahlbeck tror på papperstidningen

Svante Wahlbeck som har valts till ny vd på KSF Media nämner familjeskäl som en stark orsak till att han flyttar längre söderut. - Jag ville komma närmare familjen och också mina föräldrar. Familjen är bosatt i södra Finland och Wahlbeck har själv jobbat i Vasa.

YLE - 15 mar 17 kl. 15:10

KSF:s nya vd Wahlbeck tror på papperstidningen

Svante Wahlbeck som har valts till ny vd på KSF Media nämner familjeskäl som en stark orsak till att han flyttar längre söderut. - Jag ville komma närmare familjen och också mina föräldrar. Familjen är bosatt i södra Finland och Wahlbeck har själv jobbat i Vasa.

Sydsvenskan - 15 dec 13 kl. 06:30

”Jag tror inte att det är hundraprocentigt på något vis”

Kritiken mot det innovationsstödjande systemet i Skåne är hård: regionens satsningar missgynnar mogen industri och kvinnor och har hittills inte gett mätbar effekt i form av mer jobb och tillväxt.
– Vi har en hel del kvar kan man säga, säger regionens ordförande Pia Kinhult (M)..

Kristianstadsbladet - 14 mar 14 kl. 21:50

Lägre tillväxt - högre arbetslöshet

Foto: Peter Åklundh
Region Skånes satsning på sydvästra Skåne har missgynnat den nordöstra delen av landskapet. Tillväxten och utbildningsnivån har hämmats och arbetslösheten är högre.
Området kan dock vara på väg mot en ljusare framtid.

BT - 18 jan 15 kl. 10:05

"Satsa på Borås Oppfinnar-Jocke"

Merparten av miljarderna till forskning fördelas på olika universitet. Dessa pengar leder alltför sällan till kommersiella genombrott, skriver Anders Ekdahl. En mycket stor del av innovationer och kommersiella patent skapas av enskilda eller företag med färre än 200 anställda.

YLE - 31 okt 13 kl. 16:08

Tidningsguru: Det var fel att ge bort artiklarna gratis på webben

Tidningarna gjorde bort sig då de för tio år sedan började erbjuda artiklar gratis på webben. Nu är det svårt att börja ta betalat för det som har varit gratis i tio år, säger Peter Fellman, chefredaktör på affärstidningen Dagens Industri i Sverige. Varför går det dåligt för så många tidningar i Norden just nu?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.