Dagens Media > Ekonomi

Friday, 04 December, 11:53

Dagens Media - 29 okt 20 kl. 14:16

Expressens chefredaktör får utökat ansvarExpressens chefredaktör Klas Granström får utökat ansvar och efterträder Bengt Ottosson som affärsområdeschef för Expressen/Lifestylegruppen..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
Klas Granström, Bengt Ottosson, ExpressenLifestylegruppen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Expressens, chefredaktörfår , utökat, ansvar
Sydsvenskan - 23 feb 15 kl. 13:11

Åtalas för tweet mot chefredaktör

Mannen är dömd för flera hot mot Göteborgs-Tidningen (GT). Nu åtalas han igen. Den här gången för att på Twitter kallat Expressens chefredaktör Thomas Mattsson för gris och för att ha skrivit djupt förolämpande om GT:s chefredaktör Frida Boisen.

Helsingborgs Dagblad - 23 feb 15 kl. 13:11

Åtalas för tweet mot chefredaktör

Mannen är dömd för flera hot mot Göteborgs-Tidningen (GT). Nu åtalas han igen. Den här gången för att på Twitter kallat Expressens chefredaktör Thomas Mattsson för gris och för att ha skrivit djupt förolämpande om GT:s chefredaktör Frida Boisen.

Dagens Media - 19 jan 15 kl. 09:22

Hjörne: Chefredaktören som haft ansvar för rekryteringen av Teodorescu

Stampens storägare Peter Hjörne försvarar den kritiserade värvningen av Alice Teodorescu som politisk redaktör på Göteborgs-Posten..

YLE - 01 mar 16 kl. 02:00

Chefredaktörer: Gränserna för god smak har överskridits för länge sedan

”Vi chefredaktörer som följer god journalistisk sed tänker inte stöda lögnmedier genom att vara tysta och tigande medlöpare”, skriver chefredaktörer för finländska medier i ett ställningstagande om vikten av tillförlitliga medier. I sitt ställningstagande lyfter chefredaktörerna upp det snabbt förändrade diskussionsklimatet och ger som exempel vardagen på sociala medier där det blivit vanligt att uttrycka sig kränkande, nedvärderande, svartmålande och att direkt ljuga. – Sådana som själva kallar sig för medier förgiftar samhällsdebatten och atmosfären i samhället genom att medvetet vilseleda allmänheten med falsk information.

YLE - 01 okt 14 kl. 09:54

HSS Media får ingen gemensam chefredaktör, satsar på det digitala

Mediekoncernen HSS Media meddelade igår att de inte kommer att anställa någon gemensam chefredaktör för sina tre tidningar. Vasabladets chefredaktör Niklas Nyberg får istället axla en dubbelroll som både chefredaktör samt ansvarig för den digitala utvecklingen. Niklas Nyberg är ny chefredaktör för Vasabladet.

YLE - 10 feb 14 kl. 13:22

Det praktiska ansvaret finns kvar hos chefredaktörerna

Det dagliga arbetet på tidningen Västra Nyland kommer inte att förändras i och med att chefredaktören inte längre är ansvarig utgivare, tror chefredaktör Tommy Westerlund. Det praktiska ansvaret finns nog kvar hos chefredaktörerna, kommenterar han omorganiseringen inom KSF Media. Schildts & Söderströms verkställande direktör Barbro Teir blir vd och ansvarig utgivare för mediekoncernen KSF Media, som förnyar sin organisation.

Kristianstadsbladet - 07 maj 14 kl. 23:15

Facket saknar förtroende för chefredaktören

Foto: Bosse Nilsson
Fackklubben på Norra Skåne och Skånska Dagbladet samlade under onsdagseftermiddagen omkring 50 medlemmar för ett möte gällande situationen på Norra Skåne.
Efter att mötet var avslutat stod medlemmarna eniga och gemensamt bakom ett uttalande:– Vi kräver att chefredaktör Mimmi Bernfalk–Karlsson avgår. Det är för att kollektivet anser att hon har svikit sin roll som ansvarig utgivare, sa Thorbjörn Wester, tillförordnad ordförande i Journalistförbundets fackklubb på Norra Skåne och Skånska Dagbladet, direkt efter mötet.

Cornucopia - 21 jun 15 kl. 10:30

Hur är Bonnier/DN:s och Bonnier/Expressens informationssäkerhet?

Nu när HD har kommit fram till att grundlagsskyddade media fritt får dokumentera skyddsobjekt väcks frågan kring medias informationssäkerhet, som knappast är av militär grad. Detta gäller speciellt för Bonnier/Expressen och Bonnier/DN, då dessas redaktionen ligger tvärs över gatan mot ryska ambassaden, som därmed obehindrat kan tillämpa alla tillgängliga metoder för att avlyssna dessa tidningar. Nedan följer en sammanställning av några ingångar, som Expressen och DN antagligen inte skyddat sig mot.

YLE - 31 jul 15 kl. 08:00

Sonja Finholm ny chefredaktör på ÖT

Sonja Finholm blir ny chefredaktör på Österbottens Tidning med säte i Jakobstad. Hon är nyhetschef vid tidningen sedan tio år tillbaka. Larsmobon Sonja Finholm, 40, tillträder sin nya tjänst den första september.

YLE - 01 mar 16 kl. 04:14

Så säger chefredaktörerna ifrån

I ett gemensamt ställningstagande tar 21 finländska chefredaktörer avstånd från det de benämner lögnmedier och talar för faktabaserad journalistik. Här är deras ställningstagande: "Diskussionsklimatet i Finland har snabbt förändrats. Speciellt i sociala medier har det blivit vanligt att kränka, nedvärdera, svartmåla och direkt ljuga.

Sydsvenskan - 02 jun 15 kl. 16:58

Terroranklagelser mot chefredaktör

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan riktar spionanklagelser mot Can Dündar, chefredaktör för Cumhuriyet och en av Turkiets mest kända journalister. I förra veckan publicerade tidningen bilder som sägs visa hur den turkiska underrättelsetjänsten deltar i vapensmuggling till Syrien.I en intervju i statliga tv-kanalen TRT i söndags sade Erdogan att den som var ansvarig för publiceringen skulle få "betala ett högt pris".

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.