Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 02 December, 04:29

Världen Idag - 29 okt 20 kl. 00:00

Herren och hoppet om ett liv i evighet, ansikte mot ansikte med honom, är värt allt!Ps 126 Den kommande helgen smakar himmelskt, med både helgonen och vårt evighetshopp i fokus. Redan när tanken snuddar vid detta föds en längtan och en bön inom mig. Tänk ifall svenska folkets fokus alltmer kunde få riktas om från det trötta, tomma, mörka och kommersialiserade halloween­skräck­temat till den kristna Kyrkans fokus på ”evighets­hopps­glädje­allvaret” med den uppståndne Jesus Kristus i centrum! Veckans text inleds med två hebreiska ord som kan översättas: ”En sång för den som går upp.” Detta är en av sångtexterna man sjöng när man var på väg upp till templet, och många fick vandra länge under stora umbäranden för att nå den heliga staden.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Den, Kyrkans, Jesus Kristus

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Herrenoch , hoppetom ett , livi , evighet, ansikte, mot ansikte med honom är värt allt
Dagen - 15 okt 15 kl. 03:00

Nyttig läsning om hur hoppet får liv

Lars Björklund Det som ger hoppet liv (Libris).

Dagen - 15 okt 15 kl. 03:00

Nyttig läsning om hur hoppet får liv

Lars Björklund Det som ger hoppet liv (Libris).

Expressen - 02 mar 11 kl. 08:42

Pettersson: Jag fick hoppet tillbaka

OSLO. Det var en bedrövlig dag. Någon timme efter att Daniel Richardsson urlakad slitit sig i mål en evighet för sent satt jag och gjorde något helt nytt i mitt liv.

Världen Idag - 18 mar 16 kl. 09:01

Vägen till korset är vägen till liv, liv i gemenskap.

"De främlingar som har slutit sig till Herren och som vill tjäna honom och älska Herrens namn, ja, som vill vara hans tjänare, alla som tar vara på sabbaten så att de inte ohelgar den, och som håller fast vid mitt förbund, dem skall jag föra till mitt heliga berg. Jag skall ge dem glädje i mitt bönehus. Deras brännoffer och slaktoffer skall bli godtagna på mitt altare.

Världen Idag - 10 okt 19 kl. 00:00

Tacksamhet till Herren föds när vi tittar i livets ”backspegel”.

Matt 15: 29–31 Jag kommer aldrig glömma när jag för första gången skulle övningsköra i riktig trafik. Alla intryck sköljde över mig och som nybörjare var det helt omöjligt att göra rätt bedömningar av allt jag såg. Jag ”tittade utan att se” och blev därför ständigt överraskad av trafik som kom bakifrån, och detta berodde i sin tur på att jag inte använde mig av ett, ack, så viktigt hjälpmedel i bilen: backspegeln.

Sydsvenskan - 22 jun 14 kl. 05:30

… låten hoppet fara

Torsdag 18.30. Hela vintern och våren har det varit klockslaget för mitt eget inferno.

Dagen - 03 nov 17 kl. 03:05

Det kristna hoppet som leder till liv

För några år sedan gjorde frilansjournalisten Kristina Lundgren en intervju om himmel och evighet med pastorn Torsten Åhman. Samtalet skulle mynna ut i en bok som ännu inte blivit klar, men Åhmans död fick Kristina Lundgren att vilja dela med sig av ett samtal hon aldrig glömmer..

Världen Idag - 27 sep 17 kl. 00:05

Det som är dött kan få liv igen

Profeten Hosea skriver om Jakob: ”I moderlivet grep han sin bror i hälen, när han blivit man kämpade han med Gud. Ja, han kämpade med ängeln och vann seger, han grät och bad honom om nåd. I Betel mötte han honom, och där talade han med oss, Herren, härskarornas Gud, Herren är hans namn.

Expressen - 25 maj 16 kl. 11:29

"Kommer undvika Frankrike i all evighet"

Angelica Bengtsson är hemma från Frankrike. Och om stavhopperskan själv får bestämma har hon, efter en tumultartad tid, gjort sitt i Paris. – Jag kommer att undvika Frankrike i all evighet nu, säger det 22-åriga OS-hoppet.

Världen Idag - 07 maj 20 kl. 00:10

Herren vill förlåta och ge liv och upprättelse även till det i ditt liv som är så krossat att det är nermalt till stoft.

Jes 57:15–16 ”David stannade kvar i Jerusalem” (2 Sam 11:1). Äntligen hade den unge kungen nått en upphöjd position av favör, det som vi så ofta strävar efter. Vägen dit hade inte varit lätt utan vindlat sig fram genom många års strider, där han levt under ett nästan konstant dödshot.

Kristianstadsbladet - 06 feb 12 kl. 21:41

Hoppet håller nätdejting vid liv

Allt fler träffar sin partner på nätet. I USA är internetdejting numera det näst vanligaste sättet att träffa sin partner på. Enligt sociologen Henrik Fürst är hoppet det som håller dejtandet - och företagen - vid liv.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.