DI > Ekonomi

Friday, 04 December, 05:35

DI - 29 okt 20 kl. 13:46

ECB lämnar räntan och obligationsköpen oförändrade
Läs mer på DI
Läs mer om:
ECB

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ECB, lämnar, räntanoch , obligationsköpen, oförändrade
DI - 13 sep 18 kl. 13:45

ECB lämnar räntan oförändrad

Europeiska centralbanken ECB lämnade räntan orörd på torsdagen. Beskedet att stödköpen ska avslutas till årsskiftet och att en första räntehöjning kommer först efter sommaren 2019 kvarstår..

PrivataAffärer - 13 dec 18 kl. 14:18

ECB lämnar räntan oförändrad

Styrräntan – lägsta anbudsräntan vid refinansieringsförfarandet – ligger därmed kvar på 0,00 procent. Depositräntan lämnades oförändrad vid -0,40 procent. Det meddelade ECB vid en telefonkonferens.

Realtid - 14 jun 18 kl. 15:56

ECB lämnar räntan oförändrad – minskar tillgångsköp

Europeiska centralbanken lämnar som väntat räntan oförändrad. Samtidigt lovar ECB att man ska hålla räntan stilla fram till tidigast nästa sommar. Med början i september minskar banken också tillgångsköpen..

GöteborgsPosten - 14 jun 18 kl. 15:19

ECB lämnar styrräntan oförändrad

Tillgångsköpen avslutas vid årsskiftet och styrräntan lämnas oförändrad i minst ett år, det meddelade Europeiska centralbanken på torsdagen..

DI - 13 dec 18 kl. 13:45

ECB lämnar räntan oförändrad – avslutar stödköp

Europeiska centralbanken lämnade som väntat räntorna oförändrade vid torsdagens räntebesked. Samtidigt meddelar centralbanken att stödköpen avslutas som planerat vid årsskiftet..

Affärsvärlden - 08 dec 16 kl. 13:51

ECB förlänger stödköpen

Mario Draghi och den Europeiska centralbanken lämnar räntan oförändrad – och förlänger samtidigt stödköpsporgammet till slutet av december 2017..

Helsingborgs Dagblad - 30 apr 20 kl. 13:58

ECB rör inte räntan – redo att agera

Europeiska centralbanken (ECB) lämnar styrräntan oförändrad. Banken meddelar också i ett uttalande att den är fullt beredd att utöka obligationsköpen om så skulle behövas för att möta den ekonomiska krisen i coronapandemins spår..

Helsingborgs Dagblad - 08 mar 18 kl. 13:48

Långt kvar till höjd ECB-ränta

Europeiska centralbanken (ECB) lämnar styrräntan oförändrad på noll procent, enligt ett nytt räntebesked från banken. Detta var i linje med bedömarnas förväntningar. Banken meddelar också att obligationsköpen fortsätter i oförminskad styrka, 30 miljarde.

PrivataAffärer - 27 apr 20 kl. 09:30

Riksbanken väntas lämna räntan oförändrad

Riksbanken har vidtagit ett flertal åtgärder för att stödja ekonomin och de finansiella marknaderna efter att coronaviruspandemin fullständigt slagit sönder Riksbankens försiktigt optimistiska prognoser och ränteplaner i samband med det senaste ordinarie penningpolitiska mötet i februari. Nu är det dags för ett nytt penningpolitiskt möte den 27 april (räntebesked och penningpolitisk rapport den 28 april). Redan klart är att det behövs ett rejält omtag på tillväxt- och inflationsprognoserna men frågan är om direktionen också ser behov för ytterligare stimulanser nu utöver vad man redan har gjort, och i så fall vad, och kanske hur mycket, och hur länge.

PrivataAffärer - 10 sep 20 kl. 13:48

ECB sitter still i båten

Styrräntan – lägsta anbudsräntan vid refinansieringsförfarandet – ligger därmed kvar på 0,00 procent. Depositräntan lämnades oförändrad på -0,50 procent. Väntat var oförändrade räntor, enligt Trading Economics konsensusprognos.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.