Realtid > Ekonomi

Wednesday, 02 December, 09:44

Realtid - 28 okt 20 kl. 06:16

Politisk feghet bromsar tillämpningen av ekonomipristagarnas teorier i praktiken  En följd av att ingen äger luften omkring oss, blir att var och en kan använda atmosfären som soptipp, skriver Realtids Gunnar Örn som hoppas att politikerna tar steget bort från gratisutdelning till att auktionera ut utsläppsrätter..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Realtids Gunnar Örn

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politisk, feghet, bromsar, tillämpningenav , ekonomipristagarnas, teorieri , praktiken
Dagensanalys.se - 22 feb 16 kl. 10:26

”Den ultimata tillämpningen är alltså att datorn sköter allt surfande åt dig”

För tio år sedan var det inte många som pratade om artificiell intelligens om det inte nämndes i samma andetag som Terminator-filmerna eller Hondas robot Asimo. De senaste åren har området emellertid exploderat och riskkapitalister öser pengar över den konstgjorda intelligensens framtid. KTH-professorn Stefan Carlsson forskar om artificiell intelligens och vet varför artificiell intelligens går segertåg världen över.

Regeringen - 02 jun 17 kl. 14:41

Uppdrag till Uppsala universitet att kartlägga tillämpningen av EU:s stadga om de grundläggande rättigheterna

Regeringen uppdrar åt Uppsala universitet att göra en kartläggning av tillämpningen i Sverige av EU:s stadga om de grundläggande rättigheterna (stadgan). En redovisning av uppdraget och en ekonomisk redovisning av använda medel ska lämnas till Regeringskansliet (Kulturdepartementet) senast den 31 december 2017. Redovisningarna ska hänvisa till diarienumret för detta beslut..

DN - 01 sep 14 kl. 15:00

”Lagskyddet finns, problemet är tillämpningen”

Journalister ges särskilt skydd i Genèvekonventionernas tilläggsprotokoll, men tillämpningen av och respekten för konventionen brister, skriver Jessica Appelgren vid Försvarsskolans folkrättscentrum..

Regeringen - 20 jun 16 kl. 10:38

Uppdrag att utvärdera effekterna av tillämpningen av förordningen om vissa identitetskontroller vid allvarlig fara för den allmänna ordningen eller den inre säkerheten i landet

Regeringen uppdrar åt länsstyrelserna, Migrationsverket, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Polismyndigheten, Socialstyrelsen och Trafikanalys att var och en inom sitt verksamhetsområde utvärdera effekterna av tillämpningen av förordningen (2015:1074) om vissa identitetskontroller vid allvarlig fara för den allmänna ordningen eller den inre säkerheten i landet, som har meddelats med stöd av lagen (2015:1073) om särskilda åtgärder vid allvarlig fara för den allmänna ordningen eller den inre säkerheten i landet..

Regeringen - 22 dec 16 kl. 14:34

Uppdrag att stödja arbetet med att säkerställa tillämpningen av barnets rättigheter i statliga myndigheters verksamhet

Regeringen uppdrar åt Barnombudsmannen att under perioden 2017–2019 stödja särskilt berörda statliga myndigheter i arbetet med att säkerställa tillämpningen av barnets rättigheter i myndigheternas verksamhet. Myndigheterna är Socialstyrelsen, Myndigheten för delaktighetet (MFD), Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd (MFoF), Statens skolverk, Migrationsverket samt Statens institutionsstyrelse (SIS)..

Regeringen - 22 dec 16 kl. 14:25

Uppdrag att stödja arbetet med att säkerställa tillämpningen av barnets rättigheter i kommuners och landstings verksamheter

Regeringen uppdrar åt Barnombudsmannen att under perioden 2017–2019 stödja kommuner och landsting i arbetet med att säkerställa tillämpningen av barnets rättigheter inom centrala verksamhetsområden..

Regeringen - 04 sep 17 kl. 13:56

Uppdrag att analysera följderna av det brittiska utträdet ur EU för tillämpningen av tekniska regler på varuområdet

Regeringen uppdrar åt Styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll (Swedac) att på en övergripande nivå analysera vilka följder, särskilt för svenska intressen, som Storbritanniens utträde ur EU (Brexit) kan få för tillämpningen av tekniska regler i varuhandeln inom EU och mellan EU och Storbritannien..

Regeringen - 05 dec 17 kl. 12:45

2017 års redogörelse för tillämpningen av lagen om särskild utlänningskontroll

I skrivelsen redogör regeringen för tillämpningen av lagen (1991:572) om särskild utlänningskontroll under tiden från och med den 1 juli 2016 till och med den 30 juni 2017 och för utvecklingen av den internationella terrorismen under samma period..

Regeringen - 28 nov 16 kl. 15:59

Uppdrag till Socialstyrelsen att beskriva och analysera tillämpningen av regelverket för läkemedelsförsörjningen

Regeringen har beslutat ge Socialstyrelsen i uppdrag att beskriva och analysera hur regelverket för läkemedelsförsörjningen tillämpas utifrån hur dagens hälso- och sjukvård bedrivs..

UNT - 23 apr 17 kl. 12:00

Skärp utformningen och tillämpningen av lärarlegitimationen

Det är dags för en förnyad och fördjupad diskussion om hur lärarlegitimationen ska utformas och tillämpas, skriver Erik Cardelús..

Realtid - 13 maj 20 kl. 12:51

Riksrevisionen granskar tillämpningen av utgiftstaket

Utgiftstaket infördes efter den ekonomiska krisen på 1990-talet. Riksrevisionen granskar nu regeringens och Regeringskansliets tillämpning av utgiftstaket..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.