Världen Idag > Nyheter

Friday, 04 December, 21:42

Världen Idag - 29 okt 20 kl. 00:00

Högsta domstolen – laguttydare eller politisk agentAtt tolka USA:s konstitution mer bokstavligt och försöka vara trogen grundlagsfädernas intention är en syn som stöds av republikanerna. Den andra hållningen, som stöds av demokraterna, innebär att man fattar juridiska beslut på aktivistisk grund och så kan förändra och påverka uppfattningar i nationen, skriver Kjell O Lejon, i denna sin sista kommentar innan presidentvalet..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
USA, Kjell, Lejon

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Högsta, domstolen, laguttydareeller , politisk, agent
SR - 25 jun 15 kl. 16:14

Seger för "Obamacare" i Högsta domstolen

USA:s president Barack Obama har tagit hem en stor politisk seger när Högsta domstolen nu på förmiddagen svensk tid bestämde att alla som har skaffat sig en sjukförsäkring genom Obamacare kommer att få statligt stöd..

SR - 25 jun 15 kl. 19:17

Seger för ”Obamacare” i Högsta domstolen

USA:s president Barack Obama har vunnit ett stor politisk seger idag när Högsta Domstolen beslutade att alla som skaffat sig en sjukförsäkring genom Obamacare kommer att få statligt stöd. - Det här är en seger för alla hårt arbetande amerikaner, säger Obama..

Alingsås tidning - 23 feb 16 kl. 12:04

Överklagar Vårgårdamord till Högsta Domstolen

24-åringen som har dömts till livstids fängelse för mordet på sin före detta flickvän i Vårgårda överklagar nu domen till Högsta Domstolen. Han vill ha ett tidsbestämt straff. Mannen dödade i augusti 2015 sin gravida ex-flickvän och greps efter ett par veckor då han var på flykt i Tyskland.

YLE - 17 nov 16 kl. 05:17

Uberchaufförer överklagar till Högsta domstolen

Två taxichaufförer som har kört för taxitjänsten Uber och som har dömts till böter i Helsingfors hovrätt har överklagat sin dom till Högsta domstolen. Tingsrätterna i Helsingfors och Esbo dömde i april i två skilda fall taxichaufförer som har kört för Uber för olovligt bedrivande av taxitrafik. De dömdes till dagsböter.

YLE - 22 nov 16 kl. 13:54

Vasadomare till Högsta domstolen

Vasabon Lena Engstrand blev i fredags utsedd till ledamot i Högsta domstolen. Hon tillträder sin nya post i januari och ser mest fram emot att förkovra sig i juridiken. I dag arbetar Lena Engstrand som domare vid Österbottens tingsrätt.

Skånskan - 20 mar 18 kl. 11:22

Högsta domstolen avslår pappans överklagan

Domen mot den 23-åriga pappa som nyligen dömdes till flera års fängelse för synnerligen grov misshandel av sin baby står fast, meddelar Högsta domstolen. ERWP.fif(1)Högsta domstolen kommer inte att pröva det uppmärksammade spädbarnsmålet, där två föräldrar åtalades misstänkta för att ha tagit livet av sin dotter, meddelade domstolen på måndagen.

YLE - 14 jan 16 kl. 06:18

Vargjakten i Perho kan bli ett fall för Högsta domstolen

Vargjägarna i Perho försöker gå vidare med sina fall till Högsta domstolen. Advokaten Hannu Lukkarila skriver som bäst en anhållan till Högsta domstolen om att fallet skall tas upp i högsta rättsinstans. Vargjägarna i Perho fälldes både i tingsrätten i Karleby och i hovrätten för olaglig jakt på varg som skedde 2013.

Cornucopia - 25 feb 16 kl. 09:02

Högsta domstolen: Falska bud på bostäder är bedrägeri

Högsta domstolen har nu fällt sitt avgörande kring falska bud vid budgivningar på bostäder. Det är kort och gott bedrägeri att lägga bud för att trissa upp priset.

Hovrätten har tidigare friat i fallet, men nu har alltså HD fällt en vägledande dom.

Skånskan - 28 dec 18 kl. 05:00

Högsta domstolen avgör utsläppstvist

SVEDALA Högsta domstolen får nu avgöra tvisten mellan Svedala kommun och Malmö airport om vem som ska betala för tidigare utsläpp från flygplatsen.– Det är bra att vi nu kommer att få fram ett avgörande om detta handlar om ett brott mot miljöbalken eller om det är ett avtalsbrott från Swedavia mot Svedala kommun, säger tekniska nämndens ordförande Per Olof Lindgren (L). Inom ett halvår räknar Svedala kommun med att få svar på hur man ska beteckna de utsläpp som har fördyrat kommunens hantering av avloppsvattnet från flygplatsen.

Kristianstadsbladet - 28 sep 12 kl. 09:00

Fall med ockerdömd kvinna prövas av Högsta domstolen

Riksåklagaren vill att Högsta domstolen prövar ett ärende om ocker från Kristianstad. I sitt överklagande yrkar RÅ att en 49-årig kvinna döms för grovt ocker till fängelse.
Ärendet handlar om en 49-årig kvinna, som i Kristianstads tingsrätt har dömts för att ha lurat till sig sin psykiskt sjuka systers miljoner.

YLE - 22 sep 15 kl. 11:04

Högsta domstolen: Duo som utnyttjade berusad man frias

Mannen och kvinnan dömdes i tingsrätten och i hovrätten för grovt ocker, men frias nu helt av Högsta domstolen. I juni 2011 utnyttjade en man och en kvinna en berusad man genom att få honom att använda omkring 8 500 euro, varav duon använde över 8 000 euro för sina egna ändamål. Mannen som utnyttjades hade aldrig träffat mannen och kvinnan förut.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.