Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Tuesday, 01 December, 16:26

Expressen Dina Pengar - 28 okt 20 kl. 05:29

65 saker du inte visste om Bill GatesBill Gates fyller 65 år i dag den 28 oktober.Här är 65 saker du kanske inte visste om Microsoft-grundaren..
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Bill Gates, Gates, Microsoft

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 65 sakerdu inte , vissteom , Bill, Gates
Dagens PS - 10 sep 19 kl. 09:59

Bill Gates: ”Du kan göra skillnad”

Microsofts skapare, näst rikaste personen i världen, ger entreprenörer goda råd. Om Bill Gates skulle satsa på något i dag så är det AI, artificiell intelligens, eftersom det är en teknik med ”lovande områden” och ”där du kan göra en stor skillnad”, har Gates uttalat. Att den som vill bli framgångsrik som entreprenör prompt måste vara intelligent avfärdar Gates som en myt, det är viktigare att göra goda saker för världen, som att bekämpa orättvisor.

News55 - 26 apr 20 kl. 11:31

Bill Gates: Det här förstår inte omvärlden om Sverige

Microsoftgrundaren Bill Gates, som länge var världens rikaste person, är djupt engagerad i coronapandemin och har skänkt stora belopp till WHO. Han menar att många människor missförstår den svenska modellen. Gates pekar på att man exempelvis inte endast kan titta på vad som sker på myndighetsnivå.

Dagens PS - 16 aug 17 kl. 10:29

Bill Gates skänker bort 37 miljarder

Mottagaren av rekordsumman är dock okänd. Bill Gates har donerat aktier i Microsoft värda 4,6 miljarder dollar, motsvarande 37 miljarder kronor. Det framgår av inskickade dokument, rapporterar Bloomberg News.

Dagens PS - 07 nov 19 kl. 10:54

Bill Gates: USA:s regering sänkte våra mobilplaner

I en intervju berättar Bill Gates att han tror att Microsoft varit världsledande på mobiltelefoni om det inte vore för en konkurrensrättegång på 90-talet.  ”Vi var så nära”, säger han och menar att processen tog tid och fokus. Det var i slutet av 90-talet Microsoft var uppe i en tvist med det amerikanska justitiedepartementet angående misstänkt monopolställning; en rättegång de till slut förlorade.

Dagens PS - 19 nov 19 kl. 13:55

Bill Gates satsar på stekhet solenergi

Bill Gates ansluter nu till investerare som ser en stor potential i ett nytt projekt. Nu ska det skapas hetta på upp till 1.500 grader.

Dagens PS - 07 nov 16 kl. 12:25

IT-toppen: Därför skar det sig med Bill Gates

Steve Ballmer har gjort sig känd som en av techvärldens mest högljudda vd:ar. Dagens PS har tidigare skrivit om när han har spårat ur på scen eller när han försökt stampa sönder en Iphone. Amerikanska Bloomberg har fått sig en pratstund med den bullrige och frispråkige it-bossen som i dag är ägare av basketlaget LA Clippers.

Dagen - 06 apr 11 kl. 10:18

Alf Svensson hyllar Bill Gates efter samtal om bistånd

Stängda ekonomier är ett stort hot mot invånarna i fattiga länder. Det och att hjälpen inte bara ska vara till för rika betonade Bill Gates när han i går besökte Europaparlamentet i Strasbourg för att diskutera bistånd.

Alf Svensson (KD) var en av deltagarna i mötet med Microsoft-grundaren.

Dagensanalys.se - 20 mar 17 kl. 13:31

De tre hetaste jobben enligt Bill Gates

När Bill Gates var ung var det en fördel att ha datorer som intresse, och han kunde rida på den datorutveckling som då skedde. Idag är datorer en självklarhet, men vilka är då de jobb med störst potential idag? När Bill Gates var ung hoppade han av skolan för att satsa på datorer, något som han menade delvis berodde på tur eftersom datorer då precis började förändra världen.

Dagens PS - 13 nov 17 kl. 15:51

Bill Gates i superprojekt – ska bygga smart stad

Här ska Microsoft-grundaren bygga morgondagens samhälle. Bill Gates har genom sitt investeringsföretag Belmont Partners köpt upp stora områden i närheten av Phoenix, Arizona, för en blivande smart stad. Det rapporterar Sky News.

Dagens PS - 25 okt 19 kl. 09:21

Bill Gates åter rikast i världen

Jeff Bezos petas ned från tronen. Bill Gates återtar nu sin plats som den mest förmögna personen i världen. Bill Gates har nu två miljarder dollar mer än Jeff Bezos.

Entreprenör24 - 20 dec 13 kl. 11:21

Var med i julklappslotteri – fick paket av Bill Gates

Microsofts grundare Bill Gates blev en lycklig persons hemliga jultomte men hon fick inte den iPad hon önskat sig.  Billionären bill Gates deltog i det sociala forumet Reddit’s hemliga julklappslotteri där tiotusentals människor byter klappar över julen. En person, Rachel, blev minst sagt förvånad när hon fick sin present som bestod av en gosedjursko, en National Geographic resebok och en riktig ko i form av en donation i hennes namn.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.