Resume > Ekonomi

Friday, 04 December, 05:48

Resume - 29 okt 20 kl. 13:41

Därför är du mindre smart när du har brist på tid eller pengar”De med mest intensiva upplevelser av att vara ekonomiskt begränsade hade lägre IQ och längre reaktionstid än de som kanske var lika fattiga men inte led av det lika mycket.” Det skriver Beate Undén i veckans Beteendebanken..
Läs mer på Resume
Läs mer om:
IQ, Beate Undén, Beteendebanken

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför är du mindre smartnär du har , brist, på tid eller pengar
Eurosport - 14 sep 12 kl. 14:13

Fotboll - Premier League - Liverpools ägare överväger att sälja - har varken råd eller tid

Liverpools och Boston Red Sox ägare Fenway Sports Group överväger att sälja ett av lagen. Anledningen ska vara brist på tid och pengar, rapporterar Fox..

Cornucopia - 23 sep 13 kl. 12:44

Gästinlägg: Hjälpa eller stjälpa

Nedanstående är ett gästinlägg skrivet av läsaren Sören J.

Hjälpa eller stjälpa?

Vi lever just nu i en tid med låga räntor, och aptiten på lån har därför under flera år varit god.

Cornucopia - 16 maj 15 kl. 16:53

Muteborg lägger pengar på propaganda

Sveriges korruptionshuvudstad Muteborg bränner stora summor pengar på en propagandakampanj för Västlänken, en del av det paket som göteborgarna röstade nej till i folkomröstningen i höstas.

Bland annat har man satt upp propaganda över hela Göteborg, men också betalat för att hela Sverige ska se på klämkäcka reklamfilmer med perfekt stylade positiva speakerröster som hyllar hur fantastiskt det ska bli att gräva upp Göteborg under 15 - 20 års tid, inklusive riva en stor del av Liseberg, samt lamslå både individuell trafik och kollektivtrafik under många år framåt.
Till propagandaaffischerna hör följande text:"Vill du att Göteborg ska växa upp till en grön och nära storstad?

Ekonomistas - 25 sep 13 kl. 05:57

Hungriga vargar jagar bäst, eller?

Sendhil Mullainathan har det senaste decenniet kommit med en rad intressanta bidrag inom området beteendeekonomi. Han har tidigare skrivit en utmärkt bok om offentlig ekonomi i ljuset av hans och andras forskning om hur människor faktiskt fattar beslut (som Robert tipsat om) och nyligen publicerades ”Scarcity: Why Having Too Little Means So Much, skriven tillsammans med psykologen Eldar Shafir. Det är en fascinerande bok som tar sig an ett för ekonomer mycket central ämne nämligen knappa resurser.

YLE - 26 nov 13 kl. 17:41

Brist på offentlig svensk vård för ätstörningar

Det råder en ordentlig brist på svenskspråkig offentlig vård för dem som lider av ätstörningar i huvudstadsregionen. Vid ätstörningskliniken vid Helsingfors och Nylands Sjukvårdsdistrikt ( HNS) har man svårt att rekrytera svenskspråkig personal - men inom den privata vården har det inte varit några problem. Vid ätstörningskliniken vid HNS rådet det akut brist på svenskspråkig personal.

YLE - 07 okt 16 kl. 17:25

Brist på lån stryper växande företag

Finlands ekonomiska framtid hotas av att många växande företag har svårt att få banklån. Då gamla jättar inom pappersindustrin och bolag som Nokia har krympt borde nya bolag växa fram. Annars får vi inte nya arbetsplatser.

Cornucopia - 18 nov 14 kl. 09:19

Brist på riskuppfattning med låg ränta

Det föreslogs i kommentarer igår att man ska belåna bostaden till 2.10% bunden 5-årsränta och sätta in dessa pengar på 2.75% bundet 5-årssparande hos Marginalen Bank.

Helsingborgs Dagblad - 29 mar 15 kl. 04:00

Ge eller gå?

Det svämmar över av sociala experiment på Youtube. Korta filmsekvenser där förbipasserandes samvete sätts på prov. På öppen gata blir någon hånad, rånad, misshandlad, tappar plånboken, vädjar om pengar till mat eller ligger utslagen på marken.

PrivataAffärer - 15 jul 20 kl. 15:40

Så renvoverar du smart

Hemestern har gjort fler än någonsin till hantverkare. Det märks också i börsbolagens rapportflod. Byggmax kvartalsrapport som kom i dag, 15 juli, visar en tillväxt på 10 procent och bolagets högsta kvartalsvinst någonsin.

Sydsvenskan - 19 jul 14 kl. 05:30

Tiggeri i de sluttande parkbänkarnas tid

Det finns en fråga som så gott som dagligen maler någonstans i mellangärdet i den rika delen av Europa. Jag talar om kampen mot tiggare och tiggeri – eller hetsen, om en hellre föredrar det.Här i Sverige vill SD och diverse tyckare kriminalisera företeelsen, i Norge införs förbud nästa år, i Danmark råder redan förbud, flera städer i Storbritannien har antingen infört eller är i färd med att införa förbud mot människor som ber andra människor om pengar.

Sydsvenskan - 17 jun 14 kl. 05:30

Andreas Ekström: Låt oss tänka om kring hur tidningen får in sina pengar

Språket styr hur vi tänker. Det är huvudskälen till varför jag avskyr metaforerna ”moln” och ”smartphone”.Det är inget moln, det är ett stort amerikanskt företags server.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.