Corren > Nyheter

Saturday, 05 December, 12:27

Corren - 29 okt 20 kl. 08:26

Än gäller det ena än det andra
Läs mer på Corren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Än, gällerdet , ena, ändet andra
BT - 23 nov 14 kl. 19:06

Laget ställer upp för änkan Carmen

Hjärtskärande bilder från vräkningen av den fattiga änkan Carmen upprör i Spanien. Nu garanterar fotbollslaget Rayo Vallecano henne gratis boende livet ut. Carmen Martínez Ayuso vaknade i fredags för sista gången i sin lägenhet sedan 50 år i arbetarstadsdelen Vallecas i sydöstra Madrid.

Sydsvenskan - 28 jul 13 kl. 06:30

Rossi tog ett djupt andetag och klappade sin rumskamrat Dino på ena axeln.?Nu börjar det?, sa han. ?Det stora äventyret.?Dino log nervöst och nickade.

Kapitel 29Tåget var försenat en dryg halvtimme. Jonnervik svor åt hettan som fick den svettfuktiga skjortan att klibba fast vid huden. Den hade kommit lika oväntat som en snöstorm i april.

Sydsvenskan - 11 nov 13 kl. 06:30

Sömn håller hjärnan frisk

Att sova gör oss inte bara pigga – det håller även vår hjärna frisk. En sömnlös natt räcker för att effekter som liknar de vid en hjärnskakning ska uppstå.Forskare i Göteborg och Uppsala lät femton unga, friska män tillbringa två nätter i ett sömnlaboratorium.

YA - 30 dec 13 kl. 06:30

Stora pjäser smäller högst

Foto: Martina Eriksson
Pengar i sjön eller fantastisk upplevelse – Ystadsbornas tycke om fyrverkerier går vitt i sär. Men oavsett vilket så spar köparna inte på krutet.– Nyår är årets höjdpunkt, säger Leif Lund som glatt spenderar 1 694 kronor.

Kristianstadsbladet - 21 feb 14 kl. 07:00

Lindqvist ställer ut med familjen

Foto: Lasse Ottosson
Aktuell i Nürnberg, Stockholm och Karlskoga. Men redan i maj vänder konstnär Fredrik Lindqvist hemåt – och ställer ut på Österängs bibliotek, tillsammans med familjen.
Bland 80 sökande från hela landet hittade Karlskoga kommun 2013 års stipendiat till Alfred Nobels minne i Kristianstads- och Bromöllabekantingen Fredrik Lindqvist.

BT - 12 dec 14 kl. 15:43

Stefan Löfven håller fast vid Miljöpartiet

Statsminister Stefan Löfven ger inte efter för de interna kraven på att haka av Miljöpartiet. – Vi har valt sedan länge att ha ett samarbete med Miljöpartiet och det är ett medvetet val, säger han. Efter torsdagens uttalanden från Löfven som skapade viss oklarhet om ifall Miljöpartiet fortfarande gäller som regeringspartner och om den lagda budgeten gäller, tvingades han förtydliga sig på fredagen.

YLE - 24 nov 15 kl. 12:00

14-årig flicka våldtogs av tonårspojkar - Sipilä håller krismöte

En 14-årig flicka från orten våldtogs i Kempele vid 22.30-tiden måndag kväll. Uleåborgspolisen uppger att två tonåriga pojkar med utländsk bakgrund antastat flickan.

Kristianstadsbladet - 17 okt 12 kl. 23:05

Delfiner håller i gång dygnet runt


Delfiner kan hålla humöret uppe och leta upp saker med hjälp av sitt ekolod minst 15 dagar i sträck utan att tröttna. Tricket, berättar forskare i tidskriften Public Library of Science, är att sova med ena hjärnhalvan åt gången, något som delfiner kan.Forskarna, verksamma vid National Marine Mammal Foundation, USA, undersökte uthålligheten hos två delfiner, en hona och en hanne.

HBL - 31 maj 14 kl. 04:30

Paradoxen gäller nog

Helt sjukt, säger Alexander Stubb om den så kallade taxellska paradoxen, som i trettio år har varit en grundbult i strategin för att bevara tvåspråkigheten i Finland.Paradoxen formulerades av Christoffer Taxell som då var ordförande för Svenska folkpartiet, och den säger att enspråkiga lösningar tryggar landets tvåspråkighet, medan tvåspråkiga lösningar leder till enspråkighet.
Tesen är visserligen knuten till SFP:s partiledare, men den har bärvidd utöver det partipolitiska fältet.

Sydsvenskan - 14 okt 15 kl. 16:20

Det handlar inte om ett krig där den ena vinner

Kristofer Janiec, du och jag verkar vara överens om att det finns problem i dagens samhälle som begränsar vårt handlingsutrymme som människor. I ditt svar (12/10) på min insändare (6/10) skriver du att jag som kvinna inte ska vänta på min tur och att de situationer jag har varit med om återspeglar könsdiskrimineringen i vårt samhälle. Mitt i prick!

Skånskan - 10 apr 16 kl. 14:00

Bromander bjuder bara in till ena sidan

Kultur och Nöje BOK
Vän av ordning
Författare: Henrik Bromander
Förlag: Atlasbok
Vän av ordning Författare: Henrik Bromander Förlag: Atlas Vad är poängen med samtidsskildringar? Igenkänning, visst. Vi tycker om att se oss själva speglade i litteraturen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.