DI > Ekonomi

Friday, 04 December, 15:07

DI - 27 okt 20 kl. 10:48

Avvaktande finansmarknader i väntan på USA-valet




Läs mer på DI
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Avvaktande, finansmarknaderi , väntan, USA-valet
SvD - 06 nov 12 kl. 18:08

Stockholmsbörsen steg inför USA-valet

Börsen steg på tisdagen under en avvaktande handel i väntan på utfallet i USA-valet..

Affärsvärlden - 03 dec 19 kl. 15:19

Trump-uttalande sänker USA-terminerna

Ett uttalande av USA-presidenten Donald Trump om att eventuellt vänta med ett avtal med Kina till efter USA-valet 2020 dämpade humöret på tisdagens finansmarknader..

Sydsvenskan - 06 nov 12 kl. 06:30

Börsen backade inför valet i USA

Stockholmsbörsen föll på måndagen inför det amerikanska presidentvalet.Vid stängning hade OMXS-index sjunkit med 0,5 procent till 330,5. Nedgången var i linje med utvecklingen på ledande börser i Europa och Asien.

PrivataAffärer - 05 sep 18 kl. 18:02

Analytiker: Valet lär inte ge några större marknadsreaktioner

”Vi räknar inte med någon signifikant marknadsreaktion på valresultatet, eller ett skifte i den ekonomiska politiken som ändrar våra positiva utsikter för ekonomin”, skriver han. Neal Kilbane skriver vidare att eventuell osäkerhet före eller omedelbart efter valet knappast kommer att få ekonomin att spåra ur. ”Ekonomin befinner sig i en mycket hälsosam position, med stark tillväxt under förta halvåret 2018 och robusta finanser”, skriver han.

Sydsvenskan - 06 nov 18 kl. 22:08

Valet dämpade handel på Wall Street

USA-börserna steg på tisdagen, bland annat efter lugnande uttalanden från Kina om handelsbråket. Kinas vicepresident Wang Qishan sade att landet är redo att diskutera tariffer och tullar med USA för att lösa dispyten. Marknaden var dock avvaktande inför.

Helsingborgs Dagblad - 06 nov 18 kl. 22:08

Valet dämpade handel på Wall Street

USA-börserna steg på tisdagen, bland annat efter lugnande uttalanden från Kina om handelsbråket. Kinas vicepresident Wang Qishan sade att landet är redo att diskutera tariffer och tullar med USA för att lösa dispyten. Marknaden var dock avvaktande inför.

Kristianstadsbladet - 26 feb 13 kl. 16:20

Börsen faller efter italienskt val

Stockholmsbörsen faller sedan valet i Italien spridit oro på finansmarknader runt om i världen.Strax efter klockan 16 har OMXS-index fallit 0,8 procent till 371,6.
Dagen efter valet i Italien är den politiska osäkerheten i landet fortfarande stor.

YLE - 12 mar 15 kl. 09:00

Wahlroos: Tio myter om marknadsekonomin

Finansmannen Björn Wahlroos fortsätter sitt korståg mot alla dem som vill sätta käppar i hjulet för den fria marknadsekonomin. I sin nya bok Talouden kymmenen tuhosinta ajatusta argumenterar han mot skattehöjningar, aktiv finanspolitik och inkomstutjämning. Caj Rönning har läst boken.

Affärsvärlden - 05 nov 12 kl. 13:16

"Kommer att prägla finansmarknaderna"

Europas finansmarknader inledde den nya veckans handel i negativt territorium och så även Stockholmsbörsen. Måndagens handel har allmänt präglats av avvaktan inför besked kring Grekland samt valet i USA..

Kristianstadsbladet - 06 feb 13 kl. 22:06

Små rörelser på Wall Street


Den gamla Europa-oron fick investerarna att tveka och USA-börserna rörde sig bara marginellt på onsdagen. Främsta orsaken till den avvaktande hållningen var Europeiska centralbankens (ECB) möte på torsdagen. Det kommande valet i Italien och den vacklande spanska regeringen var också faktorer som oroade.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.