Expressen > Nyheter

Thursday, 03 December, 23:18

Expressen - 28 okt 20 kl. 01:43

Malmö stad köpte in 41 miljoner engångsartiklar i plast på ett årMalmö stad köpte in över 41 miljoner engångsartiklar i plast förra året. – Det handlar om allt från handskar och plastpåsar till lakanskydd och skoskydd, säger Izabella Arwidson, projektledare på miljöförvaltningen, till Sydsvenskan..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Izabella Arwidson, Sydsvenskan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Malmöstad , köptein 41 miljoner , engångsartiklari , plast, på ett år
Skånskan - 06 mar 19 kl. 15:00

Vikarie kritisk till plast

MALMÖ En vikarie på Malmö stads förskolor vänder sig mot att personalen uppmanas att använda plastmuggar och andra engångsartiklar till mellanmålen på fredagar.Enligt vikarien brukar kökspersonalen ofta gå hem tidigare på fredagar. Då informerar de respektive avdelning om att personalen antingen får diska mellanmålsdisken själv eller så propagerar man för att alla ska använda plastmuggar med mera till mellanmålet.

Aftonbladet - 03 feb 20 kl. 06:00

Plastinitiativ uppmuntras i Malmö

▸ Malmö ska minska plastnedskräpningen och använda färre engångsartiklar av plast. Någonting som invånarna ser positivt på..

Skånskan - 06 dec 16 kl. 11:48

Fågelinfluensan har drabbat Malmö

MALMÖ Fågelinfluensan har drabbat Malmö. De döda fåglar som skickat för analys, bar på smittan.
– Vi har haft väldigt mycket döda fåglar sedan sommaren så det kom väl inte som en överraskning, säger Ola Enqvist, naturvårdare på gatukontoret.

Sydsvenskan - 13 mar 16 kl. 04:00

Engångshandskar slår rekord

Användningen av engångshandskar i Sverige slår rekord. Skärpta hygienkrav i allt från sjukvård och omsorg till sushibarer och salladsbutiker fick oss att använda 1,5 miljarder handskar av gummi eller plast förra året. 
Men engångshandsken kan ge eksem på händerna.

Skånskan - 31 maj 18 kl. 05:00

”Borde sopa framför sin egen dörr först”

MALMÖ Niels Paarup-Petersen (C) tycker att Miljöpartiet i Malmö ska börja med att ta bort allt engångsmaterial i plast från stadshusets egen servering innan man börjar kräva ett förbud på offentliga platser.– Det är hyckleri från Miljöpartiet att kräva att alla handlare runt om i staden ska agera utan att se till att Malmö stad själv agerar först, menar Niels Paarup-Petersen. I förra veckan berättade Skånska Dagbladet om förslaget från Miljöpartiet och Socialdemokraterna i Malmö.

Skånskan - 17 maj 18 kl. 14:00

Välkommet initiativ mot nerskräpningen

Centerpartiet vill att användningen av engångsartiklar i plats ska fasas ut. Det är ett välkommet initiativ.
Fler och fler blir medvetna om nedskräpningen och vi har redan sett företagsamma sugrörsförbud på flera ställen.

Skånskan - 02 aug 18 kl. 14:00

Skräpiga skånska stränder

Sex av tio skåningar tycker att det blivit skräpigare på skånska stränder, enligt en undersökning med 2000 deltagande skåningar som Miljöpartiet i Region Skåne gjort. 42 procent tycker att det är mer skräp på de skånska stränderna jämfört med för tio år sedan. Nästan var femte, eller 17 procent, anser att det har blivit mycket mer skräp – och bara 5 procent att det blivit mindre.

Skånskan - 23 maj 18 kl. 05:00

Plasten ska bort från gator och torg

MALMÖ När Möllevångstorget städas efter dagens försäljning har många plastpåsar redan hunnit blåsa bort och risken är stor att de så småningom hamnar i Öresund.
Socialdemokraterna och Miljöpartiet vill nu undersöka möjligheten att förbjuda all plasthantering i den offentliga miljön.Förslaget presenteras under torsdagen när de styrande partiernas budgetförslag inför nästa år offentliggörs.

Skånskan - 31 maj 19 kl. 15:59

Mat och konst i parken

MALMÖ
Doften av mat känns på långt håll från foodtruckfestivalen i Magistratsparken.
Då är inte installationen i glascontainern medräknad. Filip Rahim Hansson har använt 5,5 liter filmjölk för att skapa sitt konstverk.

Expressen - 20 sep 19 kl. 06:00

Polly, 14, fick skolan att sluta med plastbestick

När Augustenborggskolan skulle renovera sitt kök ersattes tallrikar, bestick och glas med plast.14-åriga Polly protesterade mot att 700 elever skulle tvingas använda engångsartiklar i ett halvår – och nu ändrar Malmö stad sina rutiner. – Jag blev så glad och kände lite hopp, säger Pollys mamma Matilda Ericsson..

Skånskan - 31 jan 19 kl. 20:30

Ungdomar i fokus på första mötet

MALMÖ Barn- och ungdomsfrågorna stod i fokus på årets första kommunfullmäktigemöte.Många ledamöter gick upp i talarstolen för att debattera Sverigedemokraten Ilvars Hanssons motion om skriva till regeringen för att starta ett försöksområde och ett pilotprojekt med en riktad lärlingsutbildning inom bland annat byggindustrin, där alla företag erbjuds att under en tid anställa en lärling. – Vi bedriver redan i dag ett flertal lärlingsprogram på gymnasiet där vi har kontakt med företagen för praktikplatser.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.