Realtid > Ekonomi

Wednesday, 02 December, 10:06

Realtid - 28 okt 20 kl. 06:22

Kompetensutveckling: Näringslivet riskerar ett brutalt uppvaknandeSvenska företagsledningar och styrelser behöver omgående fatta strategiska beslut om kompetensutveckling. Det skriver Henrik Friman, vd IHM Business School och Anders Kinding, ledarskapskonsult och författare..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Henrik Friman, IHM Business School,  Anders Kinding

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kompetensutveckling, Näringslivet, riskerarett , brutalt, uppvaknande
Skånskan - 25 okt 18 kl. 17:27

Hästföretagare kan få kompetensutveckling

Sjöbo Sjöbo kommun vill att hästföretagare i sydöstra Skåne ska få kompetensutveckling genom ett nytt Leaderprojekt. För det söker kultur-, tillväxt- och fritidsutskottet nu om EU-pengar.I höst tar Leaderprojektet Destination häst slut som pågått sedan 2017.

Skånskan - 29 okt 18 kl. 18:00

Hästföretagare kan få kompetensutveckling

Sjöbo Sjöbo kommun vill att hästföretagare i sydöstra Skåne ska få kompetensutveckling genom ett nytt Leaderprojekt. För det söker kultur-, tillväxt- och fritidsutskottet nu om EU-pengar.I höst tar Leaderprojektet Destination häst slut som pågått sedan 2017.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Ljuset i tunneln är kompetensutveckling

Kompetens och kunskap blir en allt viktigare tillgång på dagens arbetsmarknad. Den förändring av näringslivet som våra medlemmar dagligen möter är snabb och kommer att öka ytterligare, skriver Marie-Louise Persson..

DalaDemokraten - 26 maj 15 kl. 15:07

Kompetensutveckling måste prioriteras i företagen

Passande för årstiden pekar allt fler konjunkturprogonser på att näringslivet är på väg mot grön kvist. Så även Unionens Branschbarometer, i vilken utsikterna för företagen inte varit lika optimistiska som nu sedan försommaren 2012. Efter ett par svaga år har trenden varit uppåtgående det senaste året och klubbarna ser nu behov av nyanställningar.

BT - 03 okt 11 kl. 13:07

Nej till godtyckliga löner

Vår bedömning är att framtiden inte är så mörk som arbetsgivarna påstår. Alla anställda bidrar till företagets utveckling och lönsamhet och ska därför ha en avtalad löneökning, skriver Per-Anders Larsson. Nu inleds förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal för tjänstemännen på det privata området.

Skånskan - 30 jan 19 kl. 16:17

32 miljoner till universitetet

MALMÖ Malmö universitet har fått 32,9 miljoner kronor av stiftelsen för Kunskaps- och kompetensutveckling. Pengarna ska användas till fyra olika forskningsprojekt.KK-stiftelsen delade totalt ut 543 miljoner kronor till 89 olika projekt på universitet och högskolor i landet under 2018.

BT - 16 feb 11 kl. 12:55

Företagen måste investera i personalen

Tempot i företagen har skruvats upp ytterligare ett snäpp efter krisen. Order strömmar in, produktionen ökar och arbetsuppgifterna blir fler, men nyanställningarna ökar inte i samma takt, skriver Per-Anders Larsson. Vinstkurvorna pekar brant uppåt i många företag.

SmålandsPosten - 13 dec 13 kl. 07:02

Kompetens - nyckelfråga för alla

”Tyvärr så räcker inte din kompetens till för ditt jobb längre – i den hårdnande konkurrensen är vi tvungna att höja kvalifikationskraven och du hänger inte med. Det är inte dig det är fel på, bara din kompetens. Tack för allt och lycka till”.

Dagensanalys.se - 27 okt 17 kl. 10:04

Var tredje tror att de är professionellt förlegade inom två år

Mer än hälften av svenska talanger inom digitalisering kan tänka sig att byta jobb ifall deras kompetens riskerar att stagnera. Samtidigt uttrycker fem av tio svenska företag oro över att anställda som får kompetensutveckling inom digitalisering ska lämna företaget efter utbildningen. Detta visar rapporten ”The Digital Talent Gap” som tagits fram avCapgemini i samarbete med LinkedIn.

Skånskan - 29 jan 20 kl. 16:26

Arbetsro åt parterna

I december presenterade PTK, LO och Svenskt Näringsliv ramarna för fortsatta förhandlingar om flexibilitet och trygghet på arbetsmarknaden. Nu behöver de arbetsro. För ett år sedan kom januariavtalet och en utredning om att förändra arbetsrätten tillsattes.

SmålandsPosten - 31 jan 14 kl. 11:53

Mötesarena på IT-mässa ska hjälpa arbetssökande hitta arbete

IT-företagare hörde av sig till kommunen när det stod klart att HCL:s personal varslats. Nu ordnas en mötesarena på Växjös kommande IT-mässa där HCL:s personal kan matchas med potentiella nya arbetsgivare. De anställda hos HCL, före detta Boss Media, som varslats i veckan, bjuds in till en IT-mässa som hålls i Konserthuset i mitten av februari.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.