SR > Nyheter

Monday, 30 November, 09:23

SR - 29 okt 20 kl. 12:03

Nordmark: Parternas överenskommelse ska gällaParternas överenskommelse om spelreglerna på svensk arbetsmarknad ska ligga till grund för ny lagstiftning, inte den så kallade Las-utredningen som togs fram inom ramen för Januariavtalet. Detta trots att LO tidigare förkastat överenskommelsen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Las, Januariavtalet, LO

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordmark, Parternas, överenskommelseska , gälla
SmålandsPosten - 09 dec 14 kl. 07:01

Nu gäller att återställa balansen i statens hushåll

Kommentar till Vi får ett kallare Sverige av Gunnar Nordmark den 17 november. Visst är det tråkigt när regeringen måste dra ner på ideella föreningars verksamhetstöd! Det begriper väl alla.

Cornucopia - 05 dec 19 kl. 20:04

V vill fälla S-minister för M och KD:s politik - får stöd av M och KD

Vänsterpartiet bestämde sig idag för att rösta om en misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark för att regeringen går vidare med M+KD:s budget och nedskärningar av den meningslösa Arbetsförmedlingen, tillsammans med MP-C-L. M och KD säger sig stödja misstroendeförklaringen mot deras egen politik, men avgörandet fälls således av SD. Förvirrad?

SmålandsPosten - 09 sep 14 kl. 06:57

Gunnar Nordmark toppa listan igen

Folkpartiet i Kronoberg har inte haft någon riksdagsplats på åtta år. Gunnar Nordmark hoppas ännu en gång på väljarstöd för en comeback. I genomgången av partierna har vi kommit fram till sjunde delen, om Folkpartiet.

Cornucopia - 21 jul 20 kl. 08:21

Euron rasar på överenskommelse - Sverige ska betala 148 miljarder, plus 6 miljarder om året, plus nya EU-skatter

I natt nåddes en överenskommelse om EU:s långtidsbudget och så kallade räddningsprogram för coronakrisen, Next Generation EU, efter att den svage och veke statsministern Stefan Löfven (S) backat hela vägen från 0:- EUR i U-landsbistånd till EU-länder till 390 GEUR i bistånd. Euron rasar på överenskommelsen, medan Sverige enligt Jonas Sjöstedt (V) ska betala  148 miljarder kronor plus ytterligare 6 miljarder om året, och Sveriges rabatt på vidareskickningen av moms till EU slopas. EU får nu beskattningsrättt för att ta ut 750 GEUR i skatt av medlemmarna, vilket ska ske bland annat via en platsskatt ovanpå de svenska plastskatterna, och föreslaget även på finansiella transaktioner, men även andra EU-skatter kan komma att införas.

Skånskan - 08 mar 16 kl. 16:00

Nej till planläggning vid Höjebromölla

Staffanstorp STAFFANSTORP
En majoritet i Staffanstorps kommunstyrelse sade i måndags nej till en förfrågan om att få bygga bostäder och handelscentrum vid Höjebromölla intill Lunds södra infart. – Vi i Moderaterna ville säga ja till detaljplaneläggning och utredning, men så blev det inte, säger kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M), uppenbart besviken över hur omröstningen slutade. Endast Liberalerna röstade med M.

Cornucopia - 07 jun 17 kl. 18:07

Överenskommelse: Svensk byråkrati mot terrorism ska stärkas - utredare sökes

I en blocköverskridande överenskommelse utan V och SD har riksdagspartierna kommit överens om att stärka svensk byråkrati för att mer garanterat kunna konstatera att gärningsmän var kända av Säpo vid terrordåd. Svenskarna ska kunna känna sig trygga i att myndigheterna hade koll på eventuella terrorister redan innan de begick terrordåd. Ett flertal utredare sökes nu till ett tiotal utredningar som kommer leverera kraftfulla dokument att sätta in i pärmar.

Cornucopia - 17 jan 19 kl. 07:07

Dålig demokratisyn hos S och V - redovisa er överenskommelse

Hemliga överenskommelser mellan folkvalda riksdagspartier hör inte hemma i svensk demokrati, och säger en del om inblandade partiers demokratisyn. Regeringsbildande överenskommelser ska redovisas för svenska folket, det är de folkvaldas förbannade skyldighet mot väljarkåren i ett öppet demokratiskt samhälle.
Kan någon ringa 112?

Expressen - 10 sep 19 kl. 10:42

Eva Nordmark blir ny minister

TCO-ordföranden Eva Nordmark, 48, utses i dag till arbetsmarknadsminister, enligt Expressens uppgiftslämnare. – Det har varit klart i några dagar, säger en källa. Hon ersätter därmed Ylva Johansson som blir Sveriges nya EU-kommissionär.

SVT - 10 sep 19 kl. 11:29

Uppgifter: Eva Nordmark blir ny arbetsmarknadsminister

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson föreslogs för en månad sedan att bli Sveriges nya EU-kommissionär. Nu uppger en källa enligt Expressen att det blir TCO-ordföranden Eva Nordmark som ersätter henne..

SVT Debatt - 21 nov 19 kl. 15:44

”Vänsterpartiets hot att fälla Eva Nordmark – en chock mot januariavtalet”

”Oppositionen är samlad och kan avsätta ett statsråd för att markera mot reformen av Arbetsförmedlingen. I sak är det missriktat. Eva Nordmark är inte ansvarig för regeringsbildningen, har inte förhandlat Januariavtalet och ska bara genomföra regeringens politik”, skriver debattören..

SR - 03 dec 19 kl. 20:54

V står fast vid hot om misstroende mot Nordmark

Trots att det förekommit kontakter mellan Vänsterpartiet och regeringen om framtiden för Arbetsförmedlingen, så står Vänsterpartiet fast vid sitt hot om att fälla arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Det säger paritets arbetsmarknadspolitiska talesperson Ali Esbati i dag..

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Indien satsar på förnybart – men öppnar kolgruvor

Indien var förra året ett av de länder i världen som satsade mest på förnybar energi, enligt siffror från FN:s miljöprogram. Men man gör också motsatsen och öppnar nya kolgruvor. Vägen framåt mot mindre utsläpp av växthusgaser är allt annat än enkel, menar experter..

SR - 3 timmar sedan

Ensamkommande blir kvar i limbo

När ett ensamkommande barn fått avslag på sin asylansökan har Migrationsverket en skyldighet att aktivt söka efter ett ordnat mottagande i hemlandet. Men när Ekots granskar ett ärende visar det sig att ett sådant efterforskningsarbete knappt utförts. Aman i inslaget blev kvar i limbo med ett utvisningsbeslut som inte kunde genomföras.

SR - 3 timmar sedan

Rysk historiker riskerar långt straff i kritiserat mål

Den ryske historikern och människorättsförsvararen Jurij Dmitrijev dömdes i september mot sitt nekande till 13 års fängelse för barnsexbrott. Nu riskerar han ett ännu hårdare straff samtidigt som kritiker menar att rättsfallet är en hämnd för hans arbete med att avslöja Stalintidens brott. "Jag är rädd för att han aldrig kommer ut i frihet igen", säger Oleg Orlov vid människorättsorganisationen Memorial..

SR - 3 timmar sedan

Exportföretagen ser ljusare på framtiden

En bättre konjunktur och lärdomar från i våras gör att framtidstron hos de svenska exportföretagen ökar kraftigt, enligt undersökningen från Svensk Exportkredit. Företagen tror på fler anställda i Sverige och på en ökad orderingång de kommande tolv månaderna. "Det är otroligt glädjande med tanke på hur viktig exporten är för svensk ekonomi och inte minst sysselsättningen i Sverige", säger vd Catrin Fransson till Ekot..

SR - 4 timmar sedan

Problem att lösa gängkriminalitet i Värnamo

Gängkriminalitet drabbar även svenska småstäder. Sedan 2017 har våldet trappats upp i Värnamo. Trots polisiära satsningar med problemen så är 15 av 16 skjutningar och sprängningar de senaste åren olösta, visar en genomgång som Kaliber och P4 Jönköping gjort.

SR - 5 timmar sedan

Livsverk går i kras i virusets spår

Pandemin slår hårt mot småföretagare i Turkiet och många tvingas se sina livsverk gå under. Servicebrancher är särskilt utsatta när turismen viker och nedstängningar av samhällen håller människor borta från restauranger, kaféer och researrangörer. "Vi kan inte ens betala elräkningen, nu försöker vi bara överleva.

SR - 6 timmar sedan

Två män inför rätta efter misstänkt tortyr på kyrkogård

I dag inleds rättegången efter en uppmärksammade händelsen i somras, då två män misstänks ha utsatt två killar för en tortyrliknande misshandel på en kyrkogård i Solna. Bland annat ska de, enligt åklagaren, ha bränts med glöd, misshandlats och tvingats klä av sig nakna – ett av offren ska även utsatts för en grov våldtäkt av männen. "Att sexuellt våld används i den här kontexten handlar vanligtvis inte om sexuella drivkrafter, utan om en vilja att förnedra", säger Niklas Långström, psykiatriker och våldsbrottsforskare vid Karolinska institutet..

SR - 10 timmar sedan

M-kritik efter ökning av dödsskjutningar: "Ett fiasko"

Dödsskjutningarna i Sverige går mot ett nytt tragiskt rekordår efter den senaste skjutningen i Malmö i helgen. Inrikesminister Mikael Damberg säger att regeringen gör allt man kan men Moderaternas rättspolitiska talesperson Johan Forssell kallar det för ett fiasko..

SR - 14 timmar sedan

Trump på offensiven – har inte gett upp valet

President Trump har gett den första intervjun efter förlusten i presidentvalet i början av november. I intervjun visar han inga tecken på att ha gett upp valet..

SR - 15 timmar sedan

Damberg om ökade skjutningarna: "Vill inte partipolitisera"

Efter den senaste dödsskjutningen i Malmö i helgen har totalt 43 personer skjutits ihjäl i år, det är fler än under hela förra året. Inrikesminister Mikael Damberg är inte förvånad över utvecklingen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.