DI > Ekonomi

Friday, 04 December, 03:38

DI - 28 okt 20 kl. 21:31

Det krävs för att Demokraterna ska ta över senaten
Läs mer på DI
Läs mer om:
Demokraterna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det krävsför att , Demokraternaska ta över , senaten
BT - 07 nov 12 kl. 05:28

Demokraterna behåller senaten

Demokraterna behåller makten i senaten och att Republikanerna fortsätter att styra representanthuset, enligt CNN:s prognos.
Republikanen Todd Akin, vars uttalande om våldtäkt och abort upprört i princip hela USA, slogs ut i senatorsvalet av den demokratiska senatorn Claire McCaskill i kampen om Missouri.
Kongressmannen Akin skapade stora rubriker när han slog fast att kvinnor har ett biologiskt försvar som förhindrar graviditet vid våldtäkt.

BT - 05 nov 14 kl. 04:55

Republikaner mot seger i senaten

Republikanerna går som väntat mot en storseger i kongressvalet i USA. Partiet har hittills erövrat fem nya mandat från demokraterna i senaten. Därmed saknas bara ett mandat för nå egen majoritet i båda kamrarna.

Kristianstadsbladet - 14 feb 13 kl. 20:04

Senaten uppmanas godkänna Hagel

Majoritetsledaren i den amerikanska kongressen, demokraten Harry Reid, gjorde på torsdagen en lidelsefull vädjan till Republikanerna att godkänna presidentens val av ny försvarsminister.
Republikanerna antydde att Reid kanske inte kan samla de 60 röster som behövs för att häva att de blockerar en omröstning om Chuck Hagel, tidigare republikansk senator. Demokraterna har 55 av de 100 platserna i senaten.

Expressen - 05 nov 16 kl. 18:16

Valet till senaten viktigt för Clinton och Trump

PHOENIX. Det är inte bara en ny president som kommer utses på tisdag. Hur handlingskraftig Hillary Clinton eller Donald Trump kommer att kunna vara som president avgörs också av maktbalansen i kongressen – där demokraterna just nu ser ut att ha möjlighet att vinna tillbaka senaten.

BT - 16 okt 13 kl. 02:48

Avtal nära i senaten om budgetkrisen

I USA:s kongress har senaten återupptagit förhandlingar om skuldtaket och budgetkrisen, sedan republikanerna i representanthuset misslyckats med enas om ett motförslag. Ledarna inom senaten är nära en uppgörelse och ett avtal kan vara klart inom några timmar, sade en källa till Reuters.Uppgörelsen går ut på att förlänga regeringens möjlighet att låna pengar till den 7 februari och tillåta att myndigheter som stängts kan finansieras via tillfälliga anslag fram till den 15 januari.

BT - 05 nov 14 kl. 05:35

Republikaner får majoritet i senaten

Republikanerna går som väntat mot en storseger i kongressvalet i USA. Partiet har enligt amerikanska medier erövrat sex mandat från demokraterna. Republikanerna kontrollerar därmed hela kongressen.

VBL - 07 nov 12 kl. 04:18

Prognos: Demokraterna behåller majoritet i Senaten

Demokraterna kommer enligt prognoser från amerikanska medier att behålla kontrollen över kongressens övre kammare senaten..

Nyhetskanalen - 07 nov 12 kl. 05:23

Demokraterna vinner senaten

Republikanen Todd Akin, vars uttalande om våldtäkt och abort upprört i princip hela USA, slogs ut i senatorsvalet av den demokratiska senatorn Claire McCaskill i kampen om Missouri. Den politiska klanen Kennedy har åter en familjemedlem i kongressen. Demokraten Joe Kennedy III har valts in i representanhuset för Massachusetts.

DI - 01 okt 13 kl. 16:16

Senaten röstade ned republikansk samtalsinvit

Den amerikanska senaten, där demokraterna har majoritet, har röstat ned ett förslag från representanthuset som syftade till att få i gång formella förhandlingar mellan demokraterna och republikanerna om att få slut på den statliga nedstängningen i utbyte mot modifieringar av Obamacare..

SR - 03 nov 14 kl. 19:17

Demokraterna bedöms förlora senaten i USA

I morgon går USA till mellanårsval, och bland annat röstar om vilka som ska sitta i den amerikanska kongressen. Demokraterna bedöms komma att förlora senaten, och då blir hela kongressen republikanskt dominerad..

Helsingborgs Dagblad - 02 nov 16 kl. 15:02

Demokraterna kan ta makten i senaten

Allt handlar inte om Vita huset. I skuggan av presidentvalet väljs också ledamöter till den amerikanska kongressen. Lyckas Demokraterna få en majoritet i senaten vore det goda nyheter för Hillary Clinton om hon blir president.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.