NT > Nyheter

Friday, 04 December, 03:06

NT - 27 okt 20 kl. 10:45

Svenska kyrkan jobbar med ny psalmbokDe svenska kyrkbänkarna ska utrustas med nya psalmböcker. Trotjänaren från 1986 har snart gjort sitt arbetet med att ta fram en ny officiell psalmbok har börjat..
Läs mer på NT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska kyrkan, jobbarmed ny , psalmbok
Barometern - 25 feb 19 kl. 16:27

Kyrkan jobbar med integrationsfrågor

Linda Lawner Wåhlin har under flera år engagerat sig ideellt i ensamkommande ungdomars situation i Nybro kommun. Nu jobbar hon inom Svenska kyrkan med samma frågor..

UNT - 14 nov 14 kl. 16:21

Kyrkan jobbar mot sexbrott

Tidigare talades det inte om sexuella övergrepp inom Svenska kyrkan..

BT - 16 jan 12 kl. 11:44

Hon väljer söndag i kyrkan

Istället för sovmorgon beger sig 17-åriga Nelly Eckegren till kyrkan. Hon är en av de yngsta kyrkvärdarna i församlingen. I går var det hennes tur att förbereda gudstjänst i Kinna kyrka.

Dagen - 28 mar 11 kl. 16:57

Flera frågetecken kring nya kyrkan

Status quo i kyrkoledarfrågan. Och oenighet i namnfrågan. Så kan läget beskrivas för den nya kyrka som snart ska bildas.

YLE - 08 dec 14 kl. 05:00

Kyrkans anställda ska höra till kyrkan

I kyrkolagen står det att också administrativ personal ska höra till kyrkan och vara konfirmerade inom den evangelisk lutherska församlingen. Justitieombudsmannen har kritiserat det här och säger att man inte kan kräva att en person som till exempel jobbar inom den tekniska avdelningen i en församling skulle behöva höra till kyrkan på samma sätt som personal som jobbar med de kyrkliga ceremonierna. Vasa kyrkliga samfällighets ekonomidirektör Nils-Eric Sahlström säger att administrativ personal måste höra till kyrkan eftersom arbetet som utförs i församlingarna är människonära.

YLE - 02 dec 14 kl. 04:22

"Det är inget problem att många skriver ut sig ur kyrkan"

Att över 13 000 finländare lämnade kyrkan under veckoslutet ska inte ses som ett problem utan en utmaning, anser Emma Audas, präst och forskare i äktenskapsteologi vid Åbo Akademi. En del har skrivit ut sig för att ärkebiskop Kari Mäkinen kommenterade att han stöder den könsneutrala äktenskapslagen. Andra har skrivit ut sig av helt motsatt orsak, för att kristdemokraterna röstade emot äktenskapslagen eller för att de motsätter sig kristdemokraten Päivi Räsänens uttalanden.

YLE - 02 dec 14 kl. 04:22

"Det är inget problem att många lämnar kyrkan"

Att över 13 000 finländare lämnade kyrkan under veckoslutet ska inte ses som ett problem utan en utmaning, anser Emma Audas, präst och forskare i äktenskapsteologi vid Åbo Akademi. En gått ut för att ärkebiskop Kari Mäkinen kommenterade att han stöder den könsneutrala äktenskapslagen. Andra har lämnat kyrkan av helt motsatt orsak, för att kristdemokraterna röstade emot äktenskapslagen eller för att de motsätter sig kristdemokraten Päivi Räsänens uttalanden.

Dagen - 05 apr 11 kl. 03:00

Kyrkan mötte sökare på deras egen hemmaplan

Tusentals människor besökte under helgen mässan Harmoni-expo i Solna. I gränslandet mellan nyandlighet och alternativmedicin har en miljonindustri vuxit fram. Dagen var på plats bland spåmän och chakra-fotografer och mötte tre kristna utställare med ett helt annat erbjudande.

BT - 30 maj 12 kl. 11:10

Kyrkan ingen kappvändare

Så länge vi läser hela Bibeln och läser som det står blir det väldigt svårt med en annan syn än den att homosexuella relationer inte välsignas av Gud. För oss som vill bygga våra liv och vår tro på Bibeln kvarstår fakta. Det Gud inte välsignar kan inte hans kyrka välsigna.

Expressen - 20 dec 14 kl. 23:39

Kungens psalmbok misstänkt stulen

Kungens privata psalmbok misstänks ha stulit från Slottskyrkan. Stölden uppdagades tidigare i år i samband med att tre personer fick sparken efter en personkonflikt med kungens präst. – Två dagar efter att det beslutades att de här personerna skulle få sluta upptäcktes det att flera saker hade försvunnit, säger hovpredikanten Michael Bjerkhagen..

Dagen - 23 aug 15 kl. 11:00

Släkten gjorde en egen psalmbok - idag presenteras den

Det hela började i en campingbuss i södra Frankrike med ett enkelt häfte fyllt av sånger. Nu har den sjungande släkten Vodinh gjort en kollektiv-skapad psalmbok, På väg genom livet.Idag presenteras den i Klara kyrka..

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

Serbisk spelare testade positivt för covid-19

En serbisk landslagsspelare har testat positivt för covid-19 i samband med att det serbiska handbollslandslaget anlände till EM i Danmark, uppger EM-organisationen..

NT - 30 minuter sedan

Olof Palme får monument i Santiago

Olof Palme får ett minnesmärke tillägnat sig i Chiles huvudstad Santiago..

NT - 30 minuter sedan

Nordqvist bästa svenska på LPGA i Texas

Tre av fyra svenskor inledde LPGA-tävlingarna på Old American i The Colony, Texas, starkt..

NT - 45 minuter sedan

Coronaspridningen ökar i Sydkorea

Sydkorea rapporterar 629 nya fall av coronasmittade, vilket är den högsta siffran på nio månader för landet..

NT - 1 timme sedan

Skärpta restriktioner i Kalifornien

USA:s folkrikaste delstat Kalifornien flaggar för nya restriktioner, till följd av pandemin..

NT - 1 timme sedan

Biden: Bär munskydd i 100 dagar

Joe Biden vill att alla bär munskydd i 100 dagar efter det att han tillträtt som USA:s nästa president.Inte för alltid. 100 dagar..

NT - 1 timme sedan

Fängelse för att ha försökt köra på polis

Fyra års fängelse väntar en man i 60-årsåldern som var mycket nära att köra på en polis vid en poliskontroll utanför Kalmar, rapporterar P4 Kalmar..

NT - 2 timmar sedan

Danmark stoppar oljejakt i Nordsjön

Danmark väljer sina klimatmål framför flera miljarder kronor i oljeinkomster, när man sätter ett slutdatum för olje- och gasutvinning i Nordsjön och stoppar den senaste licensrundan..

NT - 3 timmar sedan

USA-restriktioner för Kinas partimedlemmar

Medlemmar i Kinas kommunistparti och deras familjemedlemmar ska få begränsad vistelserätt i USA, meddelar utrikesdepartementet i Washington..

NT - 3 timmar sedan

Lakers tar tillbaka Davis – får superkontrakt

I går stod det klart att LeBron James stannar i Los Angeles Lakers i minst två år till..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.